Jump to content

Featured Replies

Posted

Ovom trenutku nalazimo se u najuzbudljivijem vremenu u povijesti, u kojem nam je Bog dao službu pomirenja. I sve je od Boga koji nas pomiri sa sobom po Isusu Kristu i dade nam službu pomirenja. – 2 Kor 5:18 Ova se služba do sada nije mogla propovijedati u bilo koje drugo vrijeme. Jer upravo je u ovo vrijeme Bog objavio da je njegova pravednost dana ljudima bez djela zakona! Umjesto toga, daruje se ljudima vjerom, i to vjerom u Kristovu pobjedu nad grijehom! „Ali sada se očitova pravednost Božja bez Zakona, o kojoj svjedoče Zakon i Proroci; Pravednost Božja koja je po vjeri u Isusa Krista svima i na svima koji vjeruju, jer nema razlike.” – Rimljanima 3:21-22

Specifične upute za naše današnje spasenje ne zahtijevaju djela, a ovaj aspekt čini sadašnje vrijeme jedinstvenim slavljem Božje milosti za sva vremena! Dok je rad na izgradnji Noine arke pratio njegovu vjeru, a žrtve onih pod zakonom pratile su njihovu vjeru, nikakvo djelo ne prati našu vjeru da bi se prisvojilo spasenje! Umjesto toga tražimo spasenje kroz jednostavnu vjeru u smrt Krista Isusa našega Gospodina i njegovu pobjedu nad smrću i grobom! Njegova se nevjerojatna milost pokazala kada je umro za nas kako bismo mogli biti pravedni pred Bogom na sudnjem danu. Kakvu veličanstvenu poruku moramo podijeliti sa svakim čovjekom! Ali Bog pokazuje svoju ljubav prema nama time što je Krist za nas umro dok smo još bili grešnici. I to je isti Kristpo kojem smo sada primili pomirenje." – Rimljanima 5:8 - 11

Ljudi u svim vremenima mogu biti spašeni samo na temelju Božje milosti kroz Isusa Krista. Ironično, svjetske religije uče da što smo bolja osoba i što više dobrih djela činimo, to ćemo biti bliže spasenju. Da su naša dobra djela dokaz našeg spasenja. Ipak, poruka ovog vremena od Boga o spasenju ne tiče se naše sposobnosti da činimo dobra djela, već se umjesto toga vrti oko dobrog djela koje je izvršio Isus Krist na Kalvariji i koje je izvršio umjesto nas. Ako ste privrženi nekoj denominaciji koja svoja djela hvali kao standardom spasenja, sjetite se da se poslušnost vjere danas pokazuje, a ne djela: "Ali onome koji ne radi, a vjeruje u Onoga koji opravdava bezbožnika, njegova se vjera računa u pravednost." – Rimljanima 4:5

Vaše vjerovanje u Kristovu smrt za vaše grijehe i uskrsnuće stavlja vas u pravedan položaj pred Bogom. Jednom kada ste spašeni i poučeni da sazrijete u svojoj spoznaji o Bogu i njegovoj ljubavi, vidjet ćete da: “…ljubav nas Kristova sputava; jer ovako sudimo, da ako je jedan umro za sve, onda su svi mrtvi; i da je on umro za sve, da oni koji žive više ne žive sebi, nego Onome koji je za njih umro i uskrsnuo .” – 2 Kor 5:14-15 Jedini način da danas budete spašeni je vjerovati u Kristovu krv kao plaću za svoj grijeh. „Jer milošću ste spašeni po vjeri; i to ne od vas: to je dar Božji:” – Ef 2,8

image.png

biblijska kršćanka napisala: “Specifične upute za naše današnje spasenje ne zahtijevaju djela, a ovaj aspekt čini sadašnje vrijeme jedinstvenim slavljem Božje milosti za sva vremena! “

A čuj sv. Jakova:

Što koristi, braćo moja, ako tko kaže, da ima vjeru, a djela nema? Zar ga može vjera spasiti?

Ako li brat ili sestra goli budu i nemaju svagdanje hrane,

I rekne im koji od vas: "Idite u miru, grijte se i nasitite se", a ne dadne, što im je potrebno za tijelo, što koristi?

Tako i vjera, ako nema djela, mrtva je u samoj sebi.

Ali reći će tko: "Ti imaš vjeru, a ja imam djela, pokaži mi vjeru svoju bez djela, a ja ću tebi pokazati vjeru iz djela svojih.(Jakovljeva 2,14-18)

ili Jakovljeva 2,25…:

Vidite, da se djelima opravdava čovjek, a ne samo vjerom.Jednako i Rahaba bludnica ne opravda li se djelima, kad primi glasnike i izvede ih drugim putem? Jer kao što je tijelo bez duha mrtvo, tako je i vjera bez djela mrtva.

Jesam lo možda tvoj uvodni tekst krivo skužio?

• Spirit Junkie

Mislim da Buco misli na ovaj citat “Specifične upute za naše današnje spasenje ne zahtijevaju djela”. Na što si mislila kad si napisala ovo. Istina je isto da je Jakov rekao da je vjera bez djela mrtva. Ne možemo se krstiti i reći milošću smo spašeni i sjediti i ništa činiti. Imaš novac, trošiš ga samo na sebe, a oko nas puno siromaha. Brat ti je u tamnici, bolnici, a ti ga ne posjećuješ. I onda veliš, ja sam spašen milošću, tako kaže Sveto Pismo.

• Autor

Prvo da kazem ovo- post se odnosi na spasenje. Spasenje je događaj-jednom spasen zauvijek spasen

A posvećenje je ovo sto sad navodis tvoj hod i to je proces . Taj proces varira , nije uvijek isti.

Ako mislis da moraš ciniti nesto da bi bio spasen tada je to spasenje po djelima ( koja djela i koliko da ostanes spasen?)i i na taj način odrzavas svoje spasenje.

Razmotrite donje izjave, prvu od Pavla, a drugu od Jakova.Ne mogu se nikako poistovjetiti potpuno su suprotne

Jer mi tvrdimo da se čovjek opravdava vjerom bez djela Zakona ( Rimljanima 3,28 ).omu tko ne radi, a vjeruje u Onoga koji opravdava bezbožnika, vjera se uračunava u pravednost..rim4:5

Ef2:8- miloscu ste spašeni po vjeri , ne po djelima da se nitko ne hvali

Vidite da se čovjek opravdava djelima, a ne samo vjerom ( Jakovljeva 2,24 ).

Kao i Dvanaestorica, Jakov je bio Židov, koji je bio spašen vjerovanjem u "evanđelje kraljevstva" ( mt4:23, 9;35) da je Isus Mesija, Sin Božji ( mt16 15,17; Ivan 11,27 ). Jakov nije vjerovao u Krista dok je Isus bio živ ( Ivan 7,2-5 ). Došao je do spasenja nakon Gospodinova uskrsnuća ( 1. Korinćanima 15,7 ).

Kod Jakova ne nalazimo Pavlove doktrine o milosti, vjeri, nepostojanju Mojsijevog zakona, uskrsnuću, vjernikovom identitetu s Kristom, prebivanju Svetog Duha itd. Zašto ne? Zato što Jakov nije znao ništa o tim doktrinama. Ovo su bile doktrine koje je uzašli, proslavljeni Gospodin dao Pavlu.

Spasenje u Starom zavjetu uključivalo je vjeru i djela. Jakov je pisao iz ove perspektive. . I Jakov i Pavao bili su u pravu. Ali svaki se mora shvatiti u njegovom pravom kontekstu i vremenskom okviru.

• Spirit Junkie
1 minute ago, biblijska kršćanka said:

Spasenje je događaj-jednom spasen zauvijek spasen

E ovako jednom spašen zauvijek spašen. Što ako cijelo vrijeme griješim i onda jednog dana Isus dođe na oblacima, hoću li biti spašen? Napominjem da sam kršten i prihvatio Isusa na početku, ali sam neki mlak kršćanin i dosta griješim. Možda bi bilo bolje otvoriti ovu temu na forumu ili ako već postoji, idem da vidim, ako postoji ostavit ću ovdje link….evo ga, pronašao sam temu

• Autor

Pošto djelima ne zaradujemmo spasenje onda ga djelima ni ne gubimo..ono što gubimo su nagrade na kristovom sudu..

Miloscu po veri bez djela kako kaže Pavao u Ef2🎱8 Naše spasenje ovisi samo od Kristovog djela na krizu.. Teologija da djelima održavamo i pokazujemo svoje spasenje  nalazi se u rimokatolickoj, pravoslavnoj religiji, nazalost slična  šema se pojavljuje i kod mnogih biblijskih kršćana.Ako spasenje ovisi o tebi i tvojima djelima kojima dokazujes nesto za tebe je Krist uzalud umro jer su tvoja djela pred Bogom kao prljave haljine i ne postizes savršen Božji standard -zaključak je da ideš u pakao jer Bog priznaje samo djelo svog Sina .

Ironično, ,u mnogim crkvama i religijama uče da što smo bolja osoba i što više dobrih djela činimo, time ćemo ostati spaseni jer inace spasenje mozemo izgubiti. Mi moramo surađivati s Bogom u našem spasenju.

. Ipak, poruka ovog vremena od Boga o spasenju ne tiče se naše sposobnosti da činimo dobra djela, već se umjesto toga vrti oko dobrog djela koje je izvršio Krist na Kalvariji i koje je izvršio umjesto nas.Ako ste privrženi  nekoj denominaciji ili religiji koja svoja djela hvali kao standardom spasenja, sjetite se da se poslušnost vjere danas pokazuje, a ne djela:"Ali onome koji ne radi, a vjeruje u Onoga koji opravdava bezbožnika, njegova se vjera računa u pravednost." –Rim4:5

7 hours ago, biblijska kršćanka said:

Kakva je djela imao razbojnik na križu??

7 hours ago, Sol Zemlji said:

Taj nije imao vremena za dobra djela.

Kako nije? Učinio je Božje djelo.

Zar je malo djelo gledati Isusa u oči i on gleda tebe i ti ga zamoliš: Isuse, sjeti me se kad dođeš u svoje Kraljevstvo.

I još k tome čuješ njegov odgovor licem u lice: Zaista ti kažem, još danas ćeš biti sa mnom u Raju.

Rekoše mu dakle: "Što nam je činiti da bismo radili djela Božja? Odgovori im Isus: "Djelo je Božje da vjerujete u onoga kojega je on poslao.

• Spirit Junkie
On 18. 11. 2024. at 0:03, biblijska kršćanka said:

Vjera, vjera ,vjera…

Izgleda da je to jako teško shvatiti..

Pa to ide zajedno. Ako imaš vjeru, djela zajedno sa njim. Ako samo vjeruješ i ništa ne činiš, da li će se onda takva osoba spasiti.

• Autor

Spasenje ne ovisi o djelima nego o Isusovom dovršenom djelu na križu. Naravni ako samo vjeruješ a ne cinis ništa da će se takva osoba spašeni

Ako spasenje ovisi o djelima zanima me koja djela? I koliko? Koji je standard?

• Spirit Junkie
20 hours ago, biblijska kršćanka said:

Ako spasenje ovisi o djelima zanima me koja djela? I koliko? Koji je standard?

Niko ovdje ne kaže da se spašava djelima, naravno da se spašavamo vjerom. Ali nisam siguran da će osoba koja je prihvatila Krista i krstila se, a ništa ne radi - ne čini dobro, ne propovijeda evenđelje, ne obilazi bolesne i zatvorenike i slično biti spašena. Zato apostol Jakov i veli “vjera bez djela je mrtva”. I Isus kaže kad ste me vidjeli gladna niste me nahranili, kad sam bio bolestan niste me obilzaili, takvima će reći “Idite od mene, ne poznajem vas”.

• Autor

Ako je spasenje miloscu po vjeri bez djela ef2:8 kako onda može bit nespasena ako ne čini djela?

spasenje ne ovisi o ljudskim djelima. Djelima ga ne zaradujemo što znači da ga djelima niti gubimo.

Zato i je milošću po vjeri bez djela.

Nadodas li spasenju bilo što više nije po milosti nego ga ti sam zarađujes odnosno održavaš.Ispadas iz milosti .

Kakvim si ti djelima došao Kristu?

Tek kad spoznamo tko smo u Kristu tada se naše navike, ponašanje mjenja.

Razumijevanje onoga što je Krist učinio na križu za nas je ključ za promjenu naseg života za vječnost! 

Znači da naš hod i posvećenje  je proces koji traje cijeli život. Izgrađuje nas  Riječ Božja,  mjenja naše navike, mišljenja. , ponašanje.

Nekad smo gore nekad dolje , netko je više duhovan , netko manje a netko potpuno tjelesnan  ali o tome ne ovisi naše spasenje.

Edited by biblijska kršćanka