December 18, 2025Dec 18 comment_4656 8 hours ago, ĆiĆoLiNo said:Nije mi ni na jednom mestu pokazala da piše Bog Isus...ali je zato svojim rečima, gotovo u svakom postu baš tako napisala...što je interesantno.Ona uvek, kao i Ti...a Apostoli nikadŠta piše ovdje : Daniel 7,13 Gledah u noćnim viđenjima i gle, na oblacima nebeskim dolazi kao Sin čovječji. On se približi Pradavnome i dovedu ga k njemu.Daniel 7,14 Njemu bi predana vlast, čast i kraljevstvo, da mu služe svi narodi, plemena i jezici. Vlast njegova vlast je vječna i nikada neće proći, kraljevstvo njegovo neće propasti. Nadalje Krist je rekao "Ja i Otac jedno smo. "Sta bi to značilo? .Ako Isus nije Bog, onda nema nade za grješnike, jer se niti jedan čovjek ne može savršeno pridržavati Božjeg Zakona i pretrpjeti Božji bezgranični gnjev protiv grijeha. A Krist je došao kao Izbavitelj i posrednik jer zbog grijeha ljudskog roda, morao je umrijeti ,platiti Krvlju svojom. Zamisli koliko bi Židova među koje je došao povjerovalo u Krista da im je rekao ja sam Bog . Oni bi prestali vjerovati u Boga jer ga vide u ljudskom obličju. Izgleda kao jedan od njih . A ipak je bio Bog jer samo Bog je bezgrešan i pravedan. Samo bezgrešan i pravedan ,bez mane moze platiti za grijehe cijelog svijeta. A da to stvarno mogao platiti morao je biti i čovjek ,dobiti čovjecje tijelo i krv jer Bog ne može umrijeti. Pošalji Sticker
December 18, 2025Dec 18 comment_4657 8 hours ago, ĆiĆoLiNo said:Isus kaže da je Otac poslao Sina...Jehova glasom kaže 'ovo je sin moj njega poslušajte'...Apostoli kažu isto...Kućeš pouzdanije svedoke?!Jovanova 4:14,15''I mi vidjesmo i svjedočimo da otac posla sina da se spase svijet.''''Koji prizna da je Isus sin Božij, Bog u njemu stoji i on u Bogu.''Isus je dao zapovest. Znaš Oče naš.Samo Ocu i nikom drugom, naravno u Isusovo Ime.Vec sam ti odgovorila na ovo ,ponovit cu "Ja i Otac jedno smo " to kaze Isus Krist . Kako je On Jedno sa Bogom ? Nije samo Oče naš zapovijed od Isusa Krista. Nego sve zapovijedi su od Isusa Krista. Jer On i Otac jedno su. Isus Krist nije došao ukinuti Zakon nego ga jos prosiruje. "Ljubite Boga i ljubite jedni druge kako sam ja ljubio vas . O tome ovisi cijeli zakon i proroc".i Kako ces ljubiti Boga ,ako ga ne priznas za Boga? Pošalji Sticker
December 18, 2025Dec 18 comment_4658 8 hours ago, Slap said:Ma gledam ja te prevode ali takva izražajna formulacija ne postoji da ja kažem "Molim te Magdalena u tvoje ime daj mi 100 eura". Tu je "u tvoje ime" suvišno govoriti. Ja samo u tvoje ime mogu od tvog oca tražiti 100 eura i reći mu da smo mi veliki prijatelji i da tako "nema problema".A u koje ime ?U Ime Bozje ,ako zamolite ,tako čitaj. Isus Krist je Bog i govori apostolima da mogu i u Njegovo ime moliti. Ne govori nevjernicima nego onima koji su povjerovali i koji znaju tko je On. Pošalji Sticker
December 18, 2025Dec 18 comment_4660 8 hours ago, ĆiĆoLiNo said:Isus kaže da je Otac poslao Sina...Jehova glasom kaže 'ovo je sin moj njega poslušajte'...Apostoli kažu isto...Kućeš pouzdanije svedoke?!Jovanova 4:14,15''I mi vidjesmo i svjedočimo da otac posla sina da se spase svijet.''''Koji prizna da je Isus sin Božij, Bog u njemu stoji i on u Bogu.''Da sve je točno napisano. Ali "Sin i Otac Jedno su ". Bi li ti mogao reci da ste ti i Bog Otac jedno ? Naravno da bi lagao kad bi to rekao. A Isus nije lagao ,niti laže jer je Bog. U Njemu nema laži. Ne znam ni kako ti nacrtati vise. Ovo je ipak stvar vjere . Ali uz vjeru moraš i odgovore traziti u Bibliji. Usporedivati sve sto je Isus Krist osobno za sebe rekao i sto je Bog Otac za sebe rekao. Jer Oni su Jedno. I kad čitaš sto govore vidis da su Jedno. Pošalji Sticker
December 18, 2025Dec 18 comment_4662 8 hours ago, ĆiĆoLiNo said:Jesam, hvala ti.Da ne širimo temu, već da se baziramo na suštinu.Pročitaj ovaj stih pa mi odgovori...zašto se u njemu kaže Bogu i Jagnetu?...Ako je Jagnje Bog, zašto veznik i? Zašto u množini?Otkrivenje 14:4 Ovi su kupljeni od ljudi prvenci Bogu i jagnjetu.Pa na puno mjesta pise u mnozini o Ocu i Sinu . Trijica jesu gramaticki mnozina ,i dvojica su mnozina ,ali Jedan Bog iz Biblije. Jer ti dalje pojašnjavaju stihovi :Otkrivenje 14,7 Viče iza glasa: "Bojte se Boga i dajte mu slavu jer dođe čas suda njegova! I poklonite se njemu koji stvori nebo i zemlju i more i izvore voda! Najvažnije je pitati se tko to sudi cijelom.svijetu i tko je stvorio sve. Moras se vratiti i u Postanak 1 ,ako ne znas napamet sto pise. I procitati sve stihove u kojima se spominje Sud Božji. Danas ti je to lako i nema opravdanja zbog neznanja. Pošalji Sticker
December 18, 2025Dec 18 comment_4664 8 hours ago, ĆiĆoLiNo said:Magdalena, nemoj bežati od Hristovih reči...mislim isključivo na one koje je izgovorio dok je hodao zemljom...sve ostalo posmatraj u kontekstu tih reči. Zadnja Hristova zapovest svojim učenicima je, da se drže njegovih reči. To je temelj...zato se i rodio da bi doneo Istinu...zato je On ISTINA... Svako ko sledi Isusa ne ide preko njegovih reči.Nigdje nisam isla preko Kristovih riječi. Citirat cu opet : Ivan 13,34 Zapovijed vam novu dajem: ljubite jedni druge; kao što sam ja ljubio vas tako i vi ljubite jedni druge .Ivan 14,9 Nato će mu Isus: "Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?" "Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: `Pokaži nam Oca`?Ivan 14,10 Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim, od sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja.Ivan 14,11 Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni. Ako ne inače, zbog samih djela vjerujte. Ivan 14,15 "Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati.Ivan 10 ,14 Ja sam pastir dobrii poznajem svojei mene poznaju moje,15 kao što mene poznaje Otaci ja poznajem Ocai život svoj polažem za ovce.16 Imam i drugih ovaca,koje nisu iz ovog ovčinjaka.I njih treba da dovedemi glas će moj čutii bit će jedno stado,jedan pastir.17 Zbog toga me i ljubi Otacšto polažem život svojda ga opet uzmem.18 Nitko mi ga ne oduzima,nego ja ga sam od sebe polažem.Vlast imam položiti ga,vlast imam opet uzeti ga.Tu zapovijed primih od Oca svogaIvan 10 ,27 Ovce moje slušaju glas moj;ja ih poznajem i one idu za mnom.28 Ja im dajem život vječnite neće propasti nikadai nitko ih neće ugrabiti iz moje ruke.29 Otac moj, koji mi ih dade,veći je od svihi nitko ih ne može ugrabitiiz ruke Očeve.30 Ja i Otac jedno smo.« Pošalji Sticker
December 18, 2025Dec 18 comment_4670 11 hours ago, ĆiĆoLiNo said:Magdalena, nemoj bežati od Hristovih reči...Kako znaš koje su Kristove riječi? Isus nije zapisao niti jedno jedino slovo na papiru, bar ne ništa što je došlo do nas. Kako onda znaš što je Isus točno rekao, i još se toga toliko striktno držiš da važeš svaku pojedinu riječ? Pošalji Sticker
December 18, 2025Dec 18 comment_4672 3 hours ago, Magdalena said:Da sve je točno napisano. Ali "Sin i Otac Jedno su ".Bi li ti mogao reci da ste ti i Bog Otac jedno ?Imaju on i jehovini svjedoci stih za to ali ga ne razumiju...pa bi se moglo reći-nije to to.Postoji unutarnja jednota gdje su samo Otac i Sin jedno, te postoji i ivična jednota drugačije prirode gdje smo jedno sa Sinom i sa Ocem zajedno; neposredno sa Sinom a posredno sa Ocem. Ovo je opširno za izvrsno objašnjavanje, ali htio sam reći nešto drugo; ono kad Isus kaže da niko ne poznaje Oca do Sin i niko ne poznaje Sina do Otac onda je i tu dokaz o unutarnjoj bog jednoti, odnosno dokaz da je Isus Bog...Kad bi Isus bio stvorenje onda on kao takav ne bi bio veoma tajanstven i ne bi se moglo reći da ga poznaje jedino Otac. To što samo Sin može poznavati Oca do kraja je stvar njihove unutarnje zajedničke prorode, bog prirode...jer valja razumjeti duhovni zakon: isto poznaje isto, isto privlači isto.Mi možemo poznavati Boga (Oca-Sina) do njihove određene složenosti, i ja znam iritirati problematične sugovornike govoreći im da sam najpametniji teolog na svijetu, no dakako da je Božja složenost i njegova priroda u krajnjem nivou fantastično visoka i da stvorenja i arkanđeli nisu ti koji će ga poznavati na krajnji način.Bez obzira što Pavao navješćuje veliko spoznavanje Boga jer za sadašnje kaže „djelomično prorokujemo i djelomično spoznajemo“, i dalje će važiti da krajnje spoznavanje Boga je stvar zasebnog unutarnjeg odnosa Oca i Sina. Za ovakve analize i spoznaje treba imati velikog filozofskog duha. Edited December 18, 2025Dec 18 by Slap Pošalji Sticker
December 18, 2025Dec 18 comment_4710 18 hours ago, Slap said:Isus je posredno o sebi govorio kao Bogu kroz starozavjetna proroštva koja govore o Jehovi a njega najavljuju.To mi je bitno da kažeš. Znači nigde o sebi nije govorio kao o Bogu. Pored Oca stoji imenica Bog, a pored Isusovog Gospod. I nikad ni na jednom mesto ne stoji obratno u sva četiri Jevanđelja. Ali stoji ovo...''ja sam Sin Božji''...A jehova kaže (u prisustvu svedoka koji čuše ovaj glas sa neba) ''Ovo je Sin moj, njega poslušajte''...Dovoljno je samo ovo dati napišem i ne moram ništa više reći. To su činjenice. Pitam se samo kako možeš Bogu i Hristu menjati i dodavati titule...Kako možeš Isusa Jehovom činiti kada to On nikada nije uradio?Što se proroštva tiče, koja te zbunjuju. U Hristovom telu se javio Bog, Jehova daje Reč, Isus donosi Jehovinu nauku, čini čuda Jehovinom silom...ali nije Isus Jehova...citirah ti gore ko je ko. Hrist ili Mesija predstavlja/zastupa Boga Jehovu...to proroštva govore...to sam Hrist govori...Neko ga šalje, neko mu zapoveda, nečiju volju tvori...itd... Zato Apostoli nikada nisu rekli Bog Isus.18 hours ago, Slap said:Apostoli su neposredno govorili o Isusu kao Bogu te si danas dobio citate od Ivana i Pavla. Deseti put pitam. Ako ti svoga Boga zoveš Bog Isus...Zašto Apostoli nikada svoga Boga ne zovu ''Bog Isus''?18 hours ago, Slap said:Pošto si ti slabić vjerovatno si izbjegao komentirati te stihove. Oprosti ako sam nešto preskočio. Tek od juče znam pravilno citirati, zahvaljujući tebi.Verovatno nisam na sve odgovorio, zato molim i tebe i Magdalenu da me podsetite ako sam nešto propustio.18 hours ago, Slap said:Sad imaš gore dobro pitanje zašto Isus sam o sebi neposredno ne govori da je Bog. Ivanu nije rekao "Ja sam Bog ali je rekao -ja sam prvi i posljednji, ne boj se" . To je identifikacija koju je Isus Jehova rekao Izaiji...ali tvoj um je malo "čudan" da to shvati. Kaže Isus, parafraziram; ja sam se i rodio da svedočim za istinu. Ja te pitam, zašto tada kada se rodio ne svedoči jasnu i preciznu istinu o sebi? Nama život zavisi od te istine i od toga da znamo, ko je Bog koji šalje Isusa...i ko je Onaj koga taj Bog šalje. Isus je dužan reći istinu...glasno i jasno. Ja ti citirah gore šta Isus kaže ko je On...i šta Bog kaže ko je Isus... Tvoje versko ubeđenje se ko nebo i zemlja razlikuje od ovih gore reči.I kako onda da te shvatim? Isus i Otac jasno kažu da su dva bića, a ti kažeš da su Oni jedno biće.18 hours ago, Slap said:Bog je onaj koji gospodari i to tako znači. Isus još nije na zemlji počeo gospodariti, ali kad se ustoliči i uspostavi svoje kraljevstvo i upotrijebi žezlo svoje moći, kad dođe inauguracija tad i postaje Bog na zemlji. To je njegovo "novo ime" (Otkrivenje...) . Izaija 9:6 upravo za taj događaj kaže da će se Sin zvati Otac vječni,Bog silni...To je po nekim tvojim vizijama. Ti si morao naći neku teoriju koja bi opravdala tvoje uverenje. Jasno je to.Ja ti kažem da Isus u Otkrivenju sam kaže da ima svoga Boga. Ne zaboravi da je Isus u svojoj nebeskoj slavi dok ovo govori.I pošto znam šta ćeš mi reći. Ja ti kažem da Bog ne može imati svog Boga. Postoji samo jedan Bog iznad koga nema niko. Onaj Bog za koga Apostoli kažu da je glava Hristu...Onaj Bog koji je veći od Hrista, jer je sam tako rekao.18 hours ago, Slap said:Ali koja je svrha ovih dokaza. Ti si slabić za istinu jer treba imati snage istinito priznati a svoje zablude korigirati. Zato tebi ističe vrijeme, ne treba sa tobom dugo gubiti vrijeme. Već se je dosta nakupilo prašine na mojim cipelama....Ja sam ovde da te probudim iz tog sna i da te vratim na Hristovo mleko. Samo nemoj da ideš, možda sam upravo ja taj blagoslov koji ti Hrist šalje.18 hours ago, Slap said:Ja te stvari objašnjavam, rasvjetljavam jer sam najpametniji teolog na svijetu po kristologiji a Isus mi je kao dječaku ukazao da ću imati veliko znanje o njemu.Svaka čast tebi i tvojoj teologiji. Meni drugi učitelj nije potreban. Hrista ne menjam, jer On mi i sudi, a sudit će po njegovoj Reči a ne tvojoj. Zato njega moram i slušati. A ti kako god mi presudiš preko tastature, nije važno...18 hours ago, Slap said:Da...a za taj ukaz, kojeg su farizeji razumjeli prvilno jer su poznavali dvije sile na Nebu i dva hrama na nebu, su i šlli da ga kamenuju jer su time bili ljuti što se Isus na taj način izjašnjava kao Bog. Ali ni ovo ti nećeš razumjeti što pišem...Ne slušaj kamenjare i njihove lažne optužbe...Hrist ih je ispravio i rekao, šta je strašno što rekoh da sam Sin Božji.Provlači se ovde jedan nebulozni argument, a to je, da je Sin Božji po automatizmu odmah Bog...kao šta je čovek od žene nego čovek...pa isto misle i za Isusov slučaj. E zato kamenjari hrista optužuju da je Bog. Argumentuju na isti način kao i ovi što ne razumeju da Bog ima mnogo Sinova na nebu, ali Oni nikada ne mogu biti Bogovi...Jer Bog je samo jedan.18 hours ago, Slap said:I to smo fino dokazivali da Otac zahtjeva klanjanje za Sina, a klanjanje je samo Bogu, time Otac priznaje Boga Sina.Pokazao sam ti mesta gde su se proroci klanjali Anđelima...ljudi ljudima...pa nisu završili onako kako propisuje Božji zakon. Čak šta više jednog od tih što se klanjaju Anđelu, Bog posebno ističe među tri čoveka koji su najveći u njegovim očima.Tako da po Isusovom...kome čast čast...ako se zemaljskom kralju možeš pokloniti, zašto ne bi moga nebeskom?! Pošalji Sticker
December 18, 2025Dec 18 comment_4711 18 hours ago, Slap said:Da li u bibliji u tom smislu ne možemo naći izraz "Bogu i Ocu" ? Ili svuda će da piše "Bogu Ocu" bez "i" ?Naravno. Ali ako nigde ne piše Bogu Jagnjetu, imamo problem. Nigde nema jednine, uvek je množina. Neko i neko. Pošalji Sticker
December 18, 2025Dec 18 comment_4715 12 hours ago, Magdalena said:Šta piše ovdje : Daniel 7,13 Gledah u noćnim viđenjima i gle, na oblacima nebeskim dolazi kao Sin čovječji. On se približi Pradavnome i dovedu ga k njemu.Daniel 7,14 Njemu bi predana vlast, čast i kraljevstvo, da mu služe svi narodi, plemena i jezici. Vlast njegova vlast je vječna i nikada neće proći, kraljevstvo njegovo neće propasti.Pet puta pročitao i vidim da se opisuju dva bića. 12 hours ago, Magdalena said:Nadalje Krist je rekao "Ja i Otac jedno smo. "Sta bi to značilo?Piše da ćemo i svi mi biti jedno u Ocu i Sinu, ali to ne znači da ćemo biti Bogovi.Jehova i Isus su jedno u smislu jedinstava...jedna namera, jedan plan, isti cilj...itd. Kao što muž i žena ulaskom u brak postaju jedno telo, ali ne bukvalno...postaju jedna zajednica u kojoj nema moje tvoje, već je sve zajedničko...kao da se radi o jednom biću a ne dva, jednom telu a ne dva...Potpuno je isto u Odnosu Otac Sin. 12 hours ago, Magdalena said:.Ako Isus nije Bog, onda nema nade za grješnike, jer se niti jedan čovjek ne može savršeno pridržavati Božjeg Zakona i pretrpjeti Božji bezgranični gnjev protiv grijeha. A Krist je došao kao Izbavitelj i posrednik jer zbog grijeha ljudskog roda, morao je umrijeti ,platiti Krvlju svojom.Između koga je Hrist posrednik?...između sebe i Oca ili posreduje sam sebi...što je, izvini na izrazu, nebulozno. Sam sebi plaćam otkupninu, posrednik sam između palih ljudi i samog sebe. Sam sebe sam poslao, sam sebe ustoličio, sam sebi sam sve dao, sam sebe sam uzdigao, sam sebi sedim sa desna...itd.Hrist na sebi ne nosi ljudske grehe jer nema zemaljskog Oca koji bi mu genetski preneo greh...zato Hrist može biti taj koji će nas otkupiti prema zakonu koji obavezuje čitav svemir...12 hours ago, Magdalena said:Zamisli koliko bi Židova među koje je došao povjerovalo u Krista da im je rekao ja sam Bog . Oni bi prestali vjerovati u Boga jer ga vide u ljudskom obličju. Izgleda kao jedan od njih .Nije Hristu bitan kvantitet, nego kvalitet. A On je dužan reći ISTINU svidela se ona nekom ili ne. Znaš kada je jednom prilikom držao propoved i narod koji ga nije razumeo, se razišao...Isus je rekao Apostolima, koji ga takođe nisu razumeli, hoćete li i Vi otići...našta su rekli, a kamo da odemo Gospode?! Što samo po sebi govori da Bog stavlja istinu na prvo mesto i ne pravi kompromis u vezi nje. Apostoli su shvatili i ako nisu sve razumeli, da nemaju alternativu i da niko više ne može dati od Isusa.12 hours ago, Magdalena said: A ipak je bio Bog jer samo Bog je bezgrešan i pravedan.Kažem ja, ne da se tebi napisati ni jadan post, a da ne kažeš da je Isus Bog...prosto je nemoguće. A da li je nemoguće da Apostoli Hrista smatraju Bogom a ni jenom ne kažu naš Bog Isus?! Pošalji Sticker
December 18, 2025Dec 18 comment_4716 12 hours ago, Magdalena said:Vec sam ti odgovorila na ovo ,ponovit cu "Ja i Otac jedno smo " to kaze Isus Krist . Kako je On Jedno sa Bogom ?Nije samo Oče naš zapovijed od Isusa Krista. Nego sve zapovijedi su od Isusa Krista. Jer On i Otac jedno su. Isus Krist nije došao ukinuti Zakon nego ga jos prosiruje. "Ljubite Boga i ljubite jedni druge kako sam ja ljubio vas . O tome ovisi cijeli zakon i proroc".i Kako ces ljubiti Boga ,ako ga ne priznas za Boga?Rekao sam ti gore kako su jedno.Isus nas uči da se molimo Ocu a ne njemu kao Sinu...Ja priznajem Oca za Boga, jer je tako Isus učio. Hrista ne mogu priznati za Jehovu jer sam nije to učio...naprotiv, kaže Otac je moj veći od mene. Pošalji Sticker
December 18, 2025Dec 18 comment_4717 12 hours ago, Magdalena said:Da sve je točno napisano. Ali "Sin i Otac Jedno su ".Bi li ti mogao reci da ste ti i Bog Otac jedno ? Naravno da bi lagao kad bi to rekao. A Isus nije lagao ,niti laže jer je Bog. U Njemu nema laži.Ne znam ni kako ti nacrtati vise. Ovo je ipak stvar vjere . Ali uz vjeru moraš i odgovore traziti u Bibliji. Usporedivati sve sto je Isus Krist osobno za sebe rekao i sto je Bog Otac za sebe rekao. Jer Oni su Jedno. I kad čitaš sto govore vidis da su Jedno.Jesu jedno. Kao što su muž i žena jedno telo, ali ne bukvalno. I Otac i Sin su jedno ali ne bukvalno. Kaže Isus da i mi budemo 'jedno' u njemu i Ocu...ali u veri, istini, reči...da imamo jedinstvo kao Oni...kako drugačije, ponovo, ne bukvalno. Pošalji Sticker
December 18, 2025Dec 18 comment_4719 12 hours ago, Magdalena said:Pa na puno mjesta pise u mnozini o Ocu i Sinu . Trijica jesu gramaticki mnozina ,i dvojica su mnozina ,ali Jedan Bog iz Biblije. Jer ti dalje pojašnjavaju stihovi :Otkrivenje 14,7 Viče iza glasa: "Bojte se Boga i dajte mu slavu jer dođe čas suda njegova! I poklonite se njemu koji stvori nebo i zemlju i more i izvore voda!Najvažnije je pitati se tko to sudi cijelom.svijetu i tko je stvorio sve. Moras se vratiti i u Postanak 1 ,ako ne znas napamet sto pise. I procitati sve stihove u kojima se spominje Sud Božji. Danas ti je to lako i nema opravdanja zbog neznanja.Jesam Magdalena...preko tri decenije čitam Pismo i ne samo da ga čitam, već ga detaljno analiziram.Jedan je Bog. Jedan je Bog stvorio sve...taj Bog je svoga Sina Isusa pomazao na Sionu i postavio ga kao kralja po Davidovoj lozi. I ne samo za kralja već i za prvosveštenika. Zato Isus ima veliku vladu od 144.000 vernih koji će vladati nad novom zemljom na kojoj će biti na stotine milijardi ljudi. Dug je put do poćinka Jehovinog, iz koga je Adam izašao.Razumem ja dobro povezanu nit, od Edena pa do silaska nebeskog Jerusalima na zemlju...I dobro znam o čemu mi ti govoriš...i hvala ti na tome. Moj lični stav je, ne vezano za bilo koju versku zajednicu...da sam ja lično uveren u ono što Bog traži od mene. Da sam lično uveren, šta zemaljski Isus kaže o sebi a šta kaže o Ocu. Ako za sebe kaže da je On Sin Jehovin. Ako Jehova kaže, da je Isus njegov Sin. Ako Isus kaže da je Jehova njegov Otac i da je veći od njega...ja na tako jake reči, reči živog Boga i njegovog Pomazanika, stavim samo tačku. Sve ostalo u Pismu posmatram u kontekstu ovih reči... i nedo mi Bog da izvrćem na bilo koji način reči živog Boga... Jer ako mi Hrist sudi, Hrist će me i učiti. Pošalji Sticker
December 18, 2025Dec 18 comment_4720 11 hours ago, Magdalena said:Nigdje nisam isla preko Kristovih riječi. Citirat cu opet : Ivan 13,34 Zapovijed vam novu dajem: ljubite jedni druge; kao što sam ja ljubio vas tako i vi ljubite jedni druge .Ivan 14,9 Nato će mu Isus: "Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?" "Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: `Pokaži nam Oca`?Jovanova 4:14,15''I mi vidjesmo i svjedočimo da otac posla sina da se spase svijet.''''Koji prizna da je Isus sin Božij, Bog u njemu stoji i on u Bogu.''Pa ko je došao Otac ili Sin?...evo Jovan ti lepo kaže ko koga šalje. Pošalji Sticker
December 18, 2025Dec 18 comment_4721 8 hours ago, pints said:Kako znaš koje su Kristove riječi? Isus nije zapisao niti jedno jedino slovo na papiru, bar ne ništa što je došlo do nas. Kako onda znaš što je Isus točno rekao, i još se toga toliko striktno držiš da važeš svaku pojedinu riječ?Ono što je u Jevanđeljima zapisano, nije izašlo iz ljudske glave...siguran sam u to. Bog je poslao Sveti Duh koji je pisce napomenuo sve ono što je od velike važnosti za ceo ljudski rod. Pošalji Sticker
December 18, 2025Dec 18 comment_4725 54 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:Pet puta pročitao i vidim da se opisuju dva bićaDva potpuno jednaka bića. Zato su Jedno. 56 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:Hrist na sebi ne nosi ljudske grehe jer nema zemaljskog Oca koji bi mu genetski preneo greh...zato Hrist može biti taj koji će nas otkupiti prema zakonu koji obavezuje čitav svemir...Halo sta ti lupas ,ima majku zemaljsku ona mu je prenijela ljudski grijeh no On je Bog i na Njega se grijeh ne prima i zato je umro za naše grijehe( janje bez mane ) i uskrsnuo (pobijedio smrt) ,zato sto je Bog bez grijeha . Platio kaznu umjesto nas i učinio nas živima za uvijek. To ne moze čovjek nego samo Bog. Pošalji Sticker
December 18, 2025Dec 18 comment_4726 43 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:Jesam Magdalena...preko tri decenije čitam Pismo i ne samo da ga čitam, već ga detaljno analiziram.Jedan je Bog. Jedan je Bog stvorio sve...taj Bog je svoga Sina Isusa pomazao na Sionu i postavio ga kao kralja po Davidovoj lozi. I ne samo za kralja već i za prvosveštenika. Zato Isus ima veliku vladu od 144.000 vernih koji će vladati nad novom zemljom na kojoj će biti na stotine milijardi ljudi. Dug je put do poćinka Jehovinog, iz koga je Adam izašao.Razumem ja dobro povezanu nit, od Edena pa do silaska nebeskog Jerusalima na zemlju...I dobro znam o čemu mi ti govoriš...i hvala ti na tome.Moj lični stav je, ne vezano za bilo koju versku zajednicu...da sam ja lično uveren u ono što Bog traži od mene. Da sam lično uveren, šta zemaljski Isus kaže o sebi a šta kaže o Ocu. Ako za sebe kaže da je On Sin Jehovin. Ako Jehova kaže, da je Isus njegov Sin. Ako Isus kaže da je Jehova njegov Otac i da je veći od njega...ja na tako jake reči, reči živog Boga i njegovog Pomazanika, stavim samo tačku. Sve ostalo u Pismu posmatram u kontekstu ovih reči... i nedo mi Bog da izvrćem na bilo koji način reči živog Boga... Jer ako mi Hrist sudi, Hrist će me i učiti.Sin Bozji je samo jedno od Kristovih imena. Procitaj dobro kako se sve naziva Isus Krist u Bibliji. Kako su ga najavljivali proroci ,Bog Silni ,Otac ,Vjecni ,Gospdar nad vojskama ,Vjerni i Istiniti ,Alfa i Omega ,Pocetak i Svesetak ,Riječ .... Pošalji Sticker
December 18, 2025Dec 18 comment_4728 42 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:Jovanova 4:14,15''I mi vidjesmo i svjedočimo da otac posla sina da se spase svijet.''''Koji prizna da je Isus sin Božij, Bog u njemu stoji i on u Bogu.''Pa ko je došao Otac ili Sin?...evo Jovan ti lepo kaže ko koga šalje.Sin od Boga je Bog. Sin od covjeka je čovjek . Isus je Bog i Čovjek. Vidjet ces sta ce mu pisati na čelu koje Ime nad Imenima. Sjetit ces se sta sam ti govorila. I kleknut ces pred Njim . Svako koljeno ce mu se prignuti od postanka svijeta i ti kazes Krist nije Bog ? Pa kako je to moguce zakljuciti ? Pošalji Sticker
December 18, 2025Dec 18 comment_4732 2 hours ago, ĆiĆoLiNo said:Naravno. Ali ako nigde ne piše Bogu Jagnjetu, imamo problem. Nigde nema jednine, uvek je množina. Neko i neko.To ti zamišljaš neka pravila. Ako piše Bog i Otac onda može da piše Bog i Jagnje a da se radi o jednoj osobi, Jagnjetu koji je Bog. A sad ono bitno kako to izgleda u praksi; U Otkrivenju piše da na zemlju dolaze Bog i Jagnje. Po tebi dolaze dvije osobe a na kraju Otkrivenja apostol poziva samo jednu osobu "Dođi Isuse ". Mat momak. Pošalji Sticker
December 18, 2025Dec 18 comment_4742 3 hours ago, ĆiĆoLiNo said:To mi je bitno da kažeš. Znači nigde o sebi nije govorio kao o Bogu.Naravno da je Isus o sebi govorio kao o Bogu, kad je rekao "Ja jesam", kad je rekao "Ja sam prvi i posljednji" i kad je skretao pažnju na SZ proroštva o sebi kao JHVH. I kad je Toma rekao da je Bog on ga pohvaljuje što to vidi.3 hours ago, ĆiĆoLiNo said:Pored Oca stoji imenica Bog, a pored Isusovog Gospod. I nikad ni na jednom mesto ne stoji obratno u sva četiri Jevanđelja.Imamo formulacije Gospodon Gospodinuj mojemu. Nisi pažljiv. 3 hours ago, ĆiĆoLiNo said:Ali stoji ovo...''ja sam Sin Božji''...A jehova kaže (u prisustvu svedoka koji čuše ovaj glas sa neba) ''Ovo je Sin moj, njega poslušajte''...Dovoljno je samo ovo dati napišem i ne moram ništa više reći. Sad samo moraš istraživati što je za Hebreje bio "Sin Božji" ... to nije ono što ti i tvoji zamišljate.3 hours ago, ĆiĆoLiNo said:.. Zato Apostoli nikada nisu rekli Bog Isus.Dobio si od mene i Magdalene pet slučajeva da Isusa zovu Bogom... samo se praviš udaren.3 hours ago, ĆiĆoLiNo said:Deseti put pitam.Ako ti svoga Boga zoveš Bog Isus...Zašto Apostoli nikada svoga Boga ne zovu ''Bog Isus''?Ja se Isusu obraćam onako kako je i to Toma pred svima obznanio. Zašto bi apostoli govorili Bog Jehošua kad jedno i drugo znači Bog za njih.3 hours ago, ĆiĆoLiNo said: i tebe i Magdalenu da me podsetite ako sam nešto propustio.Nemam ja vremena za ta istraživanja.... ja završavam sa tobom.3 hours ago, ĆiĆoLiNo said:Kaže Isus, parafraziram; ja sam se i rodio da svedočim za istinu. Ja te pitam, zašto tada kada se rodio ne svedoči jasnu i preciznu istinu o sebi? Nama život zavisi od te istine i od toga da znamo, ko je Bog koji šalje Isusa...i ko je Onaj koga taj Bog šalje. Isus je dužan reći istinu...glasno i jasno.Sve sam ja to objašnjavao...jednima je dato da dublje spoznaju a drugima da paze samo na svoju pravednost i to će im biti dovoljno jer početkom milernijuma prvi sveci iz Izraela stupaju u kontakt sa svijetom da od pravednika načine svece.3 hours ago, ĆiĆoLiNo said:I kako onda da te shvatim? Isus i Otac jasno kažu da su dva bića, a ti kažeš da su Oni jedno biće.Ja to ne kažem, ja kazem da su jedno,Bog i tu stajem. Ja naširoko učim da su obojica dvije personalne pojavnosti i da obojica imaju svoja prijestolja, Otac na Nebessima nad Nebesima a Sin na Nebesima...ja stvarno izlažem široku argumentirani u jasnu nauku a ti čitaš svaki treći post koji uputim tebi, a da li čitaš što ja drugima pišem i teme koje postavljam...očito ne jer ja sve naširoko objašnjavam.3 hours ago, ĆiĆoLiNo said:To je po nekim tvojim vizijama. Ti si morao naći neku teoriju koja bi opravdala tvoje uverenje. Jasno je to. O ČEMU TI TO? Ja lažem namjerno?3 hours ago, ĆiĆoLiNo said:Ja ti kažem da Isus u Otkrivenju sam kaže da ima svoga Boga. Ne zaboravi da je Isus u svojoj nebeskoj slavi dok ovo govori.I to sam objašnajvao, Isus, Sin čovječji čeka svoju inauguraciju kao kralja i Bog aizraelovog i cijele zemlje. Od tada on je po Izaiji Otac vječni i Bog silni. 3 hours ago, ĆiĆoLiNo said:I pošto znam šta ćeš mi reći. Ja ti kažem da Bog ne može imati svog Boga. Kad Sin čovječji ovječuje svoju emanaciju iz Sina Božjeg i praktično postaje BOg on neće više drugim formama Boga govoriti "Bog moj". Na sličan način Jahve Otac svome Sinu koji na Nebesima kraljuje kao Bog/Jahve jednostavno također kaže Jahve i Bog Izraelov (Hošea 1:7). I to sam naširoko objašnjavao i tebi i drugima.3 hours ago, ĆiĆoLiNo said:Svaka čast tebi i tvojoj teologiji. Meni drugi učitelj nije potreban.I TI sebe smatraš učiteljem i pozivaš se na svoje učiteljstvo, na tvoja argumentacije sa kojima bi ja kao trebao "progledati".3 hours ago, ĆiĆoLiNo said:Pokazao sam ti mesta gde su se proroci klanjali Anđelima...ljudi ljudima......ako se zemaljskom kralju možeš pokloniti, zašto ne bi moga nebeskom?!IMAMO KLANJANJA I BOG KLANJANJA. Ako jer anđeo rekao Ivanu ustani, samo se Bogu pokloni onda to nešto znači...ali tebi ništa ne znači.ISUS SE NIJE HTIO POKLONITI ZEMALJSKOM KRALJU, KRALJU ZEMLJE - SOTONI iako je bio sin čovječji. Pošalji Sticker
December 20, 2025Dec 20 comment_4850 On 18. 12. 2025. at 19:32, Magdalena said:Dva potpuno jednaka bića. Zato su Jedno.Nisu jednaki, Isus kaže Otac je veći od mene...a ti Isusu ne veruješ, već izokrećeš njegovu Reč.On 18. 12. 2025. at 19:32, Magdalena said:Halo sta ti lupas ,ima majku zemaljsku ona mu je prenijela ljudski grijeh no On je Bog i na Njega se grijeh ne prima i zato je umro za naše grijehe( janje bez mane ) i uskrsnuo (pobijedio smrt) ,zato sto je Bog bez grijeha . Platio kaznu umjesto nas i učinio nas živima za uvijek. To ne moze čovjek nego samo Bog.Zašto se na Boga greh ne prima, a na Božjeg Sina se prima...ako je obojicu rodila žena???Zašto bi Božji Sin bio grešan?Nisam ja ni rekao da je grehe platio čovek, već Božji Sin.Rimljani 8:3 Jer što zakonu bješe nemoguće, jer bješe oslabljen tijelom, *posla Bog* sina svojega u obličju tijela grjehovnoga, i za grijeh osudi grijeh u tijelu,Pavle kaže da je Bog poslao Sina...nigde ne kaže da je Bog došao. I još dodaje da je Sin u obličju tela grehovnog...i šta sam onda ja lupio?! Pošalji Sticker
December 20, 2025Dec 20 comment_4851 On 18. 12. 2025. at 19:36, Magdalena said:Sin Bozji je samo jedno od Kristovih imena. Procitaj dobro kako se sve naziva Isus Krist u Bibliji. Kako su ga najavljivali proroci ,Bog Silni ,Otac ,Vjecni ,Gospdar nad vojskama ,Vjerni i Istiniti ,Alfa i Omega ,Pocetak i Svesetak ,Riječ ....Nažalost, ne razumeš.Jovan 18:37 Onda mu reče Pilat: daklem si ti car? Isus odgovori: ti govoriš da sam ja car. Ja sam za to rođen, i zato dođoh na svijet da svjedočim istinu. I svaki koji je od istine sluša glas moj.Zna li neko bolje i više od Hrista? Ne, složićemo se.Zato je najvažnije... Taj koji zna više od svih, šta kaže o Sebi, a šta kaže o Ocu...ko je On a ko je Otac?Je li razumeš Ti Magdalena gde te ja usmeravam? Na Jevanđelja i na Ono što je Isus govorio. To je neminovno istina i druge istine nema. Isus je rekao ko je On, a ko je njegov Otac...Mani se starog zaveta, mani se Otkrivenja...svaki koji je od istine sluša glas moj. Pošalji Sticker
December 20, 2025Dec 20 comment_4853 On 18. 12. 2025. at 19:40, Magdalena said:Sin od Boga je Bog. Sin od covjeka je čovjek . Isus je Bog i Čovjek.Vidjet ces sta ce mu pisati na čelu koje Ime nad Imenima. Sjetit ces se sta sam ti govorila. I kleknut ces pred Njim . Svako koljeno ce mu se prignuti od postanka svijeta i ti kazes Krist nije Bog ? Pa kako je to moguce zakljuciti ?Ja ti uporno svo vreme objašnjavam kako je to moguće zaključiti...ali ti ne želiš da vidiš.Citirao sam ti u postu iznad Isusove reči koje je rekao Pilatu...pročitaj ih još jednom. Ne postoji istina broj jedan i istina broj dva...postoji samo jedna ISTINA. Isus je rekao tu ISTINU, o sebi, o Ocu... I u tim rečima, u toj istini, nigde ne kaže da je On Bog...jasno kaže da je On Božji Sin i da ga neki Bog šalje...Pa čitajući Jevanđelja, prosto je žalosno ako nisi upoznala Boga koji šalje Isusa Hrista...jer od toga ti zavisi život...prema Isusovim rečima iz Jovana 17:3.A to da je sin od Boga Bog...je smešno. Ja sam ti to rekao iznad gore ali Ti to nisi registrovala...pa ću ponoviti.Jov 1:6 Jednoga dana dođu sinovi Božji da stanu pred Jahvu, a među njima pristupi i Satan.Jahve je jedan i njegovi Sinovi nikad ne mogu biti Bogovi...možeš ih i zvati bogovim, jer se svašta zove bogovima, zašto ne bi mogli i oni...ali niko nije Jahve...Jer ako su Sinovi Božji Bogovi...kuku lele, pa koliko bogova imamo?! A znamo da je Bog jedan i apsolutan. Tako da su Sinovi Božji, Sinovi Božji...a ne Bogovi...možemo ih zvati anđelima, arhanđelima itd...pa i mi smo Sinovi Božji...pa nas zovu ljudima... Pošalji Sticker
December 20, 2025Dec 20 comment_4854 3 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:Ja ti uporno svo vreme objašnjavam kako je to moguće zaključiti...ali ti ne želiš da vidiš.Citirao sam ti u postu iznad Isusove reči koje je rekao Pilatu...pročitaj ih još jednom.Ne postoji istina broj jedan i istina broj dva...postoji samo jedna ISTINA. Isus je rekao tu ISTINU, o sebi, o Ocu... I u tim rečima, u toj istini, nigde ne kaže da je On Bog...jasno kaže da je On Božji Sin i da ga neki Bog šalje...Pa čitajući Jevanđelja, prosto je žalosno ako nisi upoznala Boga koji šalje Isusa Hrista...jer od toga ti zavisi život...prema Isusovim rečima iz Jovana 17:3.A to da je sin od Boga Bog...je smešno. Ja sam ti to rekao iznad gore ali Ti to nisi registrovala...pa ću ponoviti.Jov 1:6 Jednoga dana dođu sinovi Božji da stanu pred Jahvu, a među njima pristupi i Satan.Jahve je jedan i njegovi Sinovi nikad ne mogu biti Bogovi...možeš ih i zvati bogovim, jer se svašta zove bogovima, zašto ne bi mogli i oni...ali niko nije Jahve...Jer ako su Sinovi Božji Bogovi...kuku lele, pa koliko bogova imamo?! A znamo da je Bog jedan i apsolutan. Tako da su Sinovi Božji, Sinovi Božji...a ne Bogovi...možemo ih zvati anđelima, arhanđelima itd...pa i mi smo Sinovi Božji...pa nas zovu ljudima...Ivan 14 ,9 " Tko je vidio mene ,vidio je Oca" = Tko je vidio mene vidio je Boga. To, upravo to govori Isus Krist. Bio ti svjestan ili nesvjestan tih riječi ,Krist je Bog : "Ja i Otac smo Jedno" = Ja i Bog smo Jedno .Bolje ti je da sto prije postaneš svjestan Bozjeg govora tebi . Bas tebi koji ovo čitaš. Edited December 20, 2025Dec 20 by Magdalena Pošalji Sticker
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje