Posted January 25Jan 25 Prva knjiga Mojsijeva ili Postanje 1:1-21 U početku stvori Bog* nebesa i zemlju.2 Zemlja je postala bezlična i prazna, i tama je bila nad spoljašnjošću bezdana, a Duh Božji lebdeo je nad površinom voda.
January 26Jan 26 Kad se o Bogu kod Židova govori kao “jednom” onda se koristi pojam “ahad” ili jedan u množini, a taj se pojam koristi i kad se kaže da su dva bića, čovjek i žena “jedno” ili ahad. Čovjek samac je “jahid” ili jedan u samoći. Pravo je pitanje zašto je Bog jedan u množini ili zašto je kao “skup djelova”. Zato jer je sušti Bog zapravo Duh Sveti, a On je sedmostrukturalan (Otkrivenje 1:4). Tog Duha Svetog međusobno dijele Otac i Sin te imaju sebe u Duhu Svetom. Pomoću Duhja Svetog i naćina funkcioniranja Duha Svetog mogu objasniti kako ili na koji način su Otac i Sin “jedno” ili unutarnja jednota. Čak to mogu i biblijskim stihovima potvrditi Ovo znanje je također moja autorska svojina i čeka svoje objavljivanje jer ne želim da se niko ne kiti mojim znanjem i to koristi za neke svoje dodatne filozofije kojima bi unakazio Znanje samo kako bi ispao “orginalan”.
January 26Jan 26 Autor Aim na Jevrejskom jeziku broj 1. Kako onda broj 1 Može da bude množina ? Ja sam Jehova Gospod Bog Eloahim tvoj. El je Bog , aim je jedan - Bog tvoj. Na Jevrejskom jeziku broj 1 kako se kaže? Da li je broj 1 jednina množine? - ne vjerujem. Samo je jedan Bog , a Big ima tijelo i obličje , ali je Duh. Kada su Adam i Eva zagriješili tko se šetao edenskom vrtom i zvso Adama, paše Adam sakrio. Big je znao jer on sve vidi i sve zna! Jakovljeva poslanica 2:19; Ti veruješ da postoji jedan Bog, zar ne? Sasvim dobro činiš. Ali i demoni veruju i drhte!2 Boga ili 3 Boga ili 1? Edited January 26Jan 26 by Ljubav
January 27Jan 27 11 hours ago, Ljubav said:Aim na Jevrejskom jeziku broj 1. Kako onda broj 1 Može da bude množina ? Ja sam Jehova Gospod Bog Eloahim tvoj. El je Bog , aim je jedan - Bog tvoj. Na Jevrejskom jeziku broj 1 kako se kaže? Da li je broj 1 jednina množine? - ne vjerujem. Samo je jedan Bog , a Big ima tijelo i obličje , ali je Duh. Kada su Adam i Eva zagriješili tko se šetao edenskom vrtom i zvso Adama, paše Adam sakrio.S obzirom da si tako fino pametan reci mi da li muškarac ima svoje jedno tijelo a žena isto svoje jedno tijelo? Jesu li njih dvoje dva tijela? A kad su muž i žena, što kaže biblija.da li su dva tijela ili jedno tijelo ?
January 28Jan 28 Autor On 27. 01. 2025. at 10:14, Slap said:S obzirom da si tako fino pametan reci mi da li muškarac ima svoje jedno tijelo a žena isto svoje jedno tijelo? Jesu li njih dvoje dva tijela? A kad su muž i žena, što kaže biblija.da li su dva tijela ili jedno tijelo ?To nema veze u kontekstu Boga! Biće dvoje jedno tijelo aludira da se ne čini preljub i blud , i da muški i ženski budu zajedno , s ne dva muškarca ili dvije žene. I ko se razvede, dade ne ženu za drugu ili drugoga ,( on/ ona), jer mi da njima legne čini blud . Ski ne mogu biti bez bračnih druga dade sastanu opet njih dvoje zajedno. Ako umre hedno , onda je Slobodanom dade ženi/ udaje za drugoga Ako li učini preljubu, mogu se razvesti , ali morajuu brak sa vjernom osobom. Ali tko preljubnika ili preljubnicu vjenča taj čini blud . U tim smislu ili kontekstu se radi da će biti dvije jedni tijelo. Ne vaditi uz konteksta nego sa,razumijevanjem cijelu Bibliju. A da bi razumjeli treba nas Krist osvjedočiti svaku istinu! I treba uspoređivati pisma da se razumije! Badava znanje citata aki uh vadimi uz konteksta u ne uspoređujemo.Čovjek je duša živa dok je živ i sastoji se od tijela i Božjeg duha koji je dunio u nozdrve Adamu. Ja ne vadim iz konteksta i doslovno tumačimo što nije doslovno. Ili razum ili možemo znati na pamet cijelu Bibliju, s ništa koristi, ako ne istražujemo i ne uspoređujemo i ne želimo živjeti po tome. Mnogi vade iz konteksta ili kako kome paše. Sa kim je Mojsije razigravao u gorećem grmu i tko ne bio Božji Anđeo kada su trebali uz Egipta?
January 29Jan 29 22 hours ago, Ljubav said:To nema veze u kontekstu Boga! Biće dvoje jedno tijelo aludira da se ne čini preljub i blud , i da muški i ženski budu zajedno , s ne dva muškarca ili dvije žene. Nema veze kontekst...ja sam ti lijepo objasnio primjer da se koristi isti pojam za "jedan" u množini i za Boga i za bračnu zajednicu...dok se za samca koristi drugačija riječ koja znači "jedan" u drugom smislu". Svijet je stvaran od strane Boga Duha Svetog a taj duh je sedmostrukturalan (Otkrivenje 1:4) ... i može se reći da su u Duhu "sedmorica". Takozvano trojstvo se drugačije analizira....ja sam u tome teolog majstor.
January 29Jan 29 Autor Iz Jagnjeta izlazaše sedam duhova na 7 crkava. Jagnje je Isus Krist. Tko priče da Krist dolazi u tijelo je antikrist.
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje