Posted February 1Feb 1 Tvrdnju gorenjeg naslova obradio sam u svojoj radnoj knjizi čije se stranice i dalje množe. No nisam dovoljno jako bio skoncentriran i na tekstove "starog zavjeta" koji ukazuju da je Mesija ili Krist u stvari starozavjetni Jehova (ili Jahve) koji se javlja Židovima i koji ih je kao "stijena" (kaže apostol Pavao) vodio iz egipatskog ropstva kroz pustinju i davao im objave. Ta činjenica mi se ovih mjeseci umnožava u umu uz pomoć pametnih teologa koje tekstove čitam. Krist je dakle bio taj koji je Židovima objavio Zakon i "10 zapovjedi". A gdje je Otac u SZ? Ima ga dakako i javlja se ali nije dominantan. Zašto nije dominantan? Pa zato što jedan dio sebe Sina (izdvojeni dio Duha Svetog) ima kao posrednika sa stvorenjima i temeljem toga se ne bavi mnogo stvorenim svijetom! Drugim dijelom sebe Bog hoće biti ono što je bio i prije stvaranja svijeta. To sam obradio u svojoj radnoj knjizi. Zahvaljujući ovim razumjevanjima Krist me je nagradio ovih mjeseci da primam nove starozavjetne uvide da je on taj Jehova, Bog Izraelov koji se posebno brine za svoj narod kojeg će na Kraju vremena uzvisiti nad ostalim narodima svijeta. Te uvide ću dakako nadopuniti u svojoj radnoj knjizi o Duhu Svetom i Drvetu života, ali ću te uvide jasnije i šire predstaviti u svojoj radnoj knjizi sa temom o "teologiji zamjene" ili demonskoj konstrukciji u koju su se zapetljali katolici, pravoslavci,subotari,jehovini svjedoci posebno i mnoge druge vjerske zajednice koje sebe smatraju novoodabranim Božjim narodom.
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje