December 22, 2025Dec 22 comment_5029 46 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:Nije rekao gluposti. Ja samo navodim primer Božijeg sluge koji se klanja pred Anđelom i nije ukoren. Zašto je onda problem pokloniti se Isusu?!Nije ukoren, jer je taj tajanstveni moćni anđeo od kojeg je Danijel pao u nesvjest, zapravo Sin Božji pred kojim se svi klanjaju. Zato ćeš ti od Isusa biti ukoren što ga kod Danijela nisi prepoznao. Kao što je i Ivan u Otkrivenju pred Isusom pao u nesvjesticu. Vidi opis toga nađela koji odgovara Isusu u Otkrivenju. Vidiš da taj moćni anđeo upravlja sa Mihaelom tako što ga "ostavlja tamo". Tko je iznad arkanđela Mihaela? Pa Krist. Zar taj moćni anđeo ne kaže Danijelu da je Mihael "vaš knjez anđela"? Znači da nije njemu knez. Ako je Mihael svim anđelima knez, kako nije njemu? Zato jer je taj moćni anđeo Krist koji je iznad arkanđela. Kad sam taj uvid demonstrirao jehovinim svjedocima samo ćute ko pokisle kokoši. Naravno, poslije će opet vrtiti svoj glupi film o Mihaleu kao Isusu. Tako ćeš i ti vrtiti svoje gluposti dalje. Ali predamnom ne možeš pričati što hoćeš da te ne presječem Istinom. Pošalji Sticker
December 22, 2025Dec 22 comment_5031 33 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:Sveti Duh nije osoba.Već Jehovina delujuća sila.Samim time što je DS svet jasno je da je impersonalna osoba ili vrhunska svijest, Bog. Samo osoba može biti sveta. Svetost je vezana uz vrline i mudrost. Sila nije to, ona je neutralna, bez emocija,produžena ruka. Ne može sila biti sveta. SAMO IME DS GOVORI DA JE BOG. I ne može grijeh protiv sile biti veći nego protiv Oca i Sina. Ako je samo sila onda pritiv DS-tog ne može postojati nikakav grijeh. Ako pljuneš na neku sliku velikog umjetnika jesi li povrijedio sliku ili autora slike? Hoće li se slika žaliti umjetniku?Pa pomoću Duha Svetog Otac i Sin su sveznajući,sveprožimajući i svemoćni. Kako Isus može čuti tvoju molitvu ako ne preko Duha svetog. Nije čudno da ti ne možeš znati funkcionalni mehanizam Božjeg sveznanja i svemoći dok ti ja to ne objasnim, ali je čudno da ćeš se sutra vraćati svojoj bljuvotini kao da večeras nisam ništa pametno pisao. Ove ti riječi sude momak ! Kad sam ti maloprije objasnio da je Krist iznad Mihaela, a time i Bog onda ti ja večeras sudim jer moj sud je istinit i pravedan, jer će ti Krist mojim riječima suditi i neće trebati ništa svoga dodavati. Jer ti zapravo sudi Božija Riječ koju sam citirao. Edited December 22, 2025Dec 22 by Slap Pošalji Sticker
December 22, 2025Dec 22 comment_5033 17 minutes ago, Slap said:Nije ukoren, jer je taj tajanstveni moćni anđeo od kojeg je Danijel pao u nesvjest, zapravo Sin Božji pred kojim se svi klanjaju.Zato ćeš ti od Isusa biti ukoren što ga kod Danijela nisi prepoznao.Kao što je i Ivan u Otkrivenju pred Isusom pao u nesvjesticu. Vidi opis toga nađela koji odgovara Isusu u Otkrivenju. Vidiš da taj moćni anđeo upravlja sa Mihaelom tako što ga "ostavlja tamo". Tko je iznad arkanđela Mihaela? Pa Krist. Zar taj moćni anđeo ne kaže Danijelu da je Mihael "vaš knjez anđela"? Znači da nije njemu knez. Ako je Mihael svim anđelima knez, kako nije njemu? Zato jer je taj moćni anđeo Krist koji je iznad arkanđela. Kad sam taj uvid demonstrirao jehovinim svjedocima samo ćute ko pokisle kokoši. Naravno, poslije će opet vrtiti svoj glupi film o Mihaleu kao Isusu. Tako ćeš i ti vrtiti svoje gluposti dalje. Ali predamnom ne možeš pričati što hoćeš da te ne presječem Istinom.Ne možeš to niko razumeti, pa ni ti, ako ne priznaš nebesku hijerarhiju......''a Bog je glava Hristu.''...Pavle je to jasno rekao. Svako ima poglavara pa i Hrist, jedino Bog nema.Taj Bog šalje Isusa na zemlju da nam nešto kaže. Taj Bog šalje Reč po svom Sinu Isusu. Pa i Danilu taj moćni anđeo, a Ti kažeš Isus Hrist, kaže da je poslat da mu prenese te reči...A ko ga šalje? Pa uvek Isti...Bog koji je poglavar Hristu. Pošalji Sticker
December 22, 2025Dec 22 comment_5034 7 minutes ago, Slap said:Samim time što je DS svet jasno je da je impersonalna osoba ili vrhunska svijest, Bog. Samo osoba može biti sveta. Svetost je vezana uz vrline i mudrost. Sila nije to, ona je neutralna, bez emocija,produžena ruka. Ne može sila biti sveta. SAMO IME DS GOVORI DA JE BOG. I ne može grijeh protiv sile biti veći nego protiv Oca i Sina. Ako je samo sila onda pritiv DS-tog ne može postojati nikakav grijeh. Ako pljuneš na neku sliku velikog umjetnika jesi li povrijedio sliku ili autora slike? Hoće li se slika žaliti umjetniku?Mora Duh biti Svet kada je Božji...sve što je Božje je sveto...valjda je to logično i jasno. Tako da ti ovo nije nikakav validan argument. Pošalji Sticker
December 22, 2025Dec 22 comment_5037 34 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:Mora Duh biti Svet kada je Božji...sve što je Božje je sveto...valjda je to logično i jasno. Tako da ti ovo nije nikakav validan argument.U mojoj opciji razumjevanja je svet jer je Bog. "Od Boga Bog" pravilno su shvatali rani teolozi kršćanstva. Tvoja opcija razumjevanja je niš korist. Pošalji Sticker
December 22, 2025Dec 22 comment_5038 43 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:Ne možeš to niko razumeti, pa ni ti, ako ne priznaš nebesku hijerarhiju......''a Bog je glava Hristu.''...Pavle je to jasno rekao. Svako ima poglavara pa i Hrist, jedino Bog nema.Taj Bog šalje Isusa na zemlju da nam nešto kaže. Taj Bog šalje Reč po svom Sinu Isusu.Pa i Danilu taj moćni anđeo, a Ti kažeš Isus Hrist, kaže da je poslat da mu prenese te reči...A ko ga šalje? Pa uvek Isti...Bog koji je poglavar Hristu.Ja kažem da je taj anđeo Krist a ti Vrludaš da bi izbjegao moje argumente da je taj anđeo Krist i da je iznad arkanđela Mihaela. A tko je Krist sad je nebitno, bitno je da je i iznad arkanđela Mihaela dok ti imaš mišljenje da je Mihael i Isus isto jer su te na to nasanjkali jehovini svedoci.Reč je Isus (Ivan 1:1) pa je tako i Isusova (Hebrejima 1:4) : " On sve podržava svojom moćnom riječi." (JW prevod ako nemaš ništa protiv).Riječ je zajednička. Jer i Isus kaže da Otac od njegove riječi uzima i objavljuje. Pošalji Sticker
December 23, 2025Dec 23 comment_5051 13 hours ago, ĆiĆoLiNo said:Piše ti jasno u zadnjem stihu...ovo što je Isus uradio je na slavu Boga Oca.Ne na slavu Boga Sina, ili na slavu Boga Isusa...Pismo je precizno svaki put. Samo treba čitati bez predubeđenja.A Isus Krist kaźe "Ja i Otac ,Jedno smo "Sto znaci ,ako čitaš ,a ne bulazniš da su Isus Krist i Bog ,Jedno. Otac je Bog tebi je to jasno ,ali ti nije jasno da su Sin i Otac jedno ,da je Sin Isus Krist i Bog Jedno te isto. Pa kaze još: " tko je vidio mene vidio je i Oca." Tko je vidio mene vidio je i Boga. To nista drugo ne znaci nego ovo sto je napisano . Ako tko hoće vršiti volju njegovu, znat će o nauku" (Iv 7,17). "A svima koji ga primiše dade vlast da postanu djeca Božja" (Iv 1,12). Koga primiše ? ISUSA KRISTA BOGA koji nas Posinjuje jer je Bog . "Vjeruješ li? Pošalji Sticker
December 23, 2025Dec 23 comment_5056 13 hours ago, ĆiĆoLiNo said: ....Magdalena ti je gore citirala Jovana 1:12.Evo ja ću citirati prethodni stih ;Ivan 1,11K svojima dođe i njegovi ga ne primiše. Sad mi reci što je to Ivan rekao? Koji su to "njegovi" ili Isusovi koji ga ne primiše? Po kojoj osnovi su njegovi? Pošalji Sticker
December 23, 2025Dec 23 comment_5076 On 20. 12. 2025. at 17:55, ĆiĆoLiNo said:Zašto ovo Hrist govori...Tko je vidio mene ,vidio je Oca.Zato što je On ogledalo Oca... zato što On govori ono što je Očeva volja, ne govori ništa svoje, sve je Očevo...ne donosi svoju nauku, već Očevu...ne donosi svoj zakon, već Očev...ne dolazi svojom voljom, već Očevom...ništa ne radi sam od sebe, već onako kako vidi od Oca...ne čini čuda svojom silom, već Očevom...itd...Zato i kaže ko vide mene vide Oca...Isus Krist i Bog Otac su dvije osobe. Ali su Jedno po Božanstvu. Jer oboje su Bog.To timacenje je tvoja fantazija ,a ne tumačenje u Duhu Istine. Tko je vidio mene (Isusa Krista) vidio je i Oca ,Oca koji je Bog. Iz toga logicki slijedi da tko je vidio Isusa Krista vidio je i Boga.Izaija 9,4 Svaki sok čije gaženje potresa tle i svaki ogrtač uvalja u krvi postaju dobri za spaliti, žrtva vatre. Jer, jedno nam je dijete rođeno, jedan nam je sin dan. Neovisnost je na njegovim ramenima. Ono proglašava svoje ime: ” čudesni-savjetnik, Bog-Jaki, Otac vječni, Princ mira. “Izaija 9,5 Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni .Izaija 9,6 Jer nam se rodi dijete, sin nam se dade. Vlast počiva na plećima njegovim, 'čudo od savjetnika' glasi ime njegovo, 'Jaki Bog, 'Otac vječni', 'Knez mira'. Edited December 23, 2025Dec 23 by Magdalena Pošalji Sticker
December 23, 2025Dec 23 comment_5099 22 hours ago, Slap said:U mojoj opciji razumjevanja je svet jer je Bog. "Od Boga Bog" pravilno su shvatali rani teolozi kršćanstva. Tvoja opcija razumjevanja je niš korist.Molim te pazi na preciznost moje formulacije. Bog jeste Duh. Preciznije, Bog Otac jeste Duh. Ali nije Sveti Duh Bog, već je Sveti Duh Božji...ogromna je to razlika i sva se mudrost krije u ovome.Bog Otac pošalje svoj Duh koji će delovati bilo gde u svemiru u skladu sa njegovom voljom. Bog Otac ne mora da ode na kraj svemira da bi saznao šta se tamo dešava, ili da učini ono što želi...jednostavno je tamo svojim Duhom i duhom će znati ili uraditi.. Pojam 'Sveti' se dodaje samo da naglasi svetost Božanskog svojstva. Boga ne možemo spakovati u nekog u nešto i na takav način iz naše prizemne perspektive ne možemo pričati o Bogu. Ako kažemo da je Bog sveprisutan, pa upravo je prisutan svojim Duhom...ali da ne širim.Najveći dokaz za ovo što govorim, je to da u Pismu nemaš ni jedno mesto gde se kaže 'Bog Sveti Duhi'...ali uvek imaš formulaciju da je to 'Božji Sveti Duh'... Pošalji Sticker
December 23, 2025Dec 23 comment_5102 22 hours ago, Slap said:Ja kažem da je taj anđeo Krist a tiVrludaš da bi izbjegao moje argumente da je taj anđeo Krist i da je iznad arkanđela Mihaela. A tko je Krist sad je nebitno, bitno je da je i iznad arkanđela Mihaela dok ti imaš mišljenje da je Mihael i Isus isto jer su te na to nasanjkali jehovini svedoci.Ma Ok, neka bude po tvom, ja ne ulazim sada u to ko je taj moćni Anđeo. Ja samo konstatujem da tog Anđela neko šalje...sam tako kaže. Ako ga neko šalje, a šalje, onda ima neko iznad njega...neko ko mu daje zadatak. A drugo, nameće se pitanje: kako Anđeo može biti Bog?...kako je Hrist istovremeno i Anđeo i Bog? Nema logike. Bog Isus, šalje sebe kao Anđela, da prenese svoju poruku Danilu. Zakukuljeno, kao što je sve zakukuljeno u trojstvu.22 hours ago, Slap said:Reč je Isus (Ivan 1:1) pa je tako i Isusova (Hebrejima 1:4) : " On sve podržava svojom moćnom riječi." (JW prevod ako nemaš ništa protiv).Rekao sam ranije da Isus jeste indirektno Reč...direktno Ne. Ako On izgovara datu mu Reč, Reč je na neki način i njegova, jer je sišla sa njegovog jezika...ali nije On Reč...Tu tezu nikada neću prihvatiti i imam čvrste argumente za to.22 hours ago, Slap said:Riječ je zajednička. Jer i Isus kaže da Otac od njegove riječi uzima i objavljuje.Ono što je Otac imao da nam kaže, On je po Hristu i poslao. I Otac neće slati nove poruke, drugačije poruke. Ako posle Hrista Sveti Duh dolazi, on donosi istu poruku koju je za života Isus iskazivao...tačnije napominje ono što je Isus govorio. Uzima Glasnogovornikovu Reč i napominje je...u tome je caka i ni u čemu drugom.Ako je sve Očevo i Hristovo zajedničko...onda je zajedničko, ali od onog trenutka kada je Isus to dobio od Oca. Pre Ne. Pošalji Sticker
December 23, 2025Dec 23 comment_5104 12 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:Molim te pazi na preciznost moje formulacije.Bog jeste Duh. Preciznije, Bog Otac jeste Duh. Ali nije Sveti Duh Bog, već je Sveti Duh Božji...ogromna je to razlika i sva se mudrost krije u ovome.Na svakakav način se to može formulirati, sv e relacije su ravnopravne. Pošto je Duh sam Bog isto vrijedi kroz apostolski ukaz "Lagali ste Duhu, lagali ste Bogu". Otac odašilja svoga Duha, ali pomoću Duha otac prima vlast od Sina, pomoću Duha Otac i Sin su svevidioci,sveznajući i svemoćni. Bez Duha oni nisu Bog.Tvoja "precizna formulacijas" se svodi na prikaz odnosa imenica i pridjeva, a moja formulacija ide dalje od jednostavnog odnosa Duh-Bog (lagali ste....) do objašnmjavanja na koji način Otac i Sin razmjenjuju vlast, na koji način su sveznajući i svemoćni. Kad za Boga Sina stoji da "Sve u njemu ima svoje postojanje" ili "Sve drži svojom moćnom Riječju" (za koju ti govoriš da nije njegova) onda ja tu objašnjavam Krista Duha Svetog jer samo takav impersonalni Krist može sve postojanje imati u sebi i održavati ga. U vezi toga sma i temu postavio.Tu je razlika izjmeđu mene i tebe...ja objašnjavam sa nivoa praktičnog objašnjavanja događanja i odnosa unutar tog "trojstva" a ti si obični žongler sa nekoliko pojmova i tu si "precizan" i neku "mudrost" hoćeš tu iznositi.12 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:Bog Otac pošalje svoj Duh koji će delovati bilo gde u svemiru u skladu sa njegovom voljom. Bog Otac ne mora da ode na kraj svemira da bi saznao šta se tamo dešava, ili da učini ono što želi...jednostavno je tamo svojim Duhom i duhom će znati ili uraditi..I kako ga Duh obavještava o tome što vidi? Kakvim očima gleda Otac a kakvim Duh? Da li DS dolazi natrag ka Ocu i objašnjava mu gdje je bio, što vidio pa da Otac odlučuje što i kako dalje, pa opet šalje Duha...? Da li Duh djeluje u jednom pravdcu ili ga Otac rascjepka na milijardu dijelova pa ga šalje u milijradu pravaca? Kako to ide? I kad Oca vidiš kao formu koja ne može biti prisutna posvuda, reci mi kako je Otac egzistirao kad nisu postojali ni prostor ni vrijeme pa ni prijestolje koje je naknadno sagradio. Je li Otac lebdio u neprostoru? Je li cijelu pravječnost bio takav, nekakav lik sa tijelom, rukama....bez prijestolja...?12 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:. Ako kažemo da je Bog sveprisutan, pa upravo je prisutan svojim Duhom...ali da ne širim.To su moje riječi i formulacije, to si moje čitao. Pokaži mi tekst gdje si to čitao a da to nije moj tekst. Daj mi tekst jehovinih svjedoka o tome!12 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:Najveći dokaz za ovo što govorim, je to da u Pismu nemaš ni jedno mesto gde se kaže 'Bog Sveti Duhi'..Evo ima ovdje "Lagali ste Duhu Svetom, lagali ste Bogu"...iz te rečenice slijedi pojam Sveti Duh-Bog. Samo ti nisi toliko inteligentan ili se u porazu voliš praviti mutav da sve nekako prođe, kao nojeva glava u pjesku...kad osjeti da su vibracije nestale diže glavu iz peska i sve po starom. Edited December 23, 2025Dec 23 by Slap Pošalji Sticker
December 23, 2025Dec 23 comment_5105 10 hours ago, Magdalena said:A Isus Krist kaźe "Ja i Otac ,Jedno smo "Sto znaci ,ako čitaš ,a ne bulazniš da su Isus Krist i Bog ,Jedno. Otac je Bog tebi je to jasno ,ali ti nije jasno da su Sin i Otac jedno ,da je Sin Isus Krist i Bog Jedno te isto. Pa kaze još: " tko je vidio mene vidio je i Oca." Tko je vidio mene vidio je i Boga. To nista drugo ne znaci nego ovo sto je napisano .Dobro, objasni mi ovo.'Tako nijesu više dvoje, nego jedno tijelo; a što je Bog sastavio čovjek da ne rastavlja.'Ne možeš ovo draga Magdalena bukvalno shvatati. Baš kao i ovaj stih... 'Jer jednijem duhom mi se svi krstismo u jedno tijelo, bili Jevreji, ili Grci, ili robovi, ili sami svoji; i svi se jednijem Duhom napojismo.'Jasno ti piše, da ne citiram, da ćemo SVI mi biti JEDNO sa Ocem i Sinom...pa ponovo nije bukvalno...Već smo u zajednici koja je jedinstvana/složna/na istom temelju zidana. Baš kao što je bračna zajednica u pitanju.10 hours ago, Magdalena said:Ako tko hoće vršiti volju njegovu, znat će o nauku" (Iv 7,17). "A svima koji ga primiše dade vlast da postanu djeca Božja" (Iv 1,12). Koga primiše ? ISUSA KRISTA BOGA koji nas Posinjuje jer je Bog . "Vjeruješ li?Jedno je znati, a sasvim je drugo znati i prihvatiti. Lep si stih citirala u kome sve jasno piše. Evo ti 16-ti stih.'Tada im odgovori Isus i reče: moja nauka nije moja, nego onoga koje me je poslao.' 17. 'Ko hoće njegovu volju tvoriti, razumjeće je li ova nauka od Boga ili ja sam od sebe govorim.'Sam ti Hrist kaže da ne govori sam od sebe i da njegova nauka nije njegova, već Boga Oca koji ga šalje.Kako su onda jedno Biće?...kad Hrist jasno kaže da nisu. Da su jedno, Hrist ne bi ovko govorio. Pošalji Sticker
December 23, 2025Dec 23 comment_5106 10 hours ago, Slap said:Magdalena ti je gore citirala Jovana 1:12.Evo ja ću citirati prethodni stih ;Ivan 1,11K svojima dođe i njegovi ga ne primiše.Sad mi reci što je to Ivan rekao? Koji su to "njegovi" ili Isusovi koji ga ne primiše? Po kojoj osnovi su njegovi?Po nacijonalnoj, kao izabrani narod. Pošalji Sticker
December 23, 2025Dec 23 comment_5107 30 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:Ako je sve Očevo i Hristovo zajedničko...onda je zajedničko, ali od onog trenutka kada je Isus to dobio od Oca. Pre Ne.E kad bi znao kako se to odvija u Duhu Svetom, što je tamo Očevo a što Sinovo, pa kako se to razmjenjuje...i kako Sinovog ima u Očevom i kako Očevog ima u Sinovom.Ali evo ti ovi stihovi da malo dočaraju stvar i da te demantiraju;Ivan 16,14On će me proslaviti, jer će od mojega uzeti, i javit će vam.Ivan 16,15Sve, štogod ima Otac, moje je. Zato rekoh: On će od mojega uzeti i javit će vama.Ovdje se Isus "usuđuje" reći da ima i svoju riječ koju formulira a DS ju prenosi. Nema tu tvoje priče Otac priča Sinu,a Sin to prenosi Duhu. Edited December 23, 2025Dec 23 by Slap Pošalji Sticker
December 23, 2025Dec 23 comment_5108 4 hours ago, Magdalena said:Isus Krist i Bog Otac su dvije osobe. Ali su Jedno po Božanstvu. Jer oboje su Bog.Bog je jedan...nema dva ni tri.4 hours ago, Magdalena said:To timacenje je tvoja fantazija ,a ne tumačenje u Duhu Istine. Tko je vidio mene (Isusa Krista) vidio je i Oca ,Oca koji je Bog. Iz toga logicki slijedi da tko je vidio Isusa Krista vidio je i Boga.Nije moja fantazija...mogu ti navesti jasne Hristove Reči za svaki navod koji sam izneo gore. Samo tim rečima se treba verovati, a ne rebusima po ličnom ubeđenju. Pošalji Sticker
December 23, 2025Dec 23 comment_5109 10 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:'Tada im odgovori Isus i reče: moja nauka nije moja, nego onoga koje me je poslao.' 17. 'Ko hoće njegovu volju tvoriti, razumjeće je li ova nauka od Boga ili ja sam od sebe govorim.'Isus kao čovjek se ponizuje i ne pravi "jednak Bogu". Ovu lekciju si trebao naučiti u školi...izgleda da si taj dan bio "bolestan".Temeljem tog stanja on kaže da je nauk Očev, ali kad je Sin Otišao u Nebo ka Ocu više se ne mora praviti čovjekom...e tad kaže:Ivan 16,14On će me proslaviti, jer će od mojega uzeti, i javit će vam.Ivan 16,15Sve, štogod ima Otac, moje je. Zato rekoh: On će od mojega uzeti i javit će vama. Edited December 23, 2025Dec 23 by Slap Pošalji Sticker
December 23, 2025Dec 23 comment_5111 12 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:Po nacijonalnoj, kao izabrani narod.U SZ Jehova je primio Židove kao svoj izabrani narod a ne Isus. Pa te pitam zašto ne piše "Ka Očevom narodu dođoh a oni me ne primiše" ?Isus kaže da kad dođe da će suditi narodima u odnosu na to kako su se odnosili prema "njegovim malenima". Ne piše "Očevim malenima". I kad Jehova u tvojoj bibliji (Hošea 1:7) kaže da će spašavati Židove pomoću njihovog Boga. Što tvoj Jehova tu prepušta "svoj narod" da bude narod nekog drugog Boga? I tu imamo neke dokaze koje ti sad nećeš shvatiti...tek će ti malo um biti zbunjen pa kad prespavaš noć opet ćeš mantrati po starom. A tu možeš vidjeti da je sve zajedničko, djeluje Otac djeluje Sin. Ako Otac kao "glavni" odučuje koja će duša umrijeti, e Bogme imamo i stihove koji kažu da će i Sin odlučivati koja će duša umrijeti a Otac će tu odluku blagosloviti."A na dom Judin smilovaću se, i izbaviću ih Gospodom Bogom njihovijem". Ovdje se Otac smiluje i spašava ali i Sin spašava, ali i Sin odlučuje kome će se smilovati a koga spasiti. Sve ja to znam objasniti i imam stihove. Ti ne znaš. Edited December 23, 2025Dec 23 by Slap Pošalji Sticker
December 23, 2025Dec 23 comment_5119 On 22. 12. 2025. at 18:49, ĆiĆoLiNo said:Sveti Duh nije osoba.Luka 11:13 Kad dakle vi, zli budući, umijete dobre dare davati djeci svojoj, koliko će više otac nebeski dati Duha svetoga onima koji ištu u njega?Već Jehovina delujuća sila.Mihej 3:8 Ali ja sam pun snage i duha Jahvina, pun pravde i jakosti da objavim Jakovu opačinu njegovu, Izraelu njegov grijeh.Luka 1:35 I odgovarajući anđeo reče joj: duh sveti doći će na tebe, i sila najvišega osjeniće te; zato i ono što će se roditi biće sveto, i nazvaće se sin Božij.Iz Luka 2:35 razumijem da je Sveti Duh Isus Krist ili bolje kazti Krist u nama - drugi Adam. Svakom čovjeku je glava Krist a Isusu Bog Otac.Proslavljeni Sin Božji nakon pedesetnice posredstvom Očevog Duha.Tko tako ne vjerujem i ustima ne ispovijeda je antikrist i varalica. Taj nema ni Oca, ni Sina. Pošalji Sticker
December 24, 2025Dec 24 comment_5139 22 hours ago, ĆiĆoLiNo said:Bog je jedan...nema dva ni tri.Bog je Jedan u Svetoj Trojici ,Otac ,Sin i Duh Sveti. Djeluju uzajamno ,zajednicki i ponaosob,svaki ima svoje djelovanje kao i zajednicko.22 hours ago, ĆiĆoLiNo said:Bog je jedan...nema dva ni tri.Nije moja fantazija...mogu ti navesti jasne Hristove Reči za svaki navod koji sam izneo gore. Samo tim rečima se treba verovati, a ne rebusima po ličnom ubeđenju.Navedi ,ti tumacis te stihove po svom. Kazes da je metafora ,a nije jasno se zna i u Bibliji i van je sto znači zaustaviti sunce i mjesec. Sto znaci učvrstiti ,sto znači svod ,kao i sto znači da Bog s nebesa, vrh kruga zemaljskog stoluje i gleda na cijeli svijet ,nista mu ne moze umači niti mu je nesto na juznoj ili na sjevernoj polutki. Ne vrti se na tom krugu da bi vidio Australiju . Vidi jednim pogledom cijelu svijet.,a kako bi to bilo moguce na baloti ? Nikako. Bogu takva budalastina ne bi pala na pamet da pola svijeta vidi ,a pola ne vidi. Sve je pred njim ravno ispod. Vidi sve sto je riječju svojom i,rukom svojom dahom svojim stvorio .A ti da bi svoje vjerovanje laznoj znanosti potvrdio ,fantaziras da Bog govori u metafori stihove koje sam ti napisala. Kad je Jošua molio Boga da zaustavi sunce i mjesec jer je znao da bi mu nocu znatno teza bila osveta neprijateljima ,Bog je zaustavio Sunce i ne samo na kratko nego dok ih nisu pobjedili. Zasto bi Bog zaustavio sunce ,ako se zemlja vrti oko njega? Valjda bi Zemlju zaustavio ,zasto bi Josua molio zaustavi sunce ? Pa zato sto je znao da se sunce i mjesec okrecu ,a zemlja stoji. Vjetovao je Božjoj riječi zato mu Bog i pomaže. Procitaj cijelo to poglavje.Za sve ti je u životu najvaznija vjera u Boga . To ti i Jošua potvrđuje. Edited December 24, 2025Dec 24 by Magdalena Pošalji Sticker
December 24, 2025Dec 24 comment_5141 22 hours ago, Slap said:To su moje riječi i formulacije, to si moje čitao. Pokaži mi tekst gdje si to čitao a da to nije moj tekst. Daj mi tekst jehovinih svjedoka o tome!Treba li biti posebno pametan da bio ovo logički zaključio?!Imaš u Pismu stihove koji jasno o ovome govore.22 hours ago, Slap said:Evo ima ovdje "Lagali ste Duhu Svetom, lagali ste Bogu"...iz te rečenice slijedi pojam Sveti Duh-Bog. Ako je Sveti Duh Očev, ako ishodi samo iz Boga Oca...zar laganje Duhu nije isto što i laganje Bogu? Rekoh gore, ne mora Bog Otac biti tu da bi znao da je neko slagao, On to svojim Duhom, koji je sveprisutan, zna. Pa evo da ti pomognem još malo... pa ćeš se setiti Biblijskog stiha...možeš li negde pobeći od Boga, možeš li se sakriti od 'njegovog' Duha?...teško jel' da? Ako je Duh Božji...kako onda nije laganje Duhu isto što i laganje Bogu..?! U potpunosti je isto.A što se tiče moje mudrosti i dara po ovoj spoznaji, ja je neću iznositi ovde...zadržaću je za sebe i za ljude sa kojima pričam licem u lice. Ono što ovde govorim, jeste, da ljude pa i tebe vraćam na Hristovu mudrost, a ne svoju...ko sam ja?...niko i ništa u odnosu na Spasitelja. Pošalji Sticker
December 24, 2025Dec 24 comment_5142 23 hours ago, Slap said:E kad bi znao kako se to odvija u Duhu Svetom, što je tamo Očevo a što Sinovo, pa kako se to razmjenjuje...i kako Sinovog ima u Očevom i kako Očevog ima u Sinovom.Ali evo ti ovi stihovi da malo dočaraju stvar i da te demantiraju;Ivan 16,14On će me proslaviti, jer će od mojega uzeti, i javit će vam.Ivan 16,15Sve, štogod ima Otac, moje je. Zato rekoh: On će od mojega uzeti i javit će vama.Ovdje se Isus "usuđuje" reći da ima i svoju riječ koju formulira a DS ju prenosi. Nema tu tvoje priče Otac priča Sinu,a Sin to prenosi Duhu.Evo ti lep stih ispred ova dva koja si citirao, gde se jasno kaže da Duh neće govoriti sam od sebe...znači neko mu daje zadatak šta će govoriti i uraditi.Lepo ti Isus kaže da je sve Očevo i njegovo. Kako? Pa lepo brate, sam je rekao da mu je Otac sve dao. Kako onda nije njegovo ako mu je Otac sve dao...pa i Reč...imaj to u vidu. Šta će Duh da radi kada dođe? Pa da napomene ono što je Isus govorio...da napomene Isusove Reči...jer i Reč je dobio. Zato kaže od mojega uzima, jer ne uzima ništa novo od Oca, već ono staro što je Otac po Isusu poslao...Jednostavno...Od mojega će zahvatiti i dati Vama...jer Ja imam... dobio sam i nisam sebičan podeliću sa vama...kao što Otac deli sa mnom. Pošalji Sticker
December 24, 2025Dec 24 comment_5143 22 hours ago, Slap said:U SZ Jehova je primio Židove kao svoj izabrani narod a ne Isus. Pa te pitam zašto ne piše "Ka Očevom narodu dođoh a oni me ne primiše" ?Isus kaže da kad dođe da će suditi narodima u odnosu na to kako su se odnosili prema "njegovim malenima". Ne piše "Očevim malenima". I kad Jehova u tvojoj bibliji (Hošea 1:7) kaže da će spašavati Židove pomoću njihovog Boga. Što tvoj Jehova tu prepušta "svoj narod" da bude narod nekog drugog Boga? I tu imamo neke dokaze koje ti sad nećeš shvatiti...tek će ti malo um biti zbunjen pa kad prespavaš noć opet ćeš mantrati po starom. A tu možeš vidjeti da je sve zajedničko, djeluje Otac djeluje Sin. Ako Otac kao "glavni" odučuje koja će duša umrijeti, e Bogme imamo i stihove koji kažu da će i Sin odlučivati koja će duša umrijeti a Otac će tu odluku blagosloviti."A na dom Judin smilovaću se, i izbaviću ih Gospodom Bogom njihovijem". Ovdje se Otac smiluje i spašava ali i Sin spašava, ali i Sin odlučuje kome će se smilovati a koga spasiti. Sve ja to znam objasniti i imam stihove. Ti ne znaš.E jesi ko neko dijete...ja znam ti ne znaš...ne pristoji se to čovjeku u godinama...No dobro, ne zameram ti.Ja ću na ovo tvoje filozofiranje odgovoriti samo jednom Hristovom rečenicom.'Sve, štogod ima Otac, moje je.'...I šta onda filozofiraš ovde? Je li i izabrani narod njegov ili Ne? Pošalji Sticker
December 24, 2025Dec 24 comment_5144 20 hours ago, Ljubav said:Iz Luka 2:35 razumijem da je Sveti Duh Isus Krist ili bolje kazti Krist u nama - drugi Adam. Svakom čovjeku je glava Krist a Isusu Bog Otac.Proslavljeni Sin Božji nakon pedesetnice posredstvom Očevog Duha.Tko tako ne vjerujem i ustima ne ispovijeda je antikrist i varalica. Taj nema ni Oca, ni Sina.Mislim da si pogreš stih naveo...molim te citiraj stih na koji si mislio. Pošalji Sticker
December 24, 2025Dec 24 comment_5145 55 minutes ago, Magdalena said:Bog je Jedan u Svetoj Trojici ,Otac ,Sin i Duh Sveti. Djeluju uzajamno ,zajednicki i ponaosob,svaki ima svoje djelovanje kao i zajednicko.Kažeš Bog je jedan(jednina), pa dodaješ deluju uzajamno(množina)...Izvini ali ovo se kosi sa zdravim razumom.55 minutes ago, Magdalena said:Navedi ,ti tumacis te stihove po svom.Navešću. Ne tumačim ništa...jasno su rečeni da nije potrebno tumačenje.55 minutes ago, Magdalena said: Kazes da je metafora ,a nije jasno se zna i u Bibliji i van je sto znači zaustaviti sunce i mjesec. Sto znaci učvrstiti ,sto znači svod ,kao i sto znači da Bog s nebesa, vrh kruga zemaljskog stoluje i gleda na cijeli svijet ,nista mu ne moze umači niti mu je nesto na juznoj ili na sjevernoj polutki. Ne vrti se na tom krugu da bi vidio Australiju . Vidi jednim pogledom cijelu svijet.,a kako bi to bilo moguce na baloti ? Nikako. Bogu takva budalastina ne bi pala na pamet da pola svijeta vidi ,a pola ne vidi. Sve je pred njim ravno ispod. Vidi sve sto je riječju svojom i,rukom svojom dahom svojim stvorio .A ti da bi svoje vjerovanje laznoj znanosti potvrdio ,fantaziras da Bog govori u metafori stihove koje sam ti napisala. Kad je Jošua molio Boga da zaustavi sunce i mjesec jer je znao da bi mu nocu znatno teza bila osveta neprijateljima ,Bog je zaustavio Sunce i ne samo na kratko nego dok ih nisu pobjedili. Zasto bi Bog zaustavio sunce ,ako se zemlja vrti oko njega? Valjda bi Zemlju zaustavio ,zasto bi Josua molio zaustavi sunce ? Pa zato sto je znao da se sunce i mjesec okrecu ,a zemlja stoji. Vjetovao je Božjoj riječi zato mu Bog i pomaže. Procitaj cijelo to poglavje.Za sve ti je u životu najvaznija vjera u Boga . To ti i Jošua potvrđuje.Zaista ne razumem šta si htela ovde reći?Pričali smo o tome da su Otac i Sin jedno. Ali ne mogu da povežem kakve ovo veze ima sa tim? Pošalji Sticker
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje