Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima

Želim podijeliti sa vama nešto što je potpuno promijenilo moj pogled na Bibliju i Riječ Božju. Tvrdim da je ovo što ću vam sad ispričati najveća moguća Biblijska istina i da bi vam mogla promijeniti život. Većina ljudi misli da je to trojstvo gdje zbog Sabora u Nikeji 325 godine počinju da vjeruju u Svetog Duha kao treće lice Božanstva iako niko prije toga u tog trećeg nije vjerovao.Taj treći ustvari hoće Sotona da bude. I nemojte da mi citirate citate o Utješitelju,ko pohuli na Sv Duha neće se oprostiti,krštenje u ime Sv Duha jer onda ne razumijete Biblijski kontekst i nisam ovdje da bih o toj temi pričao i ako možemo ali o tome drugi put. Ovdje sam da kažem nešto puno važnije od toga.

NAJVEĆA BIBLIJSKA ISTINA A TO JE IME SINA BOŽIJEG.

To je sotona prvo izbacio iz Biblija kako bi mogao manipulisati ljudima,negdje oko 150 godine nove ere mnogo prije uvođenja trojstva. E sad ide glavno. Kako je ime Sinu Božjem? Mnogo nas ga naziva Isus Hrist ili Ješua Hamašijah,međutim pravo njegovo ime je JEHOVA. Pazite sad, IME SINA JE JEHOVA! Da bih objasnio ovakvu istinu moram otvoriti 2 Mojsijevu 23:21 gdje kaže: “Čuvaj ga se i slušaj njegov glas.Ne buni se protiv njega jer neće oprostiti vaše prestupe jer ON NOSI MOJE IME!!.

Na osnovu ovog stiha vidimo da Sin Božji ima potpuno isto ime kao njegov Otac. Ime JEHOVA potiče od slogova JHWH u prevodu J-JOD, H-HE, W-WAV, H-HE što znači GLEDAJ EKSER GLEDAJ RUKA. A svi znamo kome su naboli eksere na ruke.Sinu Bozjem,JEHOVI,NAŠEM OCU NEBESKOME. Da,dobro ste čuli,NAŠ OTAC NEBESKI JE JEHOVA SIN BOŽJI!!

Evandjelje po Jovanu 14:8-9: Filip se obraća SINU.Gospode,pokaži nam Oca a Sin mu odgovara: TOLIKO VREMENA SAM SA VAMA A TI ME JOŠ NISI POZNAO FILIPE.

KO JE VIDEO MENE VIDEO JE OCA. U prevodu,JA SAM TVOJ OTAC! Zato je SIN dao molitvu Oče naš,jer ta molitva je molitva upućena SINU.

On je bio sve vrijeme taj koji je predložio svome Ocu da stvori covjeka,on ga je stvarao,andjeli na nebesima su to gledali i zato se Sotona pobunio,pobunio se protiv SINA,on je bio taj koji je stvorio svemir kakav znamo,on je bio taj koji je stajao kraj Mojsija i dao 10 zapovjesti na Sinaju,on je taj koji je lijecio,hranio,ubijao,pomagao svim ljudima OD POCETKA DO KRAJA.

ON JE ALFA I OMEGA!!

Mnogo njih će pitati pa sta je njegov Otac radio. Njegov Otac je bio tu samo za pojedine stvari koje su bile nužne i on je bio taj od koga je sve. A Sin je bio taj koji je uz njegovu saglasnost stvorio sve. Da bih vam ovo potvrdio biblijom citiram vam Price Solomonove 8:30 gdje kaže SIN sledeće:Tada sam bio uz njega kao vješt GRADITELJ i bio sam mu naročita radost i veselio sam se pred njim sve vrijeme. Ovo je potvrda da je Sin bio taj koji se bavio građevinom a da je Otac bio neka vrsta arhitekte da kažem laički. Takođe cu vam pokazati par stihova gdje su mnogi veliki ljudi vidjeli Boga LICEM U LICE u starom Zavjetu.

1 Mojsijeva 32:30: I Jakov dade ime onom mjestu FANUIL(PANUEL) jer veli, BOGA VIDEH LICEM KA LICU i duša se moja izbavi

2 Mojsijeva 33:10- A Gospod bi razgovarao sa Mojsijem LICEM U LICE,baš kao što covjek razgovara sa svojim bližnjima.

Knjiga o Sudijama 6:22-23: A Gedeon vidjevši da beše Bog reče,Ah Gospode.Zasto li vidjeh Boga LICEM KA LICU.

Ovo su ZAPANJUJUĆI PRIMJERI!!!

ZAPANJUJUĆA ISTINA!!

NAJVEĆA ISTINA KOJA POSTOJI U BIBLIJI!

Želim vam da i sami proučite ovo što bolje kako biste se mogli uvjeriti.

Toliko od mene,želim vam mir svima.

• Autor

Ova tema je između ostalog toliko bitna zbog toga što mnogo vas i dalje miješaju Oca i Sina. Šta mislim pod time? Pod time mislim da mnogi misle da je Jehovin Otac bio taj koji je djelovao u starom zavjetu a njegov Sin djelovao u Novom. Zbog ovog poimanja ne možete da razaznate kako funkcioniše Biblija i ne možete da prepoznate Boga I sta je bio njegov naum,pogotovo oni koji vjeruju u lažnu trojicu(Oca,Sina I Duha kao 3 osobe a jedan Bog) Sada cu vam pokazati samo jedan mali detalj kako je svaka riječ u Bibliji bitna i kako svaka riječ vodi do JEHOVE SINA kako u starom tako u Novom zavjetu. 10 Zapovjesti je na Sinaju Sin dao Mojsiju. Kako to prepoznajemo,evo prost primjer.

NEBESKA PRVA ZAPOVJEST I ZEMALJSKA IMAJU RAZLIKU!

Nebeska zapovjest-JA SAM JEHOVA BOG TVOJ,NEMOJ IMATI DRUGIH BOGOVA OSIM MENE. Zemaljska zapovjest-JA SAM JEHOVA KOJI TE JE IZVEO IZ EGIPATSKE ZEMLJE,NEMOJ IMATI DRUGIH BOGOVA OSIM MENE. Nadam se da ste primjetili ovu razliku u IZVEO IZ EGIPATSKE ZEMLJE. Zašto je to važno? Pa zato što na nebu NEMA EGIPTA NIKAKVOG!! Pa ko je onda Bog koji te je izveo iz Egipta. EVO GA,korincanima prva 10 glava stihovi od 1 do 4 kaže: I ne želim da budete u neznanju o ovome. Naši praočevi su svi bili pod oblakom I svi su prošli kroz more,i svi su se krstili u Mojsija kada su pod oblakom prošli kroz more,i svi su jeli istu duhovnu hranu i pili isto duhovno piće jer su pili od STENE KOJA IH JE VODILA,KOJA BEŠE HRISTOS!

Ovo je samo jedan primjer kako je Sin Jehova bio taj TOKOM CIJELOG STAROG ZAVJETA NAŠ OTAC NEBESKI. Međutim ovdje ima ljudi koji tvrde na osnovu pojedinih citata iz Biblije da BOGA NIKO NIKADA NIJE VIDIO. Ima jedan covjek(prepoznace se ako bude čitao) da tvrdi da je BOG MIJENJAO FORME kako bi mogli ljudi da vide Sina. Tvrdi da se SIN JEHOVA OBLIKOVAO U ŽBUNJE,ŽIVOTINJE I ANDJELE kako bi ljudi mogli da ga vide.

NE NASJEDAJTE NA LAŽI POJEDINACA!!

Sin Jehova je samo 2 puta promijenio svoju formu,prvi put kada se odrekao Božanskog neraspadljivog tijela koje je imao od svog Oca i uzeo Ljudsko raspadljivo,a drugi put kada je iz ljudskog raspadljivog navukao na sebe ORKETERION,odnosno ljudsko neraspadljivo svijetleće tijelo. Na mnogo mjesta imate u bibliji u starom zavjetu da su SINA JEHOVU gledali u lice i NISU UMRLI. Evo primjeri:prva Mojsijeva 32:30 I Jakov dade ime onom mjestu FANUIL jer je rekao,Boga videh licem ka licu i moja se duša izbavila. Ovo je priča kako se Jakov borio sa SINOM JEHOVOM i SIN ga blagoslovio

Jakov je video Sina licem ka licu i nije umro. Dakle nema nikakve transformacije u Andjela,žbunj i životinju kao što pojedini tvrde. Uzgred covjek ne može ni Andjela u lice da vidi jer ima neraspadljivo svjetleće tijelo (ORKETERION). Knjiga o Sudijama 6:22/23 kaže GIDEON:

Ah Gospode Jehova!Zato li videh Boga LICEM KA LICU? A Sin odgovara,NE BOJ SE,NEĆEŠ UMRIJETI! Ovdje se za SINA JEHOVU kaže da je došao kao Andjeo Jehovin a ne da je UZEO FORMU ANDJELA! Biblija je tako pisana da morate duboko razmišljati o onome što čitate Dakle NEMA prelaska forme a Gedeon ostaje živ.

Mojsijeva peta 5:24 kaže I gle,pokaza nam Jehova Bog nas slavu I veličinu svoju i čusmo njegov glas usred ognja,danas smo VIDELI da Bog može govoriti sa čovekom i ostati živ. Ovdje se govori o tome da je SIN sišao i da je izgledao POPUT VATRE a ne da je IZ VATRE NESTO PROGOVORILO STO SE NIJE VIDJELO. Ostaše i svi ovi ljudi živi. Tako da,NE NASJEDAJTE NA PRICU DA JEHOVU NIKO NIKADA NIJE VIDEO SVI SU VIDJELI SINA!

Dok je imao NERASPADLJIVO BOŽJE TIJELO nisi mogao da mu vidiš samo lice jer JE NJEGOVA SLAVA ILI SVJETLOST PREJAKO SVIJETLILA ZA COVJEKA I UMRO BI AKO BI PREBLIZU PRIŠAO. ALI SU MU VIDJELI SVE OSTALE DIJELOVE TIJELA! I GLEDALI SU GA LICEM U LICE ALI NE IZ NEPOSREDNE BLIZINE DA NE BI UMRLI. Tako da ne nasjedajte na laži o promjenama forme našeg JEHOVE o kom vam pričaju POJEDINCI!

Takođe ko bude čitao savjetujem da provjeri moje riječi i da ne iznosi mišljenje na prvu. I da,ovo znači da je SIN JEHOVA APSOLUTNI SVEMOGUCI BOG! Za kraj dacu vam prve stihove iz poslanice Jevrejima gdje kaže: Bog,koji u prošlosti mnogo puta i na mnogo načina govorio našim praočevima preko svojih proroka,u ovim poslednjim danima obratio sa nama PREKO SINA,koga je postavio ZA NASLJEDNIKA SVEGA i PREKO KOGA JE NACINIO SAV SVIJET. Ovo kada kaže obratio se preko Sina znaci da se SIN OBRAĆAO a ne njegov OTAC,takođe kaže da će njegov SIN BITI NJEGOV NASLJEDNJK KADA SE ZACARI I BICE APSOLUTNI BOG SVIMA. I ovo gdje kaže preko koga je načinio sav svijet to znači da GA JE NJEGOV SIN STVARAO a on dao dopuštenje. Nadam se da sam pomogao.

Mir vam svima Želim.

Napravite račun ili se prijavite za komentiranje