Posted January 29, 2024Jan 29 U Bibliji je zapisano da je postojalo mnogo ljudi koji su svedocili za pravog Boga Stvoritelja ,Jehovu.,ali i da ce ih biti zauvek,pa i u vremenu kraja .1 Zato, dakle, i mi imajući oko sebe toliku gomilu svedoka, da odbacimo svako breme i greh koji je za nas prionuo, i s trpljenjem da trčimo u bitku koja nam je određena,Jehova Bog je jos u Starom Zavetu objavioCRO Isaiah 43:9 Neka se saberu sva plemena i neka se skupe narodi. Tko je od njih to prorekao i davno navijestio? Nek' dovedu svjedoke da se opravdaju, neka se čuje da se može reći: ’Istina je!’Isaiah 43:10 Jer vi ste mi svjedoci«, riječ je Jahvina, »i moje sluge koje sam izabrao, da biste znali i vjerovali i uvidjeli da sam to ja. Prije mene nijedan bog nije bio načinjen i neće poslije mene biti. (Isa. 43:10 CRO)43:12 Ja sam prorekao, spasio i navijestio, i nema među vama tuđinca! Vi ste mi svjedoci«, riječ je Jahvina, »a ja sam Bog (Isa. 43:12 CRO)Tek od 1931 zvanicno postoje Jehovini svedoci kao verska organizacija.Do tada ,to je bila organizovana grupa Biblijskih istrazivaca koju je oformio i predvodio Carls Rasel,Carls Rasel (1852-1916) je bio mladic koji se bavio galanterijom kod svoga oca ,Pitsburg,Pensilvanija ,USA,po veri je bio prezbeterijanac i kongregacionista i poceo je da postavlja mnoga pitanja u vezi religije i vere.Mucila su ga pitanja zivota i smrti,raja i pakla,vecnog mucenja itd.,pa je sa grpom tinejdzera osnovao grupu za istrazivanje Biblije.Sa 25 godina,prodaje svoj deo posla kod oca i pocinje da se bavi propovednickim delom.Sa 27 godina,tj.1879,dakle pocinje da izdaje glasnik "Sionska kula strazara"On je 20ak godina pre I svetskog rata na temelju Biblije objasnio da je 1914 godina veoma bitna jer se tada navrsavaju 7 vremena iz Danilovog prorocanstva.I on je kao i svi oko njega imao krst,slavio Bozic,uskrs itd,ali je napravio temelj za versku organizaciju raskrinkavsi lazi vecnog mucenja u paklu,besmrtnost ljudske duse ,da je Bozje ime Jehova i jos neke druge nauke.Nakon njegove smrti ,novi predvodnici su otkrivali novootkrivena saznanja iz Biblije i sve to je kulminiralo da su 1931 godine uzeli ime Jehovini Svedoci.Dan danji Jehovini Svedoci su poznati po tome sto svedoce da se pravi Bog zove Jehova,tako sto su vratili njegovo ime na svih 7000+ mesta u Bibliji odakle je nekad bilo izbaceno.,a potom i po mnogim drugim naukama po kojima se pravi ogromna razlika izmedju Jehovinih svedoka i svih ostalih religija zajedno.
October 20, 2024Oct 20 Spirit Junkie On 29. 01. 2024. at 13:56, RIS_BG said: Nakon njegove smrti ,novi predvodnici su otkrivali novootkrivena saznanja iz Biblije i sve to je kulminiralo da su 1931 godine uzeli ime Jehovini Svedoci.Da, ali danas postoje vjernici koji su ostali vjerni Russelu i zovu se dalje istraživači Biblije, čak koriste i krst za razliku od Jeh. svjedoka koji vele da je Isus obješen samo za stub. Evo jedan istraživač Biblije na forumu, pa pročitaj njegov tekst
October 26, 2024Oct 26 On 29. 01. 2024. at 13:56, RIS_BG said:Nek' dovedu svjedoke Jer vi ste mi svjedoci«,sam sebe nazoveš svjedokom od Boga Jedinoga Oca YHVHa - istovremeno imaš tonu krivo vjerja!? KRIVO u naučavanju YW-JS:========== Nespašenici će biti zauvijek uništeni-----------------Nespašenici neće biti uskrsnuti-----------------Ljudska duša prestaje postojati prilikom smrti-----------------Nema vječne muke za nespašenike-----------------Samo 144.000 ide na nebo-----------------144.000 osoba uskrsavaju kao duhovna bića-----------------Ostali spašenici uskrsavaju na drugi uskrs kao tjelesna bića-----------------Ti drugo uskrsli u tijelima ostaju na zemlji – ne idu na nebo-----------------Unošenjem krvi u tijelo intravenozno krše se Božji zakoni-----------------Držanje sabata vrijedilo je samo za Izraelce i prestalo je s Mojsijevim zakonom-----------------Isus je duhovno biće-----------------Isus je Mihael------------------Isus je Logos-----------------Isus je mali bog-----------------Isus je SU stvoritelj-----------------Dan stvaranja nije 24 sata, nego dugi vremenski period.-----------------Krštenje se obavlja bez i jedne riječi-----------------NE konzumacija Gospodnje Večere-----------------Jehoshua SIN je već došao 1.914. god. kao duhovno biće-----------------Sljedeći Isusov dolazak će biti u nevidljivom obliku----------------Prvo Uskrsnuće je već počelo----------------4.BZ Subota više ne vrijedi----------------...........
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje