Posted January 20, 20241 yr Pitanje koje je bilo aktualno 2000g jednako je aktualno i danas među kršćanskim zajednicama i mišljenja su podijeljena. A)BOG B)SIN BOŽJI C)ANĐEL D)OBIČAN ČOVJEK E)NEŠTO DRUGO
January 20, 20241 yr Spirit Junkie 53 minutes ago, Mudri Salamun said: Pitanje koje je bilo aktualno 2000g jednako je aktualno i danas među kršćanskim zajednicama i mišljenja su podijeljena. A)BOG B)SIN BOŽJI C)ANĐEL D)OBIČAN ČOVJEK E)NEŠTO DRUGO Što ako nađemo da Isusa možemo pronaći od A do D u Bibliji?
January 20, 20241 yr Autor Ako možemo stavimo stihove uz sve što vjerujemo i mislimo da Isus je koji to potvrđuju.
January 29, 2024Jan 29 . SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH - G Yehoshua - pita apostole – TKO SAM JA? ======== MARKO 8,27 I krenu ISUS i njegovi učenici u sela Cezareje Filipove. Putem on upita učenike: "ŠTO GOVORE LJUDI, TKO SAM JA? MARKO 8,28 Oni mu rekoše: "Da si IVAN KRSTITELJ, drugi da si ILIJA, treći opet da si neki od PROROKA. MARKO 8,29 On njih upita: "A VI, ŠTO VI KAŽETE, TKO SAM JA?" Petar prihvati i reče: "TI SI POMAZANIK - KRIST! MARKO 8,30 I zaprijeti im da nikomu ne kazuju o njemu. MARKO 8,31 I poče ih poučavati kako SIN ČOVJEČJI treba da mnogo pretrpi, da ga starješine, glavari svećenički i pismoznanci odbace, da bude ubijen i nakon tri dana da ustane. ________ NITKO NIJE REKAO - TI SI BOG! zato jer apostoli znaju istinu i zato jer apsotoli NE LAŽU Apostoli su ŽIDOVI i Bog Židova je OTAC YHVH a NE – SIN G Yehoshua. ======== GOSPODIN YEHOSHUA pomazanik Jahvin je; ======== G Yehoshua je poseban, jedinstven, neponovljiv! G Yehoshuu, je Bog Otac Jedini YHVH, stvorio među prvima - kao nebesko duhovno biće, a za potrebe misije - Spas čovjeka, Bog Jedini Otac YHVH stvorio tijelo G Yehošui sa svojom stvaralačkom rječju i tako je G Yehoshua postao i ostao ČOVJEK, tjelesno biće, koje je nakon uskrsa i uznesenja dobilo Novo Neraspadljivo Tijelo, i za svoje zasluge - smrti za oprost grijeha svim ljudima, dobiva čast od Boga Jedinoga Oca YHVH da Bogu Jahvi sjedne vječno sa desne strane. _______ SIN JAHVIN je: početak božjeg stvorenja manji od anđela moćniji od anđela sin čovječji emanuel knez pomazanik otkupitelj poslanik krist gospodin čovjek posrednik sin čovječji sin božji svećenik spasitelj mesija = krist = POMAZANIK Ovo gore piše u Bibliji za Yehoshuu pomazanika. Nigdje ne piše da je Bog Nigdje nema da je SIN – BogoČovjek! Nigdje nema – jedan od TroJedanakih ili DvoJednakih! ............ . IVAN 11,27 Odgovori mu: "Da, Gospodine! Ja vjerujem da si ti KRIST, = POMAZANIK OD BOGA OCA YHVH - SIN = = SIN OD BOGA OCA YHVH – G YEHOSHUA – BOŽJI, = OD BOGA JEDINOGA OCA YHVH - Onaj koji dolazi na svijet! ....................... Ljudi vjeruju da je G Yehoshua = SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH. Ljudi NE vjeruju da je G Yehoshua = Bog. ....................... Jasno rečeno: =========== DVIJE OSOBE ! ! ------------------------ 1, JEDNA JE BOG OTAC YHVH 2, druga je SIN od Boga Oca YHVH = Gospodin Yehoshua, koji NIJE Bog, jer je BOG - SAMO JEDAN - OTAC – YHVH ................... SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH – G Yehoshua, je KRIST = pomazanik – onaj kojega je Bog Jedini Otac YHVH – pomazao, i dao mu titulu – gospodin. .............. DJELA APOSTOLSKA 2,36 Pouzdano dakle neka znade sav dom Izraelov da je toga ISUSA kojega vi razapeste BOG = OTAC YHVH - učinio i GOSPODINOM i KRISTOM. ........
January 29, 2024Jan 29 On 20. 01. 2024. at 21:59, Mudri Salamun said: Ako možemo stavimo stihove uz sve što vjerujemo i mislimo da Isus je koji to potvrđuju. . POSREDNIK DO BOGA = ČOVJEK SIN G Yehoshua! Posrednik do Boga Jedinoga Oca YHVH =========== SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH - GOSPODIN YAHOSHUA - UZNESEN JE NA NEBO =========== ŠTO kaže Božja Riječ – BIBLIJA – ŠTO je Gospodin Yahoshua? ŠTO naučavaju apostoli? – ŠTO je Gospodin Yahoshua? ..................... Gospodin Yahoshua = ČOVJEK ZA APOSTOLE ========== . 1. TIMOTEJU 2,5 Jer JEDAN je Bog, = OTAC YHVH - JEDAN je i POSREDNIK između Boga i ljudi, ČOVJEK – Krist Isus, ========== 1. TIMOTEJU 2,5 Jer jedan je Bog, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, BOG JE JEDAN OTAC YHVH Bog iz 1.BZ ----------------- 1. TIMOTEJU 2,5 jedan je i POSREDNIK između Boga i ljudi, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, JEDAN JE POSREDNIK IZMEĐU BOGA OCA YHVH I LJUDI ---------------- 1. TIMOTEJU 2,5 ČOVJEK - Krist Isus, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Yehoshua JE ČOVJEK Yehoshua NIJE BOG **************** Jasno rečeno: ========= DVIJE OSOBE ! ! ---------------- 1, JEDNA JE BOG OTAC YHVH 2, druga je SIN od Boga Oca YHVH = Gospodin Yehoshua koji NIJE Bog jer je BOG - SAMO JEDAN - OTAC – YHVH ...........
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje