March 16, 20241 yr Daničić-Karadžić stara 103 godina (sz,nz) . Pa onda od Lutera na njemačkom sz i nz stare 140 i 170 godina i jedna nz slično stara. Sve te knjige našao sam na zagrebačkom sajmu rabljenih stvari. Baka mi prodaje Karadžića za 6 eura i kaže malo je poderana (sređeno)...a ne zna da bih joj ja dao 100 eura da je tražila. Ova njemačka izdanja kupio sam bezveze (neznam njemački) i bila su dosta skuplja...od nekih modernih cigana koji očito putuju po Njemačkoj u dane odvoza krupnog smeća sa ulica pa beru... Što vi imate od tih starosija ? Edited March 16, 20241 yr by Slap
January 15Jan 15 Pod starim izdanjima podrazumijevam ona od prije Drugog svjetskog rata. Imam izdanje "Novi zavjet sa psalmima" u prevodu Daničića i Karadžića, džepni format. Izdanje s kraja 30-ih godina. Latinično hrvatske redakcije i originalno ćirilično, znači dvije knjige. Obadva su nepraktična za čitanje zbog kako sitnih slova. Posjedujem i originalno izdanje Svetog pisma u prevodu dr Luje Bakotića iz 1933. Štampano je na dosta nekvalitetnom papiru i ima more štamparskih grešaka. Korice se naravno raspale izuzev DK latinicom. Edited January 15Jan 15 by Musafirhana
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje