Jump to content

Featured Replies

Posted

Čitajući postove svašta se može zaključiti...Mene muči mišljenje ovdje prisutnih:

Je li nama jasno koje je od Trojedinoga Boga bilo najobdarenije, najljepše, najinteligentnije stvorenje/biće? Sva naša mudrovanja, pa i istinske nedoumice često nas odvedu u krivome smjeru - baš zbog toga "naj-naj" bića.

Ne čekam odgovore, ali sam uvjeren da to svi znamo.

To je Sotona!

Zato oprez!!!!

Ne istrčavajmo se s nekim pitanjima na bilo kojem forumu ako nismo načisto želimo li mi UISTINU ISKRENI I TOČAN odgovor, objašnjenje...Ili je u pitanju naša želja da ono što mi znamo i razumijemo da to bude sredstvo kojim bismo nekoga PONIZILI jer dotično to ne shvaća, ne razumije.

Čuvajmo se zamki Zloga.

On je Knez ovoga svijeta.

• καιnos changed the title to Najobdarenije biće
  • Spirit Junkie

Zašto Bog nije ubio Lucifera kad je zgriješio, nego ga pustio da dalje živi i poslije zavodi cijeli svijet.

image.png

• Autor
4 hours ago, καιnos said:

Zašto Bog nije ubio Lucifera kad je zgriješio, nego ga pustio da dalje živi i poslije zavodi cijeli svijet.

image.png

Mislim da sam nešto čitao o tome ovdje…Sve stvoreno sadrži dio Boga…Dakle - kako da ubije nešto što ima ono što je On sam…Tako nekako. A sam ću razmisliti…

• Spirit Junkie

Mislim da nije u pitanju vječnost Luciferova, nego je pravi razlog ovako nekako. Lucifer je zavodio na svoju stranu anđele i uspio je jednu trećinu zavesti. Da je Bog ubio Lucifera, ostali nezavedeni anđeli su mogli sumnjati u Božju suverenost. Oni bi se pitali, možda je Lucifer imao pravo, a Bog ga ubio….nego je Bog dozvolio dalje da živi i da ostali anđeli vide kamo vodi njegova pobuna. Isto tako, da je odmah ubijen, ostali anđeli bi Bogu služili više od straha, nego iz ljubavi.

• Autor
1 hour ago, καιnos said:

Mislim da nije u pitanju vječnost Luciferova, nego je pravi razlog ovako nekako. Lucifer je zavodio na svoju stranu anđele i uspio je jednu trećinu zavesti. Da je Bog ubio Lucifera, ostali nezavedeni anđeli su mogli sumnjati u Božju suverenost. Oni bi se pitali, možda je Lucifer imao pravo, a Bog ga ubio….nego je Bog dozvolio dalje da živi i da ostali anđeli vide kamo vodi njegova pobuna. Isto tako, da je odmah ubijen, ostali anđeli bi Bogu služili više od straha, nego iz ljubavi.

Išao sam logikom: Čovjek smije ubijati životinje, dane su nam za naše potrebe, mislim naše domaće. Uz to one nemaju ono što čovjeka odvaja od životinja i svih, kažemo nižih bića - iako i životinje mogu birati, one ne mogu slobodnom voljom odlučiti: "Danas neću više jesti, nema potrebe, jer i ovo što mi je ostalo bit će mi dostatno za sutra"(banalan, glup primjer? Možda...). Aklo zatreba, ona će ubiti (lav npr.). Životinja ne može činiti nikakvo zlo jer ne zna što je to.

One reagiraju po nagonu, od Stvoritelja im darovanom.

I čovjek ima nagone: za održanjem života i za održanjem/produljenjem vrste.

Ali čovjek ima slobodnu volju da će postiti tri dana, jer ima cilja(ako je vjernik zna cilj. I nevjernik će postiti da skine par desetaka grama. Ako je gladan, a nema živiotinja, on neće ubiti drugoga čovjeka.

Imamo savjest.

Imamo spoznaju samih sebe - svoj JA, ego.

Imamo slobodu izbora činiti dobro ili zlo.

Imamo dušu, a ona je direktni dar samoga Boga, dušu dobiva svako ljudsko biće začećem.

A dusi, anđeli, dobri i oni pali, sada zli?

Čim ih je Bog stvorio dao im je dušu, a to znači dio samoga sebe. I dar slobode izbora - slobodnu volju.

Lucifer, spoznavši sebe, (temeljem duše iz koje rezultira i stvaranje predodžbe o sebi, uzoholio se zbog tolikih sposobmosti/osobina od Boga mu darovanih jer njemu je trebala biti stavljena sva buduća materioja svemira pod upravu.

Oholost ga je uništila...Ali bog oholicu nije i nikada neće zbog duše. Ostalo je valjda jasno.

• Autor
1 minute ago, Metuzalem said:

Oholost ga je uništila...Ali bog oholicu nije i nikada neće zbog duše. Ostalo je valjda jasno.

Sorry, greška: “Ali BOG oholicu…” - veliko B… :(

• Autor
17 hours ago, Metuzalem said:

Sorry, greška: “Ali BOG oholicu…” - veliko B… :(

Ne samo da ga neće uništiti nego ga uklapa u svoj plan. Boge jedini od minusa stvara plusove.

Poznato je kako Lucifer zna dobar “komad” Božjih planova…samo koliko mu to Bog dopusti, jer Bog je znao da će i prvi ljudi pasti, zgriješiti zbog nagovora Zloga…

Skraćujem: da nije bilo Zloga koji je naprosto opsjeo Kajifu, ne bi Isusa razapeli. Taj rogonja je likovao jer su se "stvari" odvijale kako je on zamislio: Isus trpio, na kraju umro - a tada Sotona mora da je zaurlao kad je shvatio da je on potaknuo od Oca planiran čin Otkupljenja. Bio je samo sluga u Božjim rukama.

Dakako, tome Crnome Bog dopušta da nas povremeno kuša, jer kakvi bismo bili bez toga, pošto Bog ne može nikome načiniti ništa loše, zlo, to je uloga Crnoga.

Služi Bogu mimo volje!

Napravite račun ili se prijavite za komentiranje