Jump to content

Featured Replies

Posted
  • Spirit Junkie

Zbog čega obožavamo Boga, iz straha da ne zaslužmo vječnu vatru, da bi zadobili raj ili nešto drugo?

Na primjer, jedna od žena profiliranih u knjizi, Rabia al-Adawiyya (oko 717.-801.), mističarka i pjesnikinja za koju se vjeruje da je živjela u današnjem Iraku, ostaje visoka figura u sufizmu. Iako je mnogo o njoj nepoznato i utemeljeno na legendama i mitovima, ona je simbol asketizma i odbacivanja svjetovnih želja.

Molitva Rabie al-Adawiyye bila je: "O Bože, ako te obožavam iz straha od pakla, tada daj neka u paklu izgorim, ako te obožavam radi nade u raj, onda mi ga ne daj. No ako te obožavam zarad tebe samoga, ne ustegni od mene svoju vječnu krasotu!"

Rabie.jpg

• καιnos changed the title to Zbog čega obožavamo Boga?
  • Autor
  • Spirit Junkie

Uzmimo primjer bludnice Rahabe koja rekla uhodama - čuli smo što je sve Bog učinio za vas od izlaska iz Egipta pa do danas - parafraziram. I današnje vrijeme mnogi su došli Bogu iz straha, a isto tako kad dođu velike katastrofe, sigurno je da će veliki broj ljudi tražiti onda Boga.

On 26. 01. 2024. at 22:24, καιnos said:

Zbog čega obožavamo Boga, iz straha da ne zaslužmo vječnu vatru, da bi zadobili raj ili nešto drugo?

meni se je Bog Jedini Otac YHVH objavio
pa ja ZNAM TKO JE BOG

i za TO što mi se objavio - obožavam GA
a i zato jer TO piše u Bibliji 
ali
imam i strah - straho poštovanje prema NJEMU

Napravite račun ili se prijavite za komentiranje