Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

KršćanskiChat

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

upravo, καιnos said:

Ispod svakog posta ima citiraju

Ok

upravo, καιnos said:

to je ako želite dati odgovor na nečiji citat

Uspeo sam nekako.

Mogu li se vratiti kasnije pa neki post koji sam postavio, prepraviti...ispraviti neke greške?

Ne vidim nigde opciju.

• Odgovora 534
  • Pregleda 5,1k
  • Tema napravljena
  • Zadnji odgovor

Najbolji posteri u ovoj temi

Najpopularniji postovi

• Otkrivenje je napisano na grčkom. Bilo koje hebrejsko Otkrivenje je samo prevod originala.

• Ne, a lako je to i dokazati: "12. Evo dolazim uskoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po djelima njegovim. 13. Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak." Dakle Onaj Koji je Alfa

• Kako se usuđuješ ! "Ti mali , da znaš" ...ovako se moja ćerka ljuti na sina od 2.5 godine a djete se veseli i uživa što ima svoje ja, što je svojeglavo. Što je zapravo i dobro jer se razvija ličnost

Posted Images

6 minutes ago, Magdalena said:

Pavao dok objasnjava Židovima tko je Isus Krist citira Stari Zavjet i kaže: ''Prijestolje tvoje, Bože, postoji vječno,'' i: ''Žezlo je pravde, žezlo tvog kraljevskog dostojanstva.'' Tu citira Psalam 45,6 -7Psalam 45,6 Oštre su strelice tvoje, narodi padaju pred tobom i kraljeve dušmane ostavlja hrabrost.Psalam 45,7 Prijestolje je tvoje, Bože, u vijeke vjekova, i pravedno žezlo - žezlo je tvog kraljevstva!

Da, a taj stari zavjet daje proročanstva o mesijanskom kraljevstvu koje tek treba da nastane u Jeruzalemu i cijeloj zemlji od milenijskog vremena pa nadalje u vječnost.

3 minutes ago, Slap said:

Da, a taj stari zavjet daje proročanstva o mesijanskom kraljevstvu koje tek treba da nastane u Jeruzalemu i cijeloj zemlji od milenijskog vremena pa nadalje u vječnost.

Jasno je to meni ,zanima me sto ce Ćićolino reći.

23 minutes ago, Magdalena said:

Jasno je to meni ,zanima me sto ce Ćićolino reći.

On će skinuti krunu svoju sa glave i staviti je pred tebe...ili će skinuti šešir i nakloniti se sa "vaša visosti". Tako se cijeni pametniji i lijepši pol.

Edited by Slap

39 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:

. Jasno piše da ne govori Bog, već piše da je nekada Bog govorio preko proroka, a sada govori ''preko'' Sina. To isto ti je sam Isus dok je bio na zemlji rekao. Bog sa neba kaže isto ''ovo je Sin moj, njega poslušajte''...

Pa tko ovo govori za Sina ? Hebrejima 1,8 ali za Sina: Prijestolje je tvoje, Bože, u vijeke vjekova, i pravedno žezlo - žezlo je tvog kraljevstva.

Pavao dok objasnjava Židovima tko je Isus Krist citira Stari Zavjet i kaže: ''Prijestolje tvoje, Bože, postoji vječno,'' i: ''Žezlo je pravde, žezlo tvog kraljevskog dostojanstva.'' Tu citira Psalam 45,6 -7Psalam 45,6 Oštre su strelice tvoje, narodi padaju pred tobom i kraljeve dušmane ostavlja hrabrost.Psalam 45,7 Prijestolje je tvoje, Bože, u vijeke vjekova, i pravedno žezlo - žezlo je tvog kraljevstva!

1 hour ago, Magdalena said:

O kome pise Otkrivenje 19 ,9-14? Citiraj stihove i odgovori o kome piše tekst. Sve sto je rekao Isus Krist govori i Bog Otac i da ti povezujes sto govore ne bi tvrdio to sto tvrdiš.

Jehova preko Anđela govori o svom Sinu Isusu. Mogu citirati i stih po stih ako ima potrebe. Ali jasno se vidi od samog početka glave da se radi o ovome što sam rekao.

Hebrejima 13,6 Zato možemo pouzdano reći: Gospodin mi je pomoćnik, ja ne strahujem: što mi tko može?

Hebrejima 13,7 Spominjite se svojih glavara koji su vam nevješćivali riječ Božju: promatrajući kraj njihova života, nasljedujte njihovu vjeru.

Hebrejima 13,8 Isus Krist jučer i danas isti je - i uvijeke.

Citirao sam i Slapu iznad, gde je sam Isus rekao da Reč koju je doneo nije njegova, već njegovog i našeg Oca Jehove.

Voleo bih da svojim rečima prokomentarišeš stih koji citiraš da bih konkretno znao šta da odgovorim.

Jer dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je : Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni…" (Iza 9:5)

Tako je. Hrist je sebi stekao Ime iznad svakog imena. U jednom trenutku večnosti, radi ono što samo Bog radi...jer je dobio svu vlast i na zemlji i nebu...

Zašto se i Bogom ne bi moga nazvati...ako ljudi mogu i svašta nešto drugo, zašto ne bi mogao i On. Ali ono što ja govorim ovde je to da Isus nije Jehova.

(Iv 1:1). ''I Riječ tijelom postala i nastanila se među nama.'' (Iv 1:14)

Tako je. Ja ti mogu dokazati da Isus nije Reč. Hrist donosi Reč...Reč nije njegova, sam se ogradio od nje. Dakle, Hrist jeste indirektno reč, jer je govori...ali nije On Reč, niti je Reč njegova.

Kada je Apostol Toma vidio uskrslog Krista on je izjavio: "Gospodin moj i Bog moj! – izjavi Toma." Na to mu je Isus odgovorio: "Jer me vidiš, vjeruješ. Blago onima koji će vjerovati a da nisu vidjeli." Vidimo da Isus ovim odgovorom potvrđuje ispravnost Tomine izjave. Da je Toma rekao nešto što nije istina, Isus ne bi to potvrdio, nego bi ukorio Tomu.

Nije Toma ni rekao neistinu da bi Hrist imao potrebu da ga ispravlja.

Je li Isus istupio zube učeći o Bogu Ocu i sebi kao Očevom Sinu i Očevom izaslaniku...a ti sada hoćeš da mi kažeš da Toma Boga Oca ne slavi, zato što je vaskrsao njegovog Gospoda Isusa?! Po tebi, Otac nema nikakvu zaslugu za ovo čudo koje se desilo na Isusu?!

Apostol Pavao pišući Rimljanima kaže: "Njihovi su i oci, od njih je, po tijelu, i Krist, koji je iznad svega, Bog blagoslovljen u vjekove. Amen." (Rim 9:5.)

Ne valja ti prevod.

Jeruzalemska i ako i ona nije precizna. U originalu ne postoje znakovi interpunkcije pa oni u raznim prevodima praveproblem.

''njihovi su i oci, od njih je, po tijelu, i Krist, koji je iznad svega, Bog blagoslovljen u vjekove. Amen.''

Apostol Ivan piše: ''Sin je Božji došao i dao nam razum da poznamo Istinitoga. I mi smo u Istinitom, u Sinu njegovu, Isusu Kristu. On je Bog istiniti i Život vječni.'' (1.Iv 5:20)

Ponovo ista stvar.

A znamo da sin Božij dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga istinoga, i da budemo u istinome sinu njegovom Isusu Hristu. Ovo je istini Bog i život vječni.

Sama si birala stihove u kojima jasno piše da je Sin Božji došao a ne Bog. Sad ako ti misliš po Hristovom razumu, budi iskrena pa reci...da li je Isus sebe predstavio kao Boga ili nekog drugog?

I sad ti kazes Isus Krist nije Bog. Tako i drugi Duh Sveti nije Bog . Pa to znaci da ne citas Bibliju. Ti imas svoju nauku.

Ovi stihovi ne trebaju se tumaciti . Jasno piše tko je tko. Nema zabune.

Ne treba ni da se tumače...samo sve stihove treba posmatrati u kontekstu celog Pisma.

Da, ja kažem da Isus nije Bog, jer nigde ne piše Bog Isus. Hajde Ti samo jedan post napiši u kome govoriš o Isusu, a da ne napišeš direktno ,,Bog Isus''...hajde probaj pa da vidiš koliko je to teško. A zamisli sada Apostole koji su napisali tolike poslanice pa nikada nisu imenicu Bog stavili pored Isusovog imena.

To je ono što ja tvrdim a što mnogo govori...ne postoji ni jedno mesto u Pismu gde piše ,,Bog Isus''.

Misliš da ja nebih verovao tako kao što piše? Svim srcem bih verovao. Ovako ne mogu verovati u nešto što ne piše.

Zapitaj se, ali iskreno...zašto Apostoli nikada nisu rekli ,,naš Bog Isus Hrist''?! ...a Ti to siguran sam govoriš svaki dan. Oni nisu nikada...

upravo, Slap said:

Gledaj...ti ne razumiješ moju varijantu ja ne razumijem tvoju varijantu a Cicolino izgleda ne razumije ničiju varijantu.

Uspeo sam na tvoj način.

Jedino ne znam da editujem post. Imaju ove tri tačke u gornjem desnom uglu, ali kada kliknem na njih, ništa se ne dešava.

5 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:

Jehova preko Anđela govori o svom Sinu Isusu. Mogu citirati i stih po stih ako ima potrebe. Ali jasno se vidi od samog početka glave da se radi o ovome što sam rekao.

Govori Bog Otac ,a tko se ovo opisuje : Otkrivenje 19,11 I vidjeh: nebo otvoreno - i gle, konj bijelac, a na nj sjeo On, zvani Vjerni i Istiniti, a sudi i vojuje po pravdi;

Otkrivenje 19,12 oči mu plamen ognjeni, na glavi mu mnoge krune; nosi napisano ime kojeg nitko ne zna doli on sam;

Otkrivenje 19,13 ogrnut je ogrtačem krvlju natopljenim; ime mu: Riječ Božja.

I poglavljima ranije :Otkrivenje 19,6 I začuh kao glas silna mnoštva i kao šum voda mnogih i kao prasak gromova silnih: "Aleluja! Zakraljeva Gospod, Bog naš Svevladar!

Otkrivenje 19,7 Radujmo se i kličimo i slavu mu dajmo jer dođe svadba Jaganjčeva, opremila se Zaručnica njegova!

Otkrivenje 19,8 Dano joj je odjenuti se u lan tanan, blistav i čist!" A lan - pravedna su djela svetih.

Dobro procitaj ,Zamili Boga Oca da ti pošalje Duha Svetoga da razabereš tko je tko .

Nisi dobro razumio. Prvo ne tvrdim ja nego tvrdi rijec Bozja. Isus Krist govori apostolima ,učenicima svojim da je vjera ključ,kad vjeruješ onda ono sto moliš i želiš od Gospodina Isusa Krista dobiti ces ili uraditi ces to sto želiš ,ako vjerujes da ce ti Krist to dati. Vjerom dobijaš bez imalo sumnje u to. Kako vidim ti jos sumnjas. Ti se i ne molis Isusu Kristu? A potrebno ti je malo vjere ,doslovno kao gorusicino zrno.

Dakle jesu li apostoli radili sto i Krist. Vidi Djela apostolska sto su sve mogli i sto su sve cinili.

Ma razumeo sam ja tebe izgleda dobro. Ti kažeš, ma evo piše i posmatraš to bukvalno. Ovo se nikako ne može posmatrati bukvalno. Apostoli jesu učinili veća dela samo u smislu kvantiteta i toga da su Reč odneli dalje nego što je Hrist uspeo. Logični, Hrist je samo seme posejao, a drugi su ga rasejali po svetu.

A da mi možemo činiti veća dela od Hrista u svakom smislu, ako imamo dovoljno vere...je smešno.

Ako nisam u pravu, daj samo jedan primer da su Apostoli uradili nešto više od Hrista.

Drugo...razumem ja šta znači vera i imam je, rekao bih, dovoljno...zasad onoliko koliko mi treba. U budućnosti, u zavisnosti od okolnosti će je biti još i više...bar se nadam. I tada će se moja vera ispoljavati nekim čudima, verovatno.

54 minutes ago, Slap said:

Imam pitanje za tebe; o kome misli Pavao kad kaže " tko vjeruje u njega" ?

Rimljanima 9,33

Kao što je pisano: "Evo mećem u Sionu kamen da se spotaknu hridinu da padnu; ali tko vjeruje u njega, neće se postidjeti."

Misli na Isusa.

54 minutes ago, Magdalena said:

Zasto sto Biblija govori da se samo Bogu molimo. Isus Krist nas je naucio molitvu Oce nas. Ali nam je i rekao i ovo:

Ivan 14,14 Ako me za što zamolite u ime moje, ja ću to učiniti.

Ivan 14,15 Ako me ljubite, držite zapovijedi moje!

Dakle Isus Krist nas uči da se molimo.i u Njegovo ime i da ce On to ispuniti . To moze samo Svemoguci Bog. Samo Svemoguci ,Sveprisutni Bog Svedrzitelj čuje svaku molitvu.

Ne znam da li sam ovo odgovorio.

Isus nas uči da se molimo Ocu a ne njemu. A Isus daje i deluje jer je On od Oca primio svu vlast na zemlji. I zato što Ocu moeš doći samo preko Isusa...''ja sam put''. Reč je Otac poslao po Hrist, Duh po Hristu, čuda je Bog uradio preko Hrista...tako i mi ispunjenje naših molitvi možemo, između ostalog, dobiti preko Hrista. ''Niko neće doći Ocu osim preko mene''...

56 minutes ago, Magdalena said:

Moras zaplaviti recenicu koju citiras i pojaviti se crni pravokutnik u kojem pise citiraj odabrano i onda taj crni pravokuktnik stisnes.

Hvala ti što pomažeš.

Probao sam tako, ali kod mene to ne radi. Skontao sam način na koji to Slap radi, pa tako i ja.

"sjeo On, zvani Vjerni i Istiniti, a sudi i vojuje po pravdi;

Radujmo se i kličimo i slavu mu dajmo jer dođe svadba Jaganjčeva, opremila se Zaručnica njegova! Tko je zarucnica ,a tko Jaganjac ? Zarucnica je Crkva ,A Jaganjac Isus Krist: Djela apostolska 20,28 "Pazite na sebe i na sve stado u kojem vas Duh Sveti postavi nadglednicima, da pasete Crkvu Božju koju steče krvlju svojom.

A vidi i ovo : nosi napisano ime kojeg nitko ne zna doli on sam;

3 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:

Ma razumeo sam ja tebe izgleda dobro. Ti kažeš, ma evo piše i posmatraš to bukvalno. Ovo se nikako ne može posmatrati bukvalno. Apostoli jesu učinili veća dela samo u smislu kvantiteta i toga da su Reč odneli dalje nego što je Hrist uspeo. Logični, Hrist je samo seme posejao, a drugi su ga rasejali po svetu.

A da mi možemo činiti veća dela od Hrista u svakom smislu, ako imamo dovoljno vere...je smešno.

Ako nisam u pravu, daj samo jedan primer da su Apostoli uradili nešto više od Hrista.

Drugo...razumem ja šta znači vera i imam je, rekao bih, dovoljno...zasad onoliko koliko mi treba. U budućnosti, u zavisnosti od okolnosti će je biti još i više...bar se nadam. I tada će se moja vera ispoljavati nekim čudima, verovatno.

Pa Isus Krist to obecava svojim vjernima jer odlazi Ocu ,a šalje nam Duha Svetog za pomoćnika. Nista mi sami po sebi ne radimo niti cemo ikada raditi niti sada niti u buducnosti. Jer sa vjernima upravlja Bog koji je u nama. Zato nam govori da ne budemo zabrinuti ni za sta. Vjerujes li ti da je to tako. Mi nismo jos sve svoje mogucnosti koje nam dade Bog niti pokušali provesti u djelo.. No ne sumnjam da cemo imati prilike u to se uvjeriti.

3 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:

Ne znam da li sam ovo odgovorio.

Isus nas uči da se molimo Ocu a ne njemu. A Isus daje i deluje jer je On od Oca primio svu vlast na zemlji. I zato što Ocu moeš doći samo preko Isusa...''ja sam put''. Reč je Otac poslao po Hrist, Duh po Hristu, čuda je Bog uradio preko Hrista...tako i mi ispunjenje naših molitvi možemo, između ostalog, dobiti preko Hrista. ''Niko neće doći Ocu osim preko mene''...

Onda Isus laže kad kaze "sve sto.me zamolite u moje ime ja cu učiniti"? Tocno to je Krist rekao.

• Spirit Junkie
1 hour ago, ĆiĆoLiNo said:

kasnije pa neki post koji sam postavio, prepraviti..

Gore desno u rangu tvoga imena imaš tri tačke, pa klikni na njih. Tu ima opcija "Uredi post". Imaš 30 minuta vremena od objavljivanja posta.

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

34 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:

Tako je. Hrist je sebi stekao Ime iznad svakog imena. U jednom trenutku večnosti, radi ono što samo Bog radi...jer je dobio svu vlast i na zemlji i nebu...

Pavao vjernicima želi pokazati tko je Isus Krist. U Hebrejima 1, 8 citira Stari Zavjet i kaže: ''Prijestolje tvoje, Bože, postoji vječno,'' i: ''Žezlo je pravde, žezlo tvog kraljevskog dostojanstva.'' Tu pisac citira Psalam 45,6-7, iz Starog Zavjeta i Krista naziva Bogom.

A ti kazes da je tu slavu imao jedan trenutak u vjecnosti ,a ovdje u Hebrejima piše vječno. Isus Krist je Bog .

Otkrivenje 19,6 I začuh kao glas silna mnoštva i kao šum voda mnogih i kao prasak gromova silnih: "Aleluja! Zakraljeva Gospod, Bog naš Svevladar!

Otkrivenje 19,7 Radujmo se i kličimo i slavu mu dajmo jer dođe svadba Jaganjčeva, opremila se Zaručnica njegova!

Tko je Jaganjac ,a tko Zarucnica ? Kome se daje slava ,jedino, ,zasto ce se veseliti i kliktati?

31 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:

Misli na Isusa.

Aha...a poziva se na Izaiju tim stihom ! A tko je taj u Izaiji 8:13-14 koji je za Židove kamen spoticanja? Izaija kaže da je to Jahve ili Jehova. A to znači da je Krist Jehova ! Momak...takvih je stihova mnogo koji ukazuju na Boga Isusa. Znaš, ja mi Magdalena se bavimo dokazima...doduše tvoji su jehovini svjedoci mijenjali bibliju i mnoge dokaze uklonili, ali nisu sve ! Saberi ove naše ukaze, zovni "brata" iz zajednice da ti objasni na kakve si ukaze naišao pa nek pokuša osporavati. Valjda ima tamo normalnih ljudi za suradnju? Ako niš drugo neka upiše dva sata propovjedanja na tebi, pioniri vode evidenciju !

5 minutes ago, Magdalena said:

Pa tko ovo govori za Sina ? Hebrejima 1,8 ali za Sina: Prijestolje je tvoje, Bože, u vijeke vjekova, i pravedno žezlo - žezlo je tvog kraljevstva.

Moraš imati u vidu da Hrist sedi na Božijem prestolu. Pa onda kada čitaš ove stihove ćeš bolje razumeti.

Ne može se svaki stih bukvalno tumačiti. Jedino što bukvalno može da se čita, su Hristove reči o samom sebi i Ocu. Ako je temelj Isus i ako nas poziva da ostanemo u njegovoj nauci, onda ne možemo dodavati njegovim rečima. Ponavljam po deseti put...temelj njegove nauke je da nije sebe predstavio kao Boga već nekog drugog. To je temelj i na tom temelju treba graditi... u krajnjem slučaju, jer nam život zavisi od toga, sudeći prema njegovim rečima u Jovanu 17:3.

To ti je odgovor na pitanje zašto niko nije zapisao reči, naš Bog Isus. Da Isus jeste njihov Bog, zapisali bi to Oni na mnogo mesta...Nismo deca da se zavaravamo.

upravo, καιnos said:

Gore desno u rangu tvoga imena imaš tri tačke, pa klikni na njih. Tu ima opcija "Uredi post". Imaš 30 minuta vremena od objavljivanja posta.

Probao sam to još juče...mogu klikati na njih do besvesti, ništa se ne dešava. Kao da klikam u prazno.

1 minute ago, ĆiĆoLiNo said:

Moraš imati u vidu da Hrist sedi na Božijem prestolu. Pa onda kada čitaš ove stihove ćeš bolje razumeti.

Ne može se svaki stih bukvalno tumačiti. Jedino što bukvalno može da se čita, su Hristove reči o samom sebi i Ocu. Ako je temelj Isus i ako nas poziva da ostanemo u njegovoj nauci, onda ne možemo dodavati njegovim rečima. Ponavljam po deseti put...temelj njegove nauke je da nije sebe predstavio kao Boga već nekog drugog. To je temelj i na tom temelju treba graditi... u krajnjem slučaju, jer nam život zavisi od toga, sudeći prema njegovim rečima u Jovanu 17:3.

To ti je odgovor na pitanje zašto niko nije zapisao reči, naš Bog Isus. Da Isus jeste njihov Bog, zapisali bi to Oni na mnogo mesta...Nismo deca da se zavaravamo.

Vidi ovo sinovi Korahovi pjevaju Jahvi svadbenu pjesmu u Starom Zavjetu: Psalam 45,7 Prijestolje je tvoje, Bože, u vijeke vjekova, i pravedno žezlo - žezlo je tvog kraljevstva!

A u Hebrejima 1 pisac objasnjava tko je Krist : Hebrejima 1,5 Ta kome od anđela ikad reče: Ti si sin moj, danas te rodih; ili pak: Ja ću njemu biti otac, a on će meni biti sin.Hebrejima 1,7 Za anđele veli: Anđele čini vjetrovima, sluge svoje plamenom ognjenim,Hebrejima 1,8 ali za Sina: Prijestolje je tvoje, Bože, u vijeke vjekova, i pravedno žezlo - žezlo je tvog kraljevstva.

A tvoja tvrdnja za ove riječi je da se ne prevode bukvalno? Pa kako nego tako kako piše. Jahve je jednako Krist. Jedan te isti Bog jer Bog ima samo Jedan.

upravo, Magdalena said:

Govori Bog Otac ,a tko se ovo opisuje : Otkrivenje 19,11 I vidjeh: nebo otvoreno - i gle, konj bijelac, a na nj sjeo On, zvani Vjerni i Istiniti, a sudi i vojuje po pravdi;

Otkrivenje 19,12 oči mu plamen ognjeni, na glavi mu mnoge krune; nosi napisano ime kojeg nitko ne zna doli on sam;

Otkrivenje 19,13 ogrnut je ogrtačem krvlju natopljenim; ime mu: Riječ Božja.

I poglavljima ranije :Otkrivenje 19,6 I začuh kao glas silna mnoštva i kao šum voda mnogih i kao prasak gromova silnih: "Aleluja! Zakraljeva Gospod, Bog naš Svevladar!

Otkrivenje 19,8 Dano joj je odjenuti se u lan tanan, blistav i čist!" A lan - pravedna su djela svetih.

Dobro procitaj ,Zamili Boga Oca da ti pošalje Duha Svetoga da razabereš tko je tko .

Draga moja Magdalena, pa ne možeš ovako tumbati stihove i ispravno razumeti.

Razumem ja dobro ko tu govori i o kome se gde šta govori. Uzimaš knjigu Otkrivenja koju ni 5% vernika ne razume i sa prevrtanjem stihova želiš nešto dokazati. Nemoj tako, zabuniće te.

Evo kreni od početka knjige pa mi odgovori na dva pitanja...ali iskreno, kao što bi sama sebi zadovoljila svoju znatiželju.

Otkrivenje 1:1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade njemu Bog, da pokaže slugama svojima šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svojemu sluzi svojemu Jovanu,...

1. Koji Bog daje Hristu Otkrivenje, a znamo da taj Bog nije Isus?

2. Da je Jovan pisac Otkrivenja, Isusa smatrao Bogom, zar ne bi na samom početku ovog stiha rekao: Otkrivenje Boga Isusa Hrista?

3. I ono najvažnije. Ako je Isus Svevišnji Bog iznad koga nema niko, šta ima ko Isusu da otkriva budućnost?...ne zna li On i ovako sve...

10 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:

Otkrivenje 3:21, tvoja biblija po Karadžiću; Koji pobijedi daću mu da sjede sa mnom na prijestolu mojemu, kao i ja što pobijedih i sjedoh s ocem svojijem na prijestolu njegovu.

Ovđe lepo piše da Sin osim što boravi na Očevom prijestolju "zdesna" Ocu ima i svoje osobno prijestolje, Zar ne? To Isusovo prijestolje gledao je Izaija a Ivan apostol za to gledanje kaže da je Izaija govorio o Isusu. I kad ja ovdje pišem o dvostrukturalnom globalnoim Nebu sa dva prijestolja i sa dvije forme ili dvije JHVH osobe onda valjda znam što pišem. I da mi više ne govoriš: Hoću samo biblijske dokaze ! Morat ću tada preći na crtanje...ali te dublje istine čuvam za svoju knjigu, za ekskluzivu !

10 minutes ago, ĆiĆoLiNo said:

Danas ti je Magdalena citirala 4-5 stihova u kojima apostoli Isusa nazivaju Bogom. Zašto si dete ?

upravo, Magdalena said:

"sjeo On, zvani Vjerni i Istiniti, a sudi i vojuje po pravdi;

Radujmo se i kličimo i slavu mu dajmo jer dođe svadba Jaganjčeva, opremila se Zaručnica njegova! Tko je zarucnica ,a tko Jaganjac ? Zarucnica je Crkva ,A Jaganjac Isus Krist: Djela apostolska 20,28 "Pazite na sebe i na sve stado u kojem vas Duh Sveti postavi nadglednicima, da pasete Crkvu Božju koju steče krvlju svojom.

A vidi i ovo : nosi napisano ime kojeg nitko ne zna doli on sam;

Pa Isus Krist to obecava svojim vjernima jer odlazi Ocu ,a šalje nam Duha Svetog za pomoćnika. Nista mi sami po sebi ne radimo niti cemo ikada raditi niti sada niti u buducnosti. Jer sa vjernima upravlja Bog koji je u nama. Zato nam govori da ne budemo zabrinuti ni za sta. Vjerujes li ti da je to tako. Mi nismo jos sve svoje mogucnosti koje nam dade Bog niti pokušali provesti u djelo.. No ne sumnjam da cemo imati prilike u to se uvjeriti.

Da verujem da je to tako. I slažem se ovde sa svim što si rekla.

Ali da ne bude da ponovo sitničarim, jedino ovo što si rekla... ''Nista mi sami po sebi ne radimo niti cemo ikada raditi niti sada niti u buducnosti.''

Ako ono što činimo zavisi od visine naše vere, kako se mi ne pitamo?

Imaj u vidu one Hristove reči koje si citirala.

1 minute ago, ĆiĆoLiNo said:

Draga moja Magdalena, pa ne možeš ovako tumbati stihove i ispravno razumeti.

Razumem ja dobro ko tu govori i o kome se gde šta govori. Uzimaš knjigu Otkrivenja koju ni 5% vernika ne razume i sa prevrtanjem stihova želiš nešto dokazati. Nemoj tako, zabuniće te.

Evo kreni od početka knjige pa mi odgovori na dva pitanja...ali iskreno, kao što bi sama sebi zadovoljila svoju znatiželju.

Otkrivenje 1:1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade njemu Bog, da pokaže slugama svojima šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svojemu sluzi svojemu Jovanu,...

1. Koji Bog daje Hristu Otkrivenje, a znamo da taj Bog nije Isus?

2. Da je Jovan pisac Otkrivenja, Isusa smatrao Bogom, zar ne bi na samom početku ovog stiha rekao: Otkrivenje Boga Isusa Hrista?

3. I ono najvažnije. Ako je Isus Svevišnji Bog iznad koga nema niko, šta ima ko Isusu da otkriva budućnost?...ne zna li On i ovako sve...

I Bog Otac i Bog Sin i Bog Duh Sveti imaju svoje funkcije ,nacine djelovanja . Otkrivenje je tesko za pručiti ,a nije tesko kad naucis kako se proucava cijela Biblija. Ja ti nisam pretumbavala tekstove nego ti vadim djelove koji govore o Isusu Kristu jer se u Otkrivenju ne spominje samo Isus Krist. Molim te odgovori tko je Jaganjac ,tko je Zarucnica i sto je Gozba Jaganceva?

Koje to ime nosi Isus Krist ,a znano je samo Njemu?

upravo, Magdalena said:

Onda Isus laže kad kaze "sve sto.me zamolite u moje ime ja cu učiniti"? Tocno to je Krist rekao.

Molim te daj mi taj citat...ne mogu da ga nađem.

Napravite račun ili se prijavite za komentiranje

Nedavno pregledavanje 0

• No registered users viewing this page.
Background Picker
Customize Layout

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.