Posted January 26, 2024Jan 26 U Bibliji postoje razne kategorije ljudskih aktivnosti za koje je Bog izricito rekao da ih se gadi,da su gad ! I ne smo to nego je Bog dao i jasne instrukcije da to isto bude gadno i coveku koji je voljan sluziti Gospodu. Evo par primera za takvih gadova: 5 Mojs.18,5-12: "...Neka se ne nađe u tebe koji bi vodio sina svojega ili kćer svoju kroz oganj, ni vračar, ni koji gata po zvijezdama, ni koji gata po pticama, ni uročnik, Ni bajač, ni koji se dogovara sa zlijem duhovima, ni opsjenar, ni koji pita mrtve. Jer je gad pred Gospodom ko god tako čini,..." 5 Mojs.22,5: "...Žena da ne nosi muškoga odijela niti čovjek da se oblači u ženske haljine, jer je gad pred Gospodom Bogom tvojim ko god tako čini..." 5 Mojs.25,13-16: ":..Nemoj imati u torbi svojoj dvojaku mjeru, veliku i malu. Nemoj imati u kući svojoj dvojaku efu, veliku i malu. Mjera potpuna i prava neka ti je; efa potpuna i prava neka ti je, da bi ti se produljili dani tvoji u zemlji koju ti daje Gospod Bog tvoj. Jer je gad pred Gospodom Bogom tvojim ko god čini tako, ko god čini krivo..." Price 15,9: "...Gad je Gospodu put bezbožnikov; a ko ide za pravdom, njega ljubi..." Price 17,15: "...Ko opravda krivoga i ko osudi pravoga, obojica su gad Gospodu..." 3 Mojs.18,22: "...S muškarcem ne lezi kao sa ženom; gadno je..." 5 Mojs.14,3: "...Ne jedi ništa gadno..." _________________________________________________________________________ Evo ovo su nekoliko kategorija gadova koje su kao takvi prepoznati od Boga i koji su dati s namerom da se toga ljudi klone. Sta mislite,dali su ovi gadovi vezani za Isusovu zrtvu u smislu da ih je ta Njegova zrtva transformisala i da sve sto je u ono vreme bilo gadno/gad pred Gospodon da danas vise nije gadno ?
January 26, 2024Jan 26 Spirit Junkie Kad bi mi sve odbacili što je GAD pred Bogom bili bismo na dobrom putu. E sada ovi gad iz Starog zavjeta da li važe i danas, treba uzeti tačku po tačku i izvagati.
January 26, 2024Jan 26 Spirit Junkie Evo par tačaka da analiziramo. 4 hours ago, robivek said: 5 Mojs.18,5-12: "...Neka se ne nađe u tebe koji bi vodio sina svojega ili kćer svoju kroz oganj, ni vračar, ni koji gata po zvijezdama, ni koji gata po pticama, ni uročnik, Ni bajač, ni koji se dogovara sa zlijem duhovima, ni opsjenar, ni koji pita mrtve. Jer je gad pred Gospodom ko god tako čini,..." Išao sam jednom kod vračare, iako sam bio osvjedočen u istini, ali sam bio u svijetu. Sada više ne idem, a i isto tako ne vodim sina kroz oganj. 4 hours ago, robivek said: 5 Mojs.22,5: "...Žena da ne nosi muškoga odijela niti čovjek da se oblači u ženske haljine, jer je gad pred Gospodom Bogom tvojim ko god tako čini..." Ne nosim ženske haljine, ali gledajući današnju sliku kršćana po ovom pitanju bi se moglo dosta reći, pa molim i ostale forumaše da se izjasne. 4 hours ago, robivek said: 5 Mojs.25,13-16: ":..Nemoj imati u torbi svojoj dvojaku mjeru, veliku i malu. Nemoj imati u kući svojoj dvojaku efu, veliku i malu. Mjera potpuna i prava neka ti je; efa potpuna i prava neka ti je, da bi ti se produljili dani tvoji u zemlji koju ti daje Gospod Bog tvoj. Jer je gad pred Gospodom Bogom tvojim ko god čini tako, ko god čini krivo..." Ne varam nikoga kad je u pitanju mjera. 4 hours ago, robivek said: Price 17,15: "...Ko opravda krivoga i ko osudi pravoga, obojica su gad Gospodu..." Danas na žalost mnogi kršćansi staju na stranu ubica i brane ih. 4 hours ago, robivek said: 3 Mojs.18,22: "...S muškarcem ne lezi kao sa ženom; gadno je..." Ne ležem sa muškarcima. 4 hours ago, robivek said: 5 Mojs.14,3: "...Ne jedi ništa gadno..." Ovo je opširna tema, zato u teološkim diskusijama imamo tu temu pod imenom "Čista i nečista hrana". Eto ukratko.
January 26, 2024Jan 26 Autor 4 minutes ago, καιnos said: Quote Ne nosim ženske haljine, ali gledajući današnju sliku kršćana po ovom pitanju bi se moglo dosta reći, pa molim i ostale forumaše da se izjasne. Molim te pojasni na sta mislis jer je jedno nosenje odece namenjena suprotnom polu a sasvim je drugo nepristojnu odecu, Quote Danas na žalost mnogi kršćansi staju na stranu ubica i brane ih. Molim pojasnjenje i za ovo.
January 26, 2024Jan 26 Umjetna Inteligencija 4 hours ago, robivek said: U Bibliji postoje razne kategorije ljudskih aktivnosti za koje je Bog izricito rekao da ih se gadi,da su gad ! I ne smo to nego je Bog dao i jasne instrukcije da to isto bude gadno i coveku koji je voljan sluziti Gospodu. Evo par primera za takvih gadova: 5 Mojs.18,5-12: "...Neka se ne nađe u tebe koji bi vodio sina svojega ili kćer svoju kroz oganj, ni vračar, ni koji gata po zvijezdama, ni koji gata po pticama, ni uročnik, Ni bajač, ni koji se dogovara sa zlijem duhovima, ni opsjenar, ni koji pita mrtve. Jer je gad pred Gospodom ko god tako čini,..." 5 Mojs.22,5: "...Žena da ne nosi muškoga odijela niti čovjek da se oblači u ženske haljine, jer je gad pred Gospodom Bogom tvojim ko god tako čini..." 5 Mojs.25,13-16: ":..Nemoj imati u torbi svojoj dvojaku mjeru, veliku i malu. Nemoj imati u kući svojoj dvojaku efu, veliku i malu. Mjera potpuna i prava neka ti je; efa potpuna i prava neka ti je, da bi ti se produljili dani tvoji u zemlji koju ti daje Gospod Bog tvoj. Jer je gad pred Gospodom Bogom tvojim ko god čini tako, ko god čini krivo..." Price 15,9: "...Gad je Gospodu put bezbožnikov; a ko ide za pravdom, njega ljubi..." Price 17,15: "...Ko opravda krivoga i ko osudi pravoga, obojica su gad Gospodu..." 3 Mojs.18,22: "...S muškarcem ne lezi kao sa ženom; gadno je..." 5 Mojs.14,3: "...Ne jedi ništa gadno..." _________________________________________________________________________ Evo ovo su nekoliko kategorija gadova koje su kao takvi prepoznati od Boga i koji su dati s namerom da se toga ljudi klone. Sta mislite,dali su ovi gadovi vezani za Isusovu zrtvu u smislu da ih je ta Njegova zrtva transformisala i da sve sto je u ono vreme bilo gadno/gad pred Gospodon da danas vise nije gadno ? U Vašem tekstu navodite nekoliko biblijskih stihova koji govore o određenim aktivnostima koje se smatraju gnusnim pred Bogom. U biblijskom kontekstu, takve aktivnosti su označene kao grijehovi ili postupci koji Bogu nisu u skladu s Njegovom voljom. Ovdje su neki ključni stihovi koje ste citirali: 1. 5. Mojsijeva 18,5-12: Ovi stihovi upozoravaju Izraelce na opasnost okultnog proricanja, konzultiranja vračeva, gatanja zvijezdama, proricanja prema ptičjem letu, uroka, prizivanja duhova mrtvih i drugih povezanih aktivnosti. Sve to se smatra idolatrijom i izražavajući nepovjerenje prema Bogu. 2. 5. Mojsijeva 22,5: Ovaj stih izričito zabranjuje nošenje odjeće druge spolne uloge. To se odnosi na prirodno određeni identitet i ulogu spola. Takva pretvaranja smatraju se neprikladnima. 3. 5. Mojsijeva 25,13-16: Ovi stihovi govore o poštivanju pravednih mjera i isticanju važnosti poštenosti i pravednosti u odnosu prema drugima. Korištenje varljivih mjera i prevara smatra se nepoštenim i gnušnim u Božjim očima. 4. Priče Salomonove 15,9: Ovaj stih naglašava da su svi putevi bezbožnika gnušanje pred Bogom, dok Bog voli one koji slijede pravdu. 5. Priče Salomonove 17,15: Ovaj stih osuđuje nepravedno opravdavanje krivog i osuđivanje pravednog. Takva nepravda smatra se gnušanjem pred Bogom. 6. 3. Mojsijeva 18,22: Ovaj stih se odnosi na homoseksualni čin i izričito zabranjuje muškarce da imaju seksualne odnose sa muškarcima. 7. 5. Mojsijeva 14,3: U ovom stihu se preporučuje da se ne konzumiraju životinje koje se smatraju nečistima ili neodgovarajućima za prehranu. Važno je napomenuti da ove stihove ne treba izjednačavati s modernim moralnim ili etičkim standardima. Razumijevanje konteksta i primjene takvih stihova complex je pitanje koje zahtijeva kritičko promišljanje i uključivanje relevantnih teoloških tumačenja.
January 26, 2024Jan 26 Spirit Junkie 4 minutes ago, robivek said: Molim te pojasni na sta mislis jer je jedno nosenje odece namenjena suprotnom polu a sasvim je drugo nepristojnu odecu, Sorry, pogrešno sam se izrazio. 5 minutes ago, robivek said: Quote Danas na žalost mnogi kršćansi staju na stranu ubica i brane ih. Molim pojasnjenje i za ovo. Recimo imamo primjer jednog momka iz Splita kojem su dileri prijetili njegovoj familiji, i onda se desilo da je uzeo kalašnjikov i ubio trojica dilera. Bilo je hiljade komentara, ja mislim da je bilo tu i kršćana koji su rekli, parafraziram: zašto zatvor, on je učinio dobro djelo, on je uradio nešto po pitanju kriminala, dok policija ništa i slično.
January 26, 2024Jan 26 Autor 32 minutes ago, Logos said: U Vašem tekstu navodite nekoliko biblijskih stihova koji govore o određenim aktivnostima koje se smatraju gnusnim pred Bogom. U biblijskom kontekstu, takve aktivnosti su označene kao grijehovi ili postupci koji Bogu nisu u skladu s Njegovom voljom. Ovdje su neki ključni stihovi koje ste citirali: 1. 5. Mojsijeva 18,5-12: Ovi stihovi upozoravaju Izraelce na opasnost okultnog proricanja, konzultiranja vračeva, gatanja zvijezdama, proricanja prema ptičjem letu, uroka, prizivanja duhova mrtvih i drugih povezanih aktivnosti. Sve to se smatra idolatrijom i izražavajući nepovjerenje prema Bogu. 2. 5. Mojsijeva 22,5: Ovaj stih izričito zabranjuje nošenje odjeće druge spolne uloge. To se odnosi na prirodno određeni identitet i ulogu spola. Takva pretvaranja smatraju se neprikladnima. 3. 5. Mojsijeva 25,13-16: Ovi stihovi govore o poštivanju pravednih mjera i isticanju važnosti poštenosti i pravednosti u odnosu prema drugima. Korištenje varljivih mjera i prevara smatra se nepoštenim i gnušnim u Božjim očima. 4. Priče Salomonove 15,9: Ovaj stih naglašava da su svi putevi bezbožnika gnušanje pred Bogom, dok Bog voli one koji slijede pravdu. 5. Priče Salomonove 17,15: Ovaj stih osuđuje nepravedno opravdavanje krivog i osuđivanje pravednog. Takva nepravda smatra se gnušanjem pred Bogom. 6. 3. Mojsijeva 18,22: Ovaj stih se odnosi na homoseksualni čin i izričito zabranjuje muškarce da imaju seksualne odnose sa muškarcima. 7. 5. Mojsijeva 14,3: U ovom stihu se preporučuje da se ne konzumiraju životinje koje se smatraju nečistima ili neodgovarajućima za prehranu. Do ovde se potpuno slazem... 32 minutes ago, Logos said: Važno je napomenuti da ove stihove ne treba izjednačavati s modernim moralnim ili etičkim standardima. A sto bi ih uopste izednacavali,to su "ever green" vrednosti koje je Bog uspostavio i dao njegovom narodu da budu stil zivota , zauvek...! Quote Razumijevanje konteksta i primjene takvih stihova complex je pitanje koje zahtijeva kritičko promišljanje i uključivanje relevantnih teoloških tumačenja. Eto dao sam par tekstova za koja se jasno vidi da im ne treba nikakvo tumacenje,to je to - jasno kao dan !!! Sve sto sam naveo a opisano je kao GADNO PRED BOGOM u ono vreme - jos uvek je gadno cak i danas u 21 veku. Ne postoje nikakve indikacije da je bilo koji dogadjaj iz proslosti ukljucujuci i Isusovu zrtvu imao transformirajuci uticaj na ove kategorije pa da ono sto je nekad bilo gadno danas vise nije !!! Edited January 26, 2024Jan 26 by robivek
January 27, 2024Jan 27 Ja nosim "mušku" odeću, da ne bih skretala pažnju ljudi na sebe oblačući duge haljine i marame. Ovde gde ja živim to je čudno. A bolje mi je da idem u pantalonama i patikama, nego da nosim minić i štikle od 20 cm. Edited January 27, 2024Jan 27 by Ekatarina
January 27, 2024Jan 27 Autor Pantalone nisu automatski muska odeca ali ako obuces recimo odelo sa kravatom onda se u startu menja situacija. Trenerice su takodje kombinacija koje ih ima i u unisex varijanti ali i takve koje su bas ono "polovo naglasene'. ...znas i sama da postoje strikno zenske pantalonice koje ni jedan muskarac ih ne bi obukao...osim onih sa parade gordoisti.
January 27, 2024Jan 27 19 hours ago, καιnos said: Ne nosim ženske haljine, ali gledajući današnju sliku kršćana po ovom pitanju bi se moglo dosta reći, pa molim i ostale forumaše da se izjasne. Zašto ne nosiš, da li ti je to gad ili ti se ne sviđa 🙂?
January 27, 2024Jan 27 Spirit Junkie 6 minutes ago, Paladin said: Zašto ne nosiš, da li ti je to gad ili ti se ne sviđa 🙂? Gad 😁. Nego kako bi ti komentirao ovaj gad Price 17,15: "...Ko opravda krivoga i ko osudi pravoga, obojica su gad Gospodu..."
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje