Posted January 21, 20241 yr Druga Bozja zapovest glasi ovako: 2 Mojs.20,4-6: "...Ne gradi sebi lika rezana niti kakve slike od onoga što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodi ispod zemlje. Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grijehe otačke na sinovima do trećega i do četvrtoga koljena, onijeh koji mrze na mene; A činim milost na tisućama onijeh koji me ljube i čuvaju zapovijesti moje..." Zanima me kako dozivljavate ovu izricitu zapovest,dali je mozda stavljate u kontekst verske prakse nekih verskih zajednica, kao sto su recimo pravoslavlje i katolicizam ili je to mozda nesto sasvim drugo pa nam onda pojasnite o cemu je to rec. Ovim postom iniciram diskusiju a glavne argumente ocekujem pre svega od strane onih koji smatraju da dobro poznaju ovu materiju ali su svakako dobrodosli svi koji imaju interes za ovo pitanje.
January 22, 20241 yr Spirit Junkie Ukratko, katolici i pravoslavci nikada neće reći da se oni klanjaju tim kipovima, nego je u pitanju samo štovanje, poštovanje. Ali mene zanima zašto je ta zapovijed izbrisana iz Biblije, i umjesto nje deseta podijeljenja na dvije. Ne poželi tuđeg ženidbenog druga - Ne poželi tuđe stvari. Ako mi brišemo zapovijedi iz dekaloga, onda se smatramo većim od Boga. Naravno da možemo imati i druge bogove, kao što su mobitel, internet, sport, materijalizam i slično.
January 22, 20241 yr Autor Hmmm,u zapovesti se ne akcentira samo zabrana klanjanja nego i ono drugo - da se tim rukotvorenim predmetima NE SLUZI !!! E sad ako su iskreni i korektni trebaju odgovoriti sta uopste znaci to sluzenje i dali se kojiim slucajem to njihovo "postovanje" moze svrstati u tu kategoriju s tim sto naglasavam da je kljucno da ovaj odgovor bude potkrepljen cvrstim Bbilijskim dokazima. Edited January 22, 20241 yr by robivek
January 29, 2024Jan 29 On 21. 01. 2024. at 23:30, robivek said: Druga Bozja zapovest glasi ovako: 2 Mojs.20,4-6: "...Ne gradi sebi lika rezana niti kakve slike od onoga što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodi ispod zemlje. Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grijehe otačke na sinovima do trećega i do četvrtoga koljena, onijeh koji mrze na mene; A činim milost na tisućama onijeh koji me ljube i čuvaju zapovijesti moje..." Zanima me kako dozivljavate ovu izricitu zapovest,dali je mozda stavljate u kontekst verske prakse nekih verskih zajednica, kao sto su recimo pravoslavlje i katolicizam ili je to mozda nesto sasvim drugo pa nam onda pojasnite o cemu je to rec. Ovim postom iniciram diskusiju a glavne argumente ocekujem pre svega od strane onih koji smatraju da dobro poznaju ovu materiju ali su svakako dobrodosli svi koji imaju interes za ovo pitanje. ... 2. Božja Očeva JAHVINA Zapovjest ============ IZLAZAK 20,4 NE PRAVI SEBI LIKA NI OBLIČJA BILO ČEGA ŠTO JE GORE NA NEBU, ILI DOLJE NA ZEMLJI, ILI U VODAMA POD ZEMLJOM. ....................... Prvo i Osnovno – NE RADI !!! ------------------- IZLAZAK 20,5 NE KLANJAJ IM SE NITI IM SLUŽI. Jer ja, JAHVE, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca – onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, ....................... NE KLANJAJ SE NITI SLUŽI tim slikama, kipovima !!! Takvi Izrađivači i klanjači MRZE Boga Jedinoga Oca YHVH! Prijetnja za kršenje je STRAŠNA! Kažnjavat će ti i djecu do 4. koljena !!! ------------------- IZLAZAK 20,6 a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i VRŠE MOJE ZAPOVIJEDI. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Dal ljubiš Jedinog Boga Oca YHVH? Dal vršiš 10BZ baš kako su zapisane u Bibliji? -------------------------- IZAIJA 44,11 GLE, SVI ĆE ŠTOVATELJI LIKOVA BITI OSRAMOĆENI, IZRAĐIVAČI NJIHOVI VIŠE OD BILO KOGA. Nek` se saberu svi i pojave: prepast će se i postidjeti odjednom. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, SVI koji se Klanjaju i Štuju Kipove, Slike, SVI koji Izrađuju Kipove, Likove, Slike gore navedenih, bit će osramoćeni i nema im spasa ...
January 29, 2024Jan 29 Autor Odlicne primedbe ,potstikao si me na jedno pitanje: Dali ti sluzis Onome koji se u Bibliji prestavlja kao PRVI I POSELDNJI ?
January 31, 2024Jan 31 Autor Ocito nekima nije jasno stoja je je dobro da sve to prodjemo jos jednoim kroz detaljnu diskusiju... ...nikad na odmetu povtarati,tako se najbolje utvrdjuje i proverava steceno znanje...ali se ujedno isto i nadogradjuje ! Dodatno pitanje vredno razmatranja svakako jeste i ono "kome ljudi predaju svoj zivotni duh kada umiru "? Evo,nas zoki piramida je dobio par pitanja na koji bi trebao odgovoriti ali ne samo on vec i svi ostali koji ,kako kazes,svesno ili nesvesno degradiraju Isusa Hrista !
January 31, 2024Jan 31 Quote Učitelju, koja ja zapovijed najveća u Zakonu? A on mu reče: "Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svim umom svojim. To je najveća i prva zapovijed. Druga, ovoj slična: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. O tim dvjema zapovijedima visi sav Zakon i Proroci." (Matej 22,36–40) Možemo li se, po pitanju "druge" Božje zapovjedi, složiti oko gornjega? Da ne ostavim svoj komentar samo na tome, dodat ću, po pitanju: ne pravi sebi lika rezanoga sa svrhom da mu se klanjaš ili da mu služiš, slijedeće: Ne stavlja li Pavle upravo taj aspekt u konotacije jedenja hrane prethodno ponuđene idolima? I šta o tome dalje kaže?
January 31, 2024Jan 31 Autor 5 hours ago, Faith said: Knjiga Propovednikova 12,7: Tada se prah vraća u zemlju, gde je i bio, a duh se vraća u Boga, koji ga je dao. Tako je,to je ono sto nam navodi Sveto Pismo... E sad dodatni problem za neke jeste izvestaj u NZ-tu gde vidimo da se je Stefan kada je umirao nakon kamenovanja,obratio upravo Isusu sa jednim ,za neke danas cudnim zahtevom: Dela 7,59.60: "...I zasipahu kamenjem Stefana, koji se moljaše Bogu i govoraše: Gospode Isuse! primi duh moj. Onda kleče na koljena i povika iza glasa: Gospode! ne primi im ovo za grijeh. I ovo rekavši umrije." Kao sto se jasno vidi,Stefan je potrazio od Isusa da primi njegov zivotni duh kada je umirao dok si ti vec dao jasnog citata KOME ide zivotni duh kada covek umre !!! Nadam se da ce ova Biblijska realnost potstici neke ljude da ozbiljnije preispitanju njihov stav prema Isusui Hristu. Edited January 31, 2024Jan 31 by robivek
February 1, 2024Feb 1 On 29. 01. 2024. at 21:56, robivek said: Odlicne primedbe ,potstikao si me na jedno pitanje: Dali ti sluzis Onome koji se u Bibliji prestavlja kao PRVI I POSELDNJI ? može se služiti mnogima - a da TO bude OK Biblija kaže da služiš VLADARU a vladar je nepravedan !!! ... PRVI & POSLJEDNJI ======= U Bibliji ćemo naći više potvrda, da je Bog Otac Jedini YHVH – SVE, da nosi sve titule, a po svojoj želji daje te titule drugima. ,,,,,,,,,,,,,,,,,, IZAIJA 44,6 Ovako govori kralj Izraelov i otkupitelj njegov, JAHVE NAD VOJSKAMA: "JA SAM PRVI I JA SAM POSLJEDNJI: osim mene Boga nema. ............. U ovom stihu, Bog Jedini Otac YHVH kaže da je - Prvi &Posljednji Bog, jer – NEMA drugih Bogova osim Njega! Potvrda ti je u sljedećem stihu - IZAIJA 44,7 TKO JE KAO JA? Nek` ustane i govori, nek` navijesti i nek` mi razloži! Tko je od vječnosti otkrio što se zbilo? Nek` nam navijesti što će još doći! ..... TKO je kao YHVH Bog Jedini Otac??? NITKO !!! Zato jer postoji SAMO Jedan Bog – Otac YHVH! ----------- IZAIJA 48,12 Čuj me, Jakove, Izraele, koga sam pozvao: Ja jesam, JA SAM PRVI, JA SAM I POSLJEDNJI. .......... U ovom stihu, Bog Jedini Otac YHVH kaže da je On - PRVI & POSLJEDNJI STVORITELJ, a to ti pokazuje sljedeći stih - IZAIJA 48,13 RUKA MOJA ZEMLJU UTEMELJI, DESNICA MI RAZAPE NEBESA. Pozovem ih samo, i odmah dolaze. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, I SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH – G Yehoshua - je P&P - PRVI je i POSLJEDNJI TAKAV kakav je bio, NITKO drugi nije i neće biti TAKAV. SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH – G Yehoshua, je PRVI koji se je žrtvovao za SVE ljude svijeta, i POSLJEDNKI koji je takovo što napravio! Prvi i posljednji su vremenski determinirane riječi. A da li je Bog YHVH Bezvremenski? Je. A da li je onda moguće da Onaj koji je Bezvremenski, i koji je stvorio vrijeme, bude i unutar vremenskog? Moguće je. Ono što je veće - sadrži u sebi i ono što je manje. Bog YHVH je i prošlost i sadašnjost i budućnost u jednom. PRVI & POSLJEDNJI - te riječi NE označavaju da je taj – zbog te titule = Bog. Ti možeš doći na posao PRVI, a otići POSLJEDNJI. Da li si ti PRVI& POSLJEDNJI? Jesi! Da li si ti zbog toga i Bog? Nisi! Ja sam prvi i posljednji – nije = Ja sam Bog!
February 1, 2024Feb 1 On 30. 01. 2024. at 22:53, Faith said: A tko ne ...,.alfa i omega . ALFA I OMEGA ======== OTKRIVENJE 1,1 Otkrivenje ISUSA KRISTA: njemu ga dade BOG…… ,,,,,,,,,,,,,,,,, Tko je BOG - koji je SINU G Yehoshui - DAO Otkrivenje? BOG JEDINI OTAC YHVH! Time jasno rečeno – SIN G Yehoshua - NIJE BOG, jer postoji samo Jedan Bog – Otac YHVH! Kroz cijelo Otkrivenje imamo DVOJICU – Jedan je Bog Otac YHVH - Drugi je SIN G Yehoshua. SIN G Yehoshua nije Bog – ne zna budućnost – što je i sam rekao. Zato Jedini Bog Otac YHVH, daje SINU G Yehoshui – Otkrivenje. Jer samo Bog Otac YHVH zna budućnost. Dvoje ih je. Jasno su odvojeni – Jedan je SIN G Yehoshua – koji NIJE Bog, Drugi je Jedini Bog Otac YHVH. ---------- OTKRIVENJE 1,8 Ja sam Alfa i Omega, GOVORI GOSPODIN BOG ,,,,,,,,,,,,,, GOSPODIN BOG OTAC YHVH GOVORI - JA SAM ALFA I OMEGA. Ne govori SIN G Yehoshua – jasno rečeno – govori Bog Otac YHVH. Ponovno pročitaj prvi stih Otkrivenje 1,1 -------------- A&O JE BOG OTAC YHVH SIN G Yehoshua nije ni Bog ni A&O ------------- . TKO je A&O? ======= Otkrivenje 1,8 JA SAM ALFA I OMEGA, govori Gospodin Bog - ONAJ KOJI JEST I KOJI BIJAŠE I KOJI DOLAZI, Svevladar. ---------- A TKO je OVAJ? ,,,,,,,,,,, Otkrivenje 1,4 Ivan sedmerim crkvama u Aziji. Milost vam i mir od ONOGA KOJI JEST I KOJI BIJAŠE I KOJI DOLAZI i od sedam duhova što su pred Prijestoljem njegovim a TKO je ovaj? ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, OTKRIVENJE 1,5 i od ISUSA KRISTA, Svjedoka vjernoga, Prvorođenca od mrtvih, Vladara nad kraljevima zemaljskim. Njemu koji nas ljubi, koji nas krvlju svojom otkupi od naših grijeha ------------------ KOJA je razlika između ONOGA KOJI JEST I KOJI BIJAŠE I KOJI DOLAZI, koji je Bog A&O i ISUSA KRISTA ??
February 1, 2024Feb 1 On 30. 01. 2024. at 22:53, Faith said: Kome je David govorio u samo ću uzeti 110 psalam . PSALAM 110,1 Psalam. Davidov. RIJEČ JAHVINA - GOSPODINU(ADONU) MOJEMU: "SJEDI MI ZDESNA dok ne položim dušmane za podnožje tvojim nogama! ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ADON se upotrebljava za SVE! ADONAI – SAMO UZ i ZA YHVH Boga Jedinoga Oca! Riječ je OD Boga Oca Jahve Jedinoga. Bog Otac Jahve dozvoljava svome Sinu Yehoshui, da MU sjedne ZDESNA – da SIN Yehoshua sjedne Zdesna Božjeg Jahvina Prijestolja i to tek nakon zasluga – svoje smrti na zemlji. SIN Yehoshua nije Bog. Ne dozvoljava Bog – drugom Bogu da MU sjedne zdesna. .............................. Jasno rečeno: ========== DVIJE OSOBE ! ! -------------- 1, JEDNA JE BOG OTAC YHVH 2, druga je SIN od Boga Oca YHVH = Gospodin Yehoshua koji NIJE Bog jer je BOG - SAMO JEDAN - OTAC - YHVH ============= HOT Psalms 110:1 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, (HOT+) לדודH1732 מזמורH4210 נאםH5002 יהוהH3068 לאדניH113 שׁבH3427 לימיניH3225 עדH5704 אשׁיתH7896 איביךH341 הדםH1916 לרגליך׃H7272 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, govori JAHVE H3068 mom ADONU H113 ………………………………………………… ADON - H113 אדן אדון 'âdôn 'âdôn aw-done', aw-done' From an unused root (meaning to rule); sovereign, that is, controller (human or divine): - lord, master, owner. Compare also names beginning with “Adoni-”. .............................. Od neiskorišten korijen (što znači vladati), suverena, koji je, kontroler (ljudskog ili božanskog): - Gospodaru, gospodaru, vlasnik. Usporedi također imena počinju s "Adoni-". ----------------------- ADON se upotrebljava i za LJUDE !!!!
February 1, 2024Feb 1 On 30. 01. 2024. at 22:53, Faith said: Emanuelu . Sin od proroka Izaije – imao je ime – EMANUEL! ŠTO je sin od Izaije – zato što ima ime – Emanuel? Moj susjed ima ime - EMANUEL! Fala ti što si mi otvorio oči! Sad sam spoznao da je moj susjed = BOG, zato jer ima ime - EMANUEL! Idem se svom susjedu odmah pokloniti kao Bogu Jedinome. Kad je bilo tko u NZ zazvao SINA G Yehoshuu sa - EMANUELEEE !!! - ??? Kad je SIN G Yehoshua reko sam za se - Ime mi je EMANUEL ! - ??? _______ Kako TO je SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH G Yahoshua = BOG SA NAMA? Sam SIN G Yahoshua kaže - Boga NITKO nije vidio! Znači - SIN - NIJE Bog - jer - SINA su gledali 33 godine! -------------- G Yahoshua ne Radi svoja Djela G Yahoshua ne Vrši svoju Volju G Yahoshua ne Govori svoje Riječi G Yahoshua ne Naukuje svoj Nauk G Yahoshua ne Sudi samostalno NEGO G Yahoshua Radi Djela svoga Boga Oca YHVH G Yahoshua Vrši Volju svoga Boga Oca YHVH G Yahoshua Govori Riječi svoga Boga Oca YHVH G Yahoshua Naukuje Nauk svoga Boga Oca YHVH G Yahoshua Sudi onako kako mu Bog Otac YHVH naredi .............. Preko SINA su ljudi vidjeli Boga Oca YHVH zato jer je SIN: radio djela govorio riječi naukovao nauk Boga svoga Oca YHVH ====== IZAIJA 7,14 Zato, sam će vam Gospodin dati znak: Evo, začet će djevica i roditi sina i nadjenut će mu ime EMANUEL! ,,,,,,,,,,,,,, slažemo se da je TO proroštvo za SINA od Boga Jedinoga Oca YHVH G Yehoshuu da li TO ime - s nama Bog - dokazuje da je SIN = taj Bog? čitaj daljnje stihove --------- IZAIJA 7,15 Vrhnjem i medom on će se hraniti DOK NE NAUČI ODBACIVAT` ZLO I BIRATI DOBRO. ,,,,,,,,,,, BOG treba UČITI? BOG ne zna što je dobro a što zlo? --------- IZAIJA 7,16 Jer prije nego dječak NAUČI ODBACIVAT` ZLO I BIRATI DOBRO, opustjet će zemlja, zbog koje strepiš, od dvaju kraljeva. ,,,,,,,,,,, BOG treba UČITI? BOG ne zna što je dobro a što zlo? -------- očito je - SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH G Yehoshua - NIJE BOG, jer BOG NE TREBA UČITI jer BOG ZNA ŠTO JE DOBRO A ŠTO ZLO ---------------
February 1, 2024Feb 1 On 30. 01. 2024. at 22:53, Faith said: Otkrivenju 19:11-13! . OTKRIVENJE 19,13 – RIJEČ BOŽJA ======= OTKRIVENJE 19,13 ogrnut je ogrtačem krvlju natopljenim; IME MU: RIJEČ BOŽJA. ------------- Jasno rečeno - Riječ - ČIJA? - BOŽJA! RIJEČ je OD Boga Oca YHVH jer je RIJEČ – sastavni DIO Boga YHVH Znači – NIJE mu ime – RIJEČ! Znači – SIN G Yehoshua NIJE = RIJEČ! ………… 1. IVANOVA 5,7 Jer su trojica, što svjedoče u nebu: "Otac, RIJEČ I duh sveti; i ova su trojica jedno, ------------ Bog Jedini Jahve je = Otac + RIJEČ + SD ------------- OTKRIVENJE 19,13 ogrnut je ogrtačem krvlju natopljenim; ime mu: Riječ Božja. ------------- Stih se odnosi na Gospodina Yehoshuu. ALI - Yehoshua NIJE Riječ Yehoshua ima IME – RIJEČ BOŽJA – ČIJA je RIJEČ? OD BOGA OCA JAHVE SIN G Yehoshua NEMA IME – RIJEČ! ------------ Osnovno - Riječ Božja - nije osobno ime Masa SZ ljudi ima u svom Imenu Ime Boga Oca – YHVH Da li TO što imaju u svom imenu Ime Boga ZNAČI DA SU ZATO TI LJUDI = BOGOVI? --------- NEEEEEEEEEEEEEEEEE ====== Nema stiha SIN Yehoshua JE RIJEČ ili da TO sam SIN kaže „JA SAM RIJEČ“ zato jer nema laži u Bibliji. RIJEČ je sastavni dio Boga YHVH! ------------- . OTKRIVENJE 19,13 ogrnut je ogrtačem krvlju natopljenim; ime mu: Riječ Božja. ======== zašto je SIN tako nazvan? ZATO jer SIN - NE govori svoje riječi nego - SIN govori RIJEČI koje mu je Bog Jedini Otac YHVH - NAREDIO da govori ................ IVAN 14,10 Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? RIJEČI KOJE VAM GOVORIM, OD SEBE NE GOVORIM: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja. Ivan 17,8 jer RIJEČI KOJE SI MI DAO njima predadoh i oni ih primiše i uistinu spoznaše da sam od tebe izišao te povjerovaše da si me ti poslao. IVAN 7,17 Ako tko hoće vršiti volju njegovu, prepoznat će da li je taj nauk od Boga ILI JA SAM OD SEBE GOVORIM. IVAN 8,38 JA GOVORIM ŠTO VIDJEH KOD OCA, a vi činite što čuste od svog oca. IVAN 8,26 "Ta što da vam s početka opet zborim? Mnogo toga imam o vama zboriti i suditi; no onaj koji me posla istinit je, I ŠTO SAM ČUO OD NJEGA, TO JA ZBORIM SVIJETU." Ivan 12,49 Jer nisam ja ZBORIO sam od sebe, nego onaj koji me posla – OTAC – ON MI DADE ZAPOVIJED ŠTO DA KAŽEM, ŠTO DA ZBORIM. Ivan 12,50 I znam: zapovijed njegova jest život vječni. Što ja dakle ZBORIM, TAKO ZBORIM KAKO MI JE REKAO OTAC. ..............
February 1, 2024Feb 1 On 30. 01. 2024. at 22:53, Faith said: On je isti Bog koji je došao u tijeku čovjeka ... Imaš tvrdnju! Oklen ti je? Jel iz ZEMLE črne ILI iz BIBLIJE? --------------------- Ako je iz Biblije – onda daj stihove – gdje TO piše. Biblija kaže – svjedočanstvo je istinito – ako se temelji na - 2 – 3 ista svjedočenja!! Jer – odakle ti TO znanje? ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ALI – ako takovih stihova NEMA a NEMA ih ti si izmišljivač neistine! Ti daješ nešto što NIJE od Boga, a time je TO – od Oca Laži Sotone! -------------------- Zato ti Bog poručuje: OTKRIVENJE 21,8 Kukavicama pak, nevjernima i okaljanima, ubojicama, bludnicima, vračarima i idolopoklonicima i svim LAŽLJIVCIMA udio je u jezeru što gori ognjem i sumporom. To je druga smrt. Ispravi svoje krive putove!!!
February 1, 2024Feb 1 On 30. 01. 2024. at 22:53, Faith said: ZAŠTO KADA SU DOŠLI U VRT JUDA SA VOJNICIMA I CRKVENIM STARJEŠINAMA PO NOĆI KADA ISUS PITAO KOGA TRAŽITE ,DA KADA MU REKOŠE ISUSA NAZARECANINA,.ISUS ODGOVORI JA JESAM TAKO 3 PUTA I SVAKI PUT SE ZATRESLA ZEMLJA I ONI POPADAŠE SVI ! ... IVAN 18,6 - POPADAŠE ========= IVAN 18,6 Kad im dakle reče: "JA SAM!" - oni ustuknuše i popadaše na zemlju. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Stih je očito nadodan. Nema nigdje u cijeloj Bibliji još takova događaja opisanoga. Svjedočanstvo je istinito samo na temelju dva - tri ista svjeodočanstva. ---------------- Sljedeći stih - opet isto izgovoreno: .................. IVAN 18,8 Isus odvrati: "Rekoh vam da SAM JA. Ako dakle mene tražite, pustite ove da odu" - ,,,,,,,,,,,,,,,,, NITKO NIJE POPADAO! -------------- SIN od Boga Oca YHVH je mnogo puta izgovorio JA SAM, i NITKO NIKAD NIJE PAO!!! ................. . JHVH ------------ JESAM H3068 ------------H1961 היה ---------------- יהוה yehôvâh --------- hâyâh yeh-ho-vaw' ----- haw-yaw' ======== glagolski oblik Jesam – glagola BITI – nema nikakove veze sa Osobnim Imenom Jedinoga Boga Oca – YHVH. ======= Jesam je samo obični glagoski oblik glagola BITI. Jesam govore i svi ljudi u svakodnevnom razgovoru. Jesam nije ništa posebno. Osim onima koji žele neistinu progurati kao istinu Da bi dokazali svoju neistinu – da je G Yehoshua = YHVH. ---------------
February 1, 2024Feb 1 23 hours ago, robivek said: "kome ljudi predaju svoj zivotni duh kada umiru "? ... LUKA 23,46 – predajem duh svoj ======= LUKA 23,46 I povika Isus iza glasa: "OČE, u ruke tvoje predajem DUH svoj!" To rekavši, izdahnu. -------------- OTAC = Bog Jedini Otac YHVH ! SIN Gospodin Yehoshua je UMRO. Bog Jedini Otac YHVH NE može umrijeti! SIN je TIJELO i može umrijeti. Bog Jedini Otac YHVH je DUH i NE more umrit! KOME SIN predaje svoj duh? Bogu Jedinome Ocu YHVH! -------------- PSALAM 31,6 U tvoje ruke duh svoj predajem: otkupi me, JAHVE, BOŽE vjerni. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, SVI predaju DUH Bogu Jedinome Ocu YHVH. ---------------- BROJEVI 27,16 "Neka JAHVE, BOG DUHOVA U SVAKOM TIJELU, postavi čovjeka nad ovom zajednicom ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Bog Jedini Otac YHVH je i BOG od svakog duha u svakom tijelu jer je Jedini Stvoritelj svakoga tijela.
February 1, 2024Feb 1 26 minutes ago, Faith said: NAJJASNIJE ĆE BITI TKO JE ISUS ,.AKO PROČITAŠ OTKRIVENJE 19:11-13ILI PSALAM 110. TU SE NE MOŽEŠ ZABUNITI! gore sam ti na SVE pojedinačno odgovorio nisi se na niš obazreo - nisi pročitao aj pogledaj pažljivo i po svakom tome odgovori na ono što sam ti dao _______ 28 minutes ago, Faith said: Šta znači ime ELOHIM ? prvo nauči - elohim NIJE IME ------- . ELOHIM H430 אלהים 'ĕlôhı̂ym el-o-heem' ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Plural of H433; gods in the ordinary sense; but specifically used (in the plural thus, especially with the article) of the supreme God; occasionally applied by way of deference to MAGISTRATES; and sometimes as a superlative: - ANGELS, X exceeding, God (GODS) (-DESS, -LY), X (very) great, JUDGES, X mighty. ------------------------- Množina od H433, bogovi u uobičajenom smislu, ali posebno se koristi (u množini tako, pogotovo s člankom) VRHOVNOG BOGA, povremeno primjenjivati na način POŠTOVANJA PREMA SUCIMA, a ponekad i kao SUPERLATIV: - ANĐELI, X prekoračenja, Bog (BOGOVI) (BO-GINJE,-ji), X (vrlo) velik, SUCI, X MOĆNI. =========== može biti i u JEDNINI naročito kad se odnosi na BOGA JEDINOGA OCA JHVH I iz POŠTOVANJA ============ može biti i za lažnog boga, lažnu boginju; za čovjeka – kao suca, i iz poštovanja, za anđela… SVE U JEDNINI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mojsije nazvan ELOHIM! ŠTO je Mojsije zato što je ELOHIM? KOLIKO OSOBA ima u JEDNOM Mojsiju? Kako su IMENA od tih drugih osoba od kojih je Mojsije sastavljen? ============ Valjda Židovi najbolje znaju svoj jezik! Prouči donje! Rabbi Tovia Singer Destroys Church Claim that 'Echad' and 'Elohim' Prove the Doctrine of the Trinity https://www.youtube.com/watch?v=LtAEg_ZnSBk&fbclid=IwAR0B0nBx1q0kRxqSYDlamiNet2VsXnsPvuwgKG6JrhsGhxmKxIYlYDpDCFY =================================
February 1, 2024Feb 1 Autor 5 hours ago, piramida4 said: Ti možeš doći na posao PRVI, a otići POSLJEDNJI. Tako je,ali to ne znaci da sam ujedno i prvi i poslednji dosao a nit da sam prvi i poslednji otisao !!! Jel primecujes konacno razliku ? Bog je ujedno i u svakom smislu odjednom PRVI I POSLEDNJI i to je upravop ta ista formulacija koju je izneo Isus Hristos !!! Ponavljam pitanje - dali sluzis Onome koji jedino i ekskluzivno u Svetom Pismu tvrdi da je PRVI I POSLEDNJI ??????? 5 hours ago, piramida4 said: Da li si ti PRVI& POSLJEDNJI? Jesi! Pa nisam bato,u nekoj situaciji ili sam prvi ili sam poslednji ali nikad ne mogu biti ujedno i poi istom osnovu PRVI I POSLEDNJI !!! 5 hours ago, piramida4 said: Da li si ti zbog toga i Bog? Ignorisacu ovo pitanje da te ne bih nepoitrewbno blamirao... 5 hours ago, piramida4 said: Nisi! Ja sam prvi i posljednji – nije = Ja sam Bog! Zapravo to jeste jer niko osim Boga u Pismu nije tvrdio da je PRVI I POSLEDNJI ujedno,dakle u istom i svakom trenutku i po svakoj osnovi ! Molim te ako imas dokaze iz Pisma da me demantiras ili priznaj da si pogresio ! Edited February 1, 2024Feb 1 by robivek
February 1, 2024Feb 1 Autor 5 hours ago, piramida4 said: ... LUKA 23,46 – predajem duh svoj ======= LUKA 23,46 I povika Isus iza glasa: "OČE, u ruke tvoje predajem DUH svoj!" To rekavši, izdahnu. -------------- OTAC = Bog Jedini Otac YHVH ! SIN Gospodin Yehoshua je UMRO. Bog Jedini Otac YHVH NE može umrijeti! SIN je TIJELO i može umrijeti. Bog Jedini Otac YHVH je DUH i NE more umrit! KOME SIN predaje svoj duh? Bogu Jedinome Ocu YHVH! -------------- PSALAM 31,6 U tvoje ruke duh svoj predajem: otkupi me, JAHVE, BOŽE vjerni. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, SVI predaju DUH Bogu Jedinome Ocu YHVH. ---------------- BROJEVI 27,16 "Neka JAHVE, BOG DUHOVA U SVAKOM TIJELU, postavi čovjeka nad ovom zajednicom ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Bog Jedini Otac YHVH je i BOG od svakog duha u svakom tijelu jer je Jedini Stvoritelj svakoga tijela. Tako je,kada je bio u ljudskom telu,dakle kada se samoponizio uzevsi oblicje sluga a pre toga je imao oblicje Bozje,Isus j bio direktno zavisan od Svog Oca i Njemu se molio kao i sva druga ljudska bica. On je po tom osnovu i iz tog razloga imao zivotni duh ppodlozan smrti jer je nosio smrtno telo stoga kada je umirao predao je svoj duh Onome koji ima ekskluzivnu mogucnost da tog duha prihvati. Kada se vratio u svom predhodnom Bozjem oblicju On je i dalje bio faktor koji ima eksluzivnui mogucnost da prima zivotni duh umrlog stoga Mu je Stefan uputio pomenuti zahtjev. Edited February 1, 2024Feb 1 by robivek
February 2, 2024Feb 2 17 hours ago, robivek said: stoga Mu je Stefan uputio pomenuti zahtjev. DJELA APOSTOLSKA 7,59 – SMRTNO DAVANJE DUHA - SINU G Yehoshui??? ============ Da li se je Stjepan MOLIO kao Bogu - SINU od Boga Jedinog Oca YHVH - G Jehoshui??? ........... U SZ svi su se molili kao Bogu Jedinome, SAMO – Bogu Ocu YHVH. U NZ sam SIN G Yehoshua se moli Bogu Ocu YHVH. Sam SIN G Yehoshua naređuje u Oče Naš – da se kao Bogu Jedinome moli samo – Bogu Ocu YHVH. ---------- Kome se je onda Stjepan MOLIO? ------------- Jeruzalemska, Kršćanska Sadašnjost – ispravno prevodi: DJELA APOSTOLSKA 7,59 I dok su ga kamenovali, Stjepan je ZAZIVAO: "Gospodine ISUSE, primi duh moj! ,,,,,,,,,,,,,,, ZAZIVAO JE!!! ======= obraćao se POSREDNIKU do Boga Jedinoga Oca YHVH obraćao se POSREDNIKU ČOVJEKU SINU G Yehoshui 1. TIMOTEJU 2,5 Jer JEDAN je Bog, = OTAC YHVH - JEDAN je i posrednik između Boga i ljudi, ČOVJEK – Krist Isus, ======= 1. TIMOTEJU 2,5 Jer jedan je Bog, ,,,,,,,,,,,,, BOG JE JEDAN OTAC YHVH Bog iz 1.BZ ----------- 1. TIMOTEJU 2,5 jedan je i posrednik između Boga i ljudi, ,,,,,,,,,,,,,,, JEDAN JE POSREDNIK IZMEĐU BOGA OCA YHVH I LJUDI ------------ 1. TIMOTEJU 2,5 čovjek - Krist Isus, ,,,,,,,,,,, Yehoshua JE ČOVJEK Yehoshua NIJE BOG ========== Pogledajmo koja je riječ upotrijebljena u Grkčom originalu: ZAZIVAO …………………… G1941 ἐπικαλέομαι epikaleomai ep-ee-kal-eh'-om-ahee …………………………… Middle voice from G1909 and G2564; to entitle; by implication to invoke (for aid, worship, testimony, decision, etc.): - appeal (unto), call (on, upon), surname. Total KJV occurrences: 32 ………… Srednji glas iz G1909 i G2564; pravo; implikacijom da se pozove (za pomoć, bogoslužje, svjedočenje, odluku itd.): - žalba (na), poziv (na, na), prezime. -------------- Vidimo da se Stjepan NIJE MOLIO Sinu G Yehoshui nego je ZAZIVAO posrednika, a TO nije isto što i molitva Bogu Jedinome Ocu YHVH. ========= Koja riječ je upotrijebljena u molitvi Oče Naš? MATEJ 6,9 Vi, dakle, ovako MOLITE: `OČE naš, koji jesi na nebesima! Sveti se ime tvoje! ------------- MOLITE G4336 προσεύχομαι proseuchomai pros-yoo'-khom-ahee …………… From G4314 and G2172; to pray to God, that is, supplicate, worship: - pray (X earnestly, for), make prayer. Total KJV occurrences: 87 …………… Od G4314 i G2172; moliti Boga, to jest, moliti, obožavati: - molite (X ozbiljno, za), molite. ======== Luka 23,46 I povika Isus iza glasa: "OČE, u ruke tvoje predajem duh svoj!" To rekavši, izdahnu. .................................. TKO je TAJ - OTAC kome SIN predaje svoj DUH?
February 2, 2024Feb 2 20 hours ago, Faith said: Ali ,kako onda u Otkrivenju poglavlju koje navedoh i stihove, nitko ne zna ime Isusa to jedno , do Njega SAMOGA ? Onda bi opet pisalo do OCA ! OTKRIVENJE 3,12 "Pobjednika ću postaviti stupom U HRAMU BOGA MOGA ,,,,,,,,,,,,,,,, svoga Boga – a Taj je YHVH. G Yehoshua je uvijek išao u Hram Boga Oca Jedinoga YHVH. -------------- OTKRIVENJE 3,12 i odande on više neće izići i napisat ću na njemu IME BOGA SVOGA ,,,,,,,,,,,,,,,, G Yehoshua ima svoga Boga – a Taj je YHVH. ------------- OTKRIVENJE 3,12 I IME GRADA BOGA SVOGA, novog Jeruzalema ,,,,,,,,,,,,,,,, G Yehoshua ima svoga Boga – a Taj je YHVH. ------------- OTKRIVENJE 3,12 koji siđe s neba OD BOGA MOJEGA, ,,,,,,,,,,,,,,,, G Yehoshua ima svoga Boga – a Taj je YHVH. ------------- OTKRIVENJE 3,12 i IME MOJE NOVO. ,,,,,,,,,,,,,,,,, G Yehoshua ima novo IME! TO Ime NIJE Ime Boga – YHVH! -------------- Jasno rečeno: ======== DVIJE OSOBE ! ! -------------- 1, JEDNA JE BOG OTAC YHVH 2, druga je SIN od Boga Oca YHVH = Gospodin Yehoshua koji NIJE i NEĆE NIKAD biti Bog jer je BOG - SAMO JEDAN - OTAC - YHVH ----------
February 2, 2024Feb 2 22 hours ago, Faith said: A U DUHU JE BIO BOG daj mi taj stih ili priznaj da fantaziraš ----------- . SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH, G Yehoshua = TIJELO materijalno ------------- Da li vjeruješ Božjem Sinu Gospodinu Yehoshui? ------------ SIN Gospodin Yehoshua sam za se kaže – Ja sam TIJELO materijalno. Yehoshua time kaže – Ja NISAM DUH. LUKA 24,39 Pogledajte ruke moje i noge! Ta ja sam! Opipajte me i vidite jer DUH TIJELA NI KOSTIJU NEMA KAO ŠTO VIDITE DA JA IMAM. TO SIN Yehoshua kaže NAKON USKRSA ======= Da li vjeruješ Božjem SINU Gospodinu Yehoshui? ------------ SIN Yehoshua jasno kaže – BOG je DUH. Yehoshua time kaže – BOG NIJE TIJELO. Ivan 4,24 BOG JE DUH i koji se njemu klanjaju, u duhu i istini treba da se klanjaju. ------------ I sami apostoli isto naučavaju: .............. 2. Korinćanima 3,17 GOSPODIN JE DUH, a gdje je Duh Gospodnji, ondje je sloboda. ======== Yehoshua sam za se kaže – Ja sam TIJELO materijalno. Yehoshua time kaže – Ja NISAM DUH. Yehoshua jasno kaže – BOG je DUH. Yehoshua time kaže – BOG NIJE TIJELO materijalno. Bog = DUH Yehoshua = TIJELO materijalno Duh NIJE Tijelo materijalno. Yehoshua NIJE Bog. SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH – G Yehoshua, POSTAO je i OSTAO = ČOVJEK!
February 2, 2024Feb 2 21 hours ago, Faith said: Zašto ne možeš shvatiti , da je Bogu moguće biti šta hoće i gdje hoće u isto vrijeme? nije istinapo tvojoj logicibog more postati i biti MIŠa onda ga MAČAK more pojestinema više boga jaka ti je logikaBog Jedini Otac YHVHSE NIJE I NEĆE NIKAD PONIZITIni pred kime !!!!
February 2, 2024Feb 2 21 hours ago, Faith said: Kako Isus , ako nije Bog , može biti gospodar Božjih zapovjedi , ako ih nije on pisao sam ? daj mi taj stih da je SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH G Yehoshua - GOSPODAR SVIH BZ???? --------- dokazujem stihom da je PISAC BZ - Bog Jedini Otac YHVH a da TO što tvrdiš da je SIN = pisac - VELIKA LAŽ!!! Izlazak 24,12 Onda Jahve reče Mojsiju: "Popni se k meni na brdo i pričekaj ondje. Dat ću ti kamene ploče sa zakonom i zapovijedima koje sam za njihovu pouku napisao. Izlazak 34,1 Reče Jahve Mojsiju: "Okleši dvije kamene ploče kao i prijašnje pa ću ja na ploče napisati riječi koje su bile na prvim pločama što si ih razbio.
February 2, 2024Feb 2 21 hours ago, Faith said: Hajde iskreni odgovoru čije držiš Božje svih 10 ili 9 , ili 2 Isusove koji jeste ? 10 Božjih Očevih Jahvinih zapovjedi nije ukinuto. -------------- MARKO 12,28 Tada pristupi jedan od pismoznanaca koji je slušao njihovu raspravu. Vidjevši da im je dobro odgovorio, upita ga: "KOJA JE ZAPOVIJED PRVA OD SVIJU? ,,,,,,,,,,,,,, Od svih zapovjedi – KOJA je PRVA? Prva je – 1. Božja Zapovijest – ----------- MARKO 12,29 Isus odgovori: "PRVA JE: SLUŠAJ, IZRAELE! GOSPODIN BOG NAŠ GOSPODIN JE JEDINI. ,,,,,,,,,,,, SIN od Boga Oca YHVH – G Yehoshua CITIRA SZ stih: PONOVLJENI ZAKON 6,4 Čuj, Izraele! JAHVE je Bog naš, JAHVE je jedan! ----------- 1. Božja Zapovijest – DA LI JE POŠTUJEŠ? ............... IZLAZAK 20,2 "Ja sam YHWH, BOG tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva. ,,,,,,,,,,,,,, YHWH JE BOG Otac, A NE Sin Gospodin Yehoshua YHWH je izveo iz Egipta, a NE Sin Gospodin Yehoshua ------------ IZLAZAK 20,3 Nemoj imati drugih bogova uz mene. ,,,,,,,,,,,,,,, NEMOJ IMATI Sina Gospodina Yehoshuu KAO BOGA UZ BOGA Oca YHWH -------------- MARKO 12,30 Zato LJUBI GOSPODINA BOGA SVOJEGA iz svega srca svojega, i iz sve duše svoje, i iz svega uma svoga, i iz sve snage svoje! ,,,,,,,,,,,,,, SIN od Boga Oca YHVH – G Yehoshua CITIRA SZ stih: PONOVLJENI ZAKON 6,5 Zato ljubi JAHVU, Boga svoga, svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom snagom svojom! ----------- Ljubiti Boga Jedinoga Oca YHVH je poštovanje PRVIH 4 BZ. ---------- MARKO 12,31 "DRUGA JE: LJUBI SVOGA BLIŽNJEGA KAO SEBE SAMOGA. Nema druge zapovijedi veće od tih. ,,,,,,,,,, Ljubiti čovjeka je poštovanje DRUGIH 6 BZ. --------------- MARKO 12,32 Nato će mu pismoznanac: "Dobro, učitelju! Po istini si kazao: ON JE JEDINI, NEMA DRUGOGA OSIM NJEGA. ,,,,,,,,,,,, Opet se dokazuje i pokazuje da postoji SAMO Jedan Bog – a TAJ je OTAC YHVH. ------------ MARKO 12,33 NJEGA LJUBITI IZ SVEGA SRCA, IZ SVEGA RAZUMA I IZ SVE SNAGE i LJUBITI BLIŽNJEGA KAO SEBE SAMOGA – više je nego sve paljenice i žrtve. ,,,,,,,,,,,,,,,, Opet se govori da je PRVO najvažnije poštovati PRVIH 4 BZ koje se odnose na Boga Jedinoga Oca YHVH, i poštovati DRUGIH 6 BZ koje se odnose na ljude. --------------
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje