Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

28 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:

Probao sam to još juče...mogu klikati na njih do besvesti, ništa se ne dešava. Kao da klikam u prazno.

Rekao ti je....svoj post možeš mijenjati kroz 30 minuta od objavljivanja, u tom vremenu i imaš ponudu "uredi post", poslije te ponude nema.

• Odgovora 534
  • Pregleda 5,1k
  • Tema napravljena
  • Zadnji odgovor

Najbolji posteri u ovoj temi

Najpopularniji postovi

• Otkrivenje je napisano na grčkom. Bilo koje hebrejsko Otkrivenje je samo prevod originala.

• Ne, a lako je to i dokazati: "12. Evo dolazim uskoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po djelima njegovim. 13. Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak." Dakle Onaj Koji je Alfa

• Kako se usuđuješ ! "Ti mali , da znaš" ...ovako se moja ćerka ljuti na sina od 2.5 godine a djete se veseli i uživa što ima svoje ja, što je svojeglavo. Što je zapravo i dobro jer se razvija ličnost

Posted Images

4 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:

Da verujem da je to tako. I slažem se ovde sa svim što si rekla.

Ali da ne bude da ponovo sitničarim, jedino ovo što si rekla... ''Nista mi sami po sebi ne radimo niti cemo ikada raditi niti sada niti u buducnosti.''

Ako ono što činimo zavisi od visine naše vere, kako se mi ne pitamo?

Imaj u vidu one Hristove reči koje si citirala.

Moras imati vjeru ,da ce Krist učiniti sve sto ga zamoliš u Njegovo Ime. Kad se molitva upuceuje ,a ljudi mole oko raznih stvari ,recimo kod bolesti ,ali imaju sumnju da ce to Isus Krist učiniti e to je odraz nevjere. Bez imalo sumnje moraš vjerovati da ćete Isus Krist ozdraviti. Ovo svjedocim .

upravo, Magdalena said:

Pavao vjernicima želi pokazati tko je Isus Krist. U Hebrejima 1, 8 citira Stari Zavjet i kaže: ''Prijestolje tvoje, Bože, postoji vječno,'' i: ''Žezlo je pravde, žezlo tvog kraljevskog dostojanstva.'' Tu pisac citira Psalam 45,6-7, iz Starog Zavjeta i Krista naziva Bogom.

A ti kazes da je tu slavu imao jedan trenutak u vjecnosti ,a ovdje u Hebrejima piše vječno. Isus Krist je Bog .

Ne...taj prevod nije dobar. Da Pavle Isusa smatra BogomOn bi to jasno rekao...tipa: Bog Isus, Bog Hrist, Naš Bog Isus...itd. To je jasno. A ovo premetanje stihova nije dobro za istinu. Ako je Isus PUT, ISTINA I ŽIVOT...Gde je na njegovim usnama ISTINA o sebi kao Bogu...

Ovo je jednostavno nepremostiv jaz za one koji drugačije govore od Hrista.

Jedine reči koje je Isus rekao o svojoj prirodi su reči...''Ja sam Sin Božji''...

upravo, Magdalena said:

Otkrivenje 19,6 I začuh kao glas silna mnoštva i kao šum voda mnogih i kao prasak gromova silnih: "Aleluja! Zakraljeva Gospod, Bog naš Svevladar!

Otkrivenje 19,7 Radujmo se i kličimo i slavu mu dajmo jer dođe svadba Jaganjčeva, opremila se Zaručnica njegova!

Tko je Jaganjac ,a tko Zarucnica ? Kome se daje slava ,jedino, ,zasto ce se veseliti i kliktati?

Hrist je jaganjac, zaručnica je malo stado od 144.000 izabranih da izađu njemu na nebo.

A kome slava i čast...kako kaže sam Isus...podajte svakom kome šta treba, kome čast čast...

Ali ne možeš Isusu dati čast koja je rezervisana samo za Oca.

8 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:

Molim te daj mi taj citat...ne mogu da ga nađem.

Vec sam ti citirala :Ivan 14,14 Ako me što zaištete u moje ime, učinit ću.

Ivan 14,15 "Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati.

1 minute ago, ĆiĆoLiNo said:

Ako je Isus PUT, ISTINA I ŽIVOT...Gde je na njegovim usnama ISTINA o sebi kao Bogu...

Ako je Put Istina i Život tko to moze biti nego Bog ? Evo ti Isusa Krista Istina i potvrda tko je : Ivan 14,14 Ako me što zaištete u moje ime, učinit ću.

Kome se mi smijemo moliti i tko nam je dao zapovijedi ?

upravo, Slap said:

Aha...a poziva se na Izaiju tim stihom ! A tko je taj u Izaiji 8:13-14 koji je za Židove kamen spoticanja? Izaija kaže da je to Jahve ili Jehova. A to znači da je Krist Jehova ! Momak...takvih je stihova mnogo koji ukazuju na Boga Isusa. Znaš, ja mi Magdalena se bavimo dokazima...doduše tvoji su jehovini svjedoci mijenjali bibliju i mnoge dokaze uklonili, ali nisu sve ! Saberi ove naše ukaze, zovni "brata" iz zajednice da ti objasni na kakve si ukaze naišao pa nek pokuša osporavati. Valjda ima tamo normalnih ljudi za suradnju? Ako niš drugo neka upiše dva sata propovjedanja na tebi, pioniri vode evidenciju !

Kako Ti ovo da shvatiš kada ne znaš o kom je Bogu Hrist govorio dok je hodao zemljom.

Istina je suviše prosta, da bi neko Isusove reči trebalo bilo kome da objašnjava....pa i meni. Imam mozak, hvala Bogu dobro radi...a i mam i prevod na svom jeziku, tako dsa mi niko ne treba prevoditi.

A to što ti i Magdalena pišete, ni sami ne razumete. Da je drugačije, bilo bi odgovora i na mojea direktna pitanja. No dobro, verujem da će i to doći na red. A tebi evo prilike da se popraviš pa odgovori.

O kom je Bogu isus govorio dok je hodao zemljom?...u ime kog Boga je došao?

6 minutes ago, Slap said:

Ivan 14:13-14 ali ja ne bi te stihove baš koristio za argumentaciju... https://biblija.biblija-govori.hr/glava.php?knjiga=Ivan&prijevod=sve&glava=14

Evo ti jos citata iz razlicitih prijevoda : Jovan 14,14 I ako što zaištete u ime moje, ja ću učiniti.Jovan 14,15 Ako imate ljubav k meni, zapovijesti moje držite.

Ivan 14,14 Ako mi vi zaištete nešto u moje ime, ja ću to učiniti.Ivan 14,15 Ako me vi volite, vi ćete prionuti paziti moje zapovijedi;

Ivan 14,14 Ako me što zaištete u moje ime, učinit ću.Ivan 14,15 "Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati.

Ivan 14,14 Ako me za što zamolite u ime moje, ja ću to učiniti.Ivan 14,15 Ako me ljubite, držite zapovijedi moje!

1 minute ago, ĆiĆoLiNo said:

Kako Ti ovo da shvatiš kada ne znaš o kom je Bogu Hrist govorio dok je hodao zemljom.

Istina je suviše prosta, da bi neko Isusove reči trebalo bilo kome da objašnjava....pa i meni. Imam mozak, hvala Bogu dobro radi...a i mam i prevod na svom jeziku, tako dsa mi niko ne treba prevoditi.

A to što ti i Magdalena pišete, ni sami ne razumete. Da je drugačije, bilo bi odgovora i na mojea direktna pitanja. No dobro, verujem da će i to doći na red. A tebi evo prilike da se popraviš pa odgovori.

O kom je Bogu isus govorio dok je hodao zemljom?...u ime kog Boga je došao?

Govorio je i o Bogu Ocu i o Sebi i o Duhu Svetom.

upravo, Magdalena said:

Vidi ovo sinovi Korahovi pjevaju Jahvi svadbenu pjesmu u Starom Zavjetu: Psalam 45,7 Prijestolje je tvoje, Bože, u vijeke vjekova, i pravedno žezlo - žezlo je tvog kraljevstva!

A u Hebrejima 1 pisac objasnjava tko je Krist : Hebrejima 1,5 Ta kome od anđela ikad reče: Ti si sin moj, danas te rodih; ili pak: Ja ću njemu biti otac, a on će meni biti sin.Hebrejima 1,7 Za anđele veli: Anđele čini vjetrovima, sluge svoje plamenom ognjenim,Hebrejima 1,8 ali za Sina: Prijestolje je tvoje, Bože, u vijeke vjekova, i pravedno žezlo - žezlo je tvog kraljevstva.

A tvoja tvrdnja za ove riječi je da se ne prevode bukvalno? Pa kako nego tako kako piše. Jahve je jednako Krist. Jedan te isti Bog jer Bog ima samo Jedan.

Ne draga Magdalena. Hrist nikada nije rekao da je On Jehova. Naprotiv, Jehovu je uzdizao iznad sebe i to uvek...A On je temelj, jel' da? Pa kako onda smeš menjati osnove nauke koju je doneo.

Drugo. Kada se govori o prestolu u Pismu. Ne govori se o bukvalnom mestu gde Jehova ili Isus sedi...već se govori o vladavini. Tako da produkt te vladavine može biti i jeste večan...ja to ne sporim.

Ali pričati o nekom doslovnom mestu gde Bog sedi je, bar za men, smešno...

12 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:

Ne...taj prevod nije dobar. Da Pavle Isusa smatra BogomOn bi to jasno rekao...tipa: Bog Isus, Bog Hrist, Naš Bog Isus...itd. To je jasno. A ovo premetanje stihova nije dobro za istinu. Ako je Isus PUT, ISTINA I ŽIVOT...Gde je na njegovim usnama ISTINA o sebi kao Bogu...

Jedine reči koje je Isus rekao o svojoj prirodi su reči...''Ja sam Sin Božji''...

Hrist je jaganjac, zaručnica je malo stado od 144.000 izabranih da izađu njemu na nebo.

A kome slava i čast...kako kaže sam Isus...podajte svakom kome šta treba, kome čast čast...

Ja te molim procitaj cijelo Otkrivenje 19.

A onda idi redom pa procitaj sva poglavlja. Jer 144.000 su Izraelci . Jasno pise u Otkrivenju .

Pa onda idi prouci sto Pavao govori o uskrsnucu i spasenju i gdje ce mrtvi vjerni Kristu i živi kad Krist ponovo dođe. To je jednostavno ,ne treba ti tumač.

Ne draga Magdalena. Hrist nikada nije rekao da je On Jehova. Naprotiv, Jehovu je uzdizao iznad sebe i to uvek...A On je temelj, jel' da? Pa kako onda smeš menjati osnove nauke koju je doneo.

Drugo. Kada se govori o prestolu u Pismu. Ne govori se o bukvalnom mestu gde Jehova ili Isus sedi...već se govori o vladavini. Tako da produkt te vladavine može biti i jeste večan...ja to ne sporim.

Ali pričati o nekom doslovnom mestu gde Bog sedi je, bar za men, smešno...

Jahve za Sina kaže :" Prijestolje je tvoje ..." otvori Bibliju ,čitaj. https://biblija.biblija-govori.hr/glava.php?knjiga=Hebrejima&prijevod=sve&glava=1

upravo, Slap said:

Otkrivenje 3:21, tvoja biblija po Karadžiću; Koji pobijedi daću mu da sjede sa mnom na prijestolu mojemu, kao i ja što pobijedih i sjedoh s ocem svojijem na prijestolu njegovu.

Ovđe lepo piše da Sin osim što boravi na Očevom prijestolju "zdesna" Ocu ima i svoje osobno prijestolje, Zar ne? To Isusovo prijestolje gledao je Izaija a Ivan apostol za to gledanje kaže da je Izaija govorio o Isusu. I kad ja ovdje pišem o dvostrukturalnom globalnoim Nebu sa dva prijestolja i sa dvije forme ili dvije JHVH osobe onda valjda znam što pišem. I da mi više ne govoriš: Hoću samo biblijske dokaze ! Morat ću tada preći na crtanje...ali te dublje istine čuvam za svoju knjigu, za ekskluzivu !

Evo upravo rekoh Magdaleni da presto predstavlja 'vlast'. Hrist je od Jehove dobio vlast, ili simbolično presto, Tron sa koga vlada. Ima vlast i na zemlji i na nebu, to je njegov prostor uticaja koji je dobio od Jehove. Pa imaš mesto tamo gde Pavle opisuje tu nebesku Hijerarhiju, pa kaže, Bog je glava Hrist...itd. Što se poklapa sa Isusovim rečima 'Otac je veći od men'... Kao što u Kraljevstvu imaš kralja i njegovu desnu ruku i ta desna ruka ima gotovo sav uticaj u kraljevstvu...ali kralj uvek ostaje iznad njega. Pa ti je sada i jasno zašto Isus kaže, da Otac odlučuje ko će Isus sedeti sa leve i desne strane. Sve ostale Hrist bira koji će vladati u njegovom domenu uticaja...

Da ne širim dalje, bojim se da nećeš pročitati.

upravo, Slap said:

Danas ti je Magdalena citirala 4-5 stihova u kojima apostoli Isusa nazivaju Bogom. Zašto si dete ?

Ne. Nije mi ni na jednom mestu pokazala da piše Bog Isus...ali je zato svojim rečima, gotovo u svakom postu baš tako napisala...što je interesantno.

Ona uvek, kao i Ti...a Apostoli nikad.

upravo, Magdalena said:

I Bog Otac i Bog Sin i Bog Duh Sveti imaju svoje funkcije ,nacine djelovanja . Otkrivenje je tesko za pručiti ,a nije tesko kad naucis kako se proucava cijela Biblija. Ja ti nisam pretumbavala tekstove nego ti vadim djelove koji govore o Isusu Kristu jer se u Otkrivenju ne spominje samo Isus Krist. Molim te odgovori tko je Jaganjac ,tko je Zarucnica i sto je Gozba Jaganceva?

Evo još jednom. Pitanja su logična i nemoj bežati od njih.

Ako ne želiš meni da odgovoriš, odgovori sebi.

1. Koji Bog daje Hristu Otkrivenje, a znamo da taj Bog nije Isus?

2. Da je Jovan pisac Otkrivenja, Isusa smatrao Bogom, zar ne bi na samom početku ovog stiha rekao: Otkrivenje Boga Isusa Hrista?

3. I ono najvažnije. Ako je Isus Svevišnji Bog iznad koga nema niko, šta ima ko Isusu da otkriva budućnost?...ne zna li On i ovako sve...

upravo, Magdalena said:

Koje to ime nosi Isus Krist ,a znano je samo Njemu?

Ne znam.

upravo, Slap said:

Rekao ti je....svoj post možeš mijenjati kroz 30 minuta od objavljivanja, u tom vremenu i imaš ponudu "uredi post", poslije te ponude nema.

Kod mene to ne radi. Mogu klikati na te tri tačke ko u prazno...ništa se ne dešava.

Klikam na post od pre minut koji sam postavio, ne radi.

upravo, Magdalena said:

Moras imati vjeru ,da ce Krist učiniti sve sto ga zamoliš u Njegovo Ime. Kad se molitva upuceuje ,a ljudi mole oko raznih stvari ,recimo kod bolesti ,ali imaju sumnju da ce to Isus Krist učiniti e to je odraz nevjere. Bez imalo sumnje moraš vjerovati da ćete Isus Krist ozdraviti. Ovo svjedocim .

Ma to se slažem sa tobom od reči do reči...verujem ja to i ne sumnjam ni malo.

Meni nije bilo jasno da mi možemo više uraditi od Hrista...sećaš se odakle smo krenuli.

Ali nije ni bitno, razumeli smo se. Drago mi je što si puna vere i ostani u tome...tek će nam trebati.

Ako je Isus PUT, ISTINA I ŽIVOT...Gde je na njegovim usnama ISTINA o sebi kao Bogu...

Isus je posredno o sebi govorio kao Bogu kroz starozavjetna proroštva koja govore o Jehovi a njega najavljuju. Apostoli su neposredno govorili o Isusu kao Bogu te si danas dobio citate od Ivana i Pavla. Pošto si ti slabić vjerovatno si izbjegao komentirati te stihove. Sad imaš gore dobro pitanje zašto Isus sam o sebi neposredno ne govori da je Bog. Ivanu nije rekao "Ja sam Bog ali je rekao -ja sam prvi i posljednji, ne boj se" . To je identifikacija koju je Isus Jehova rekao Izaiji...ali tvoj um je malo "čudan" da to shvati. Bog je onaj koji gospodari i to tako znači. Isus još nije na zemlji počeo gospodariti, ali kad se ustoliči i uspostavi svoje kraljevstvo i upotrijebi žezlo svoje moći, kad dođe inauguracija tad i postaje Bog na zemlji. To je njegovo "novo ime" (Otkrivenje...) . Izaija 9:6 upravo za taj događaj kaže da će se Sin zvati Otac vječni,Bog silni...

Ali koja je svrha ovih dokaza. Ti si slabić za istinu jer treba imati snage istinito priznati a svoje zablude korigirati. Zato tebi ističe vrijeme, ne treba sa tobom dugo gubiti vrijeme. Već se je dosta nakupilo prašine na mojim cipelama....

Ja te stvari objašnjavam, rasvjetljavam jer sam najpametniji teolog na svijetu po kristologiji a Isus mi je kao dječaku ukazao da ću imati veliko znanje o njemu.

Da...a za taj ukaz, kojeg su farizeji razumjeli prvilno jer su poznavali dvije sile na Nebu i dva hrama na nebu, su i šlli da ga kamenuju jer su time bili ljuti što se Isus na taj način izjašnjava kao Bog. Ali ni ovo ti nećeš razumjeti što pišem...

I to smo fino dokazivali da Otac zahtjeva klanjanje za Sina, a klanjanje je samo Bogu, time Otac priznaje Boga Sina.

upravo, Magdalena said:

Vec sam ti citirala :Ivan 14,14 Ako me što zaištete u moje ime, učinit ću.

13 stih

I šta god zaištete u oca u ime moje, ono ću vam učiniti, da se proslavi otac u sinu.

Tražimo od Oca u Isusovo ime. To je Ok. Ne tražimo od Hrista.

31 minutes ago, Magdalena said:

Evo ti jos citata iz razlicitih prijevoda : Jovan 14,14 I ako što zaištete u ime moje, ja ću učiniti.Jovan 14,15 Ako imate ljubav k meni, zapovijesti moje držite.

Ivan 14,14 Ako mi vi zaištete nešto u moje ime, ja ću to učiniti.Ivan 14,15 Ako me vi volite, vi ćete prionuti paziti moje zapovijedi;

Ivan 14,14 Ako me što zaištete u moje ime, učinit ću.Ivan 14,15 "Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati.

Ivan 14,14 Ako me za što zamolite u ime moje, ja ću to učiniti.Ivan 14,15 Ako me ljubite, držite zapovijedi moje!

Ma gledam ja te prevode ali takva izražajna formulacija ne postoji da ja kažem "Molim te Magdalena u tvoje ime daj mi 100 eura". Tu je "u tvoje ime" suvišno govoriti. Ja samo u tvoje ime mogu od tvog oca tražiti 100 eura i reći mu da smo mi veliki prijatelji i da tako "nema problema".

upravo, Magdalena said:

Ako je Put Istina i Život tko to moze biti nego Bog ? Evo ti Isusa Krista Istina i potvrda tko je : Ivan 14,14 Ako me što zaištete u moje ime, učinit ću.

Isus kaže da je Otac poslao Sina...Jehova glasom kaže 'ovo je sin moj njega poslušajte'...Apostoli kažu isto...Kućeš pouzdanije svedoke?!

1. Jovanova 4:14,15

''I mi vidjesmo i svjedočimo da otac posla sina da se spase svijet.''

''Koji prizna da je Isus sin Božij, Bog u njemu stoji i on u Bogu.''

upravo, Magdalena said:

Kome se mi smijemo moliti i tko nam je dao zapovijedi ?

Isus je dao zapovest. Znaš Oče naš.

Samo Ocu i nikom drugom, naravno u Isusovo Ime.

upravo, Magdalena said:

Govorio je i o Bogu Ocu i o Sebi i o Duhu Svetom.

Gde je sebe predstavio kao Boga...a gde Duh Sveti?

Za Oca znam, na hiljadu mesta je to uradio.

upravo, Magdalena said:

Ja te molim procitaj cijelo Otkrivenje 19.

A onda idi redom pa procitaj sva poglavlja. Jer 144.000 su Izraelci . Jasno pise u Otkrivenju .

Pa onda idi prouci sto Pavao govori o uskrsnucu i spasenju i gdje ce mrtvi vjerni Kristu i živi kad Krist ponovo dođe. To je jednostavno ,ne treba ti tumač.

Jesam, hvala ti.

Da ne širimo temu, već da se baziramo na suštinu.

Pročitaj ovaj stih pa mi odgovori...zašto se u njemu kaže Bogu i Jagnetu?...Ako je Jagnje Bog, zašto veznik i? Zašto u množini?

Otkrivenje 14:4 Ovi su kupljeni od ljudi prvenci Bogu i jagnjetu.

upravo, Magdalena said:

Jahve za Sina kaže :" Prijestolje je tvoje ..." otvori Bibliju ,čitaj. https://biblija.biblija-govori.hr/glava.php?knjiga=Hebrejima&prijevod=sve&glava=1

Magdalena, nemoj bežati od Hristovih reči...mislim isključivo na one koje je izgovorio dok je hodao zemljom...sve ostalo posmatraj u kontekstu tih reči. Zadnja Hristova zapovest svojim učenicima je, da se drže njegovih reči. To je temelj...zato se i rodio da bi doneo Istinu...zato je On ISTINA... Svako ko sledi Isusa ne ide preko njegovih reči.

10 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:

Pročitaj ovaj stih pa mi odgovori...zašto se u njemu kaže Bogu i Jagnetu?...Ako je Jagnje Bog, zašto veznik i? Zašto u množini?

Da li u bibliji u tom smislu ne možemo naći izraz "Bogu i Ocu" ? Ili svuda će da piše "Bogu Ocu" bez "i" ?

Edited by Slap

Napravite račun ili se prijavite za komentiranje

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.