Posted October 27, 2024Oct 27 Želeo bih da učesnici foruma kažu svoje mišljenje u vezi Imena biblijskog Tvorca.
October 27, 2024Oct 27 Spirit Junkie 8 minutes ago, Malachi said:Želeo bih da učesnici foruma kažu svoje mišljenje u vezi Imena biblijskog Tvorca.Bog ima više imena npr. El Šadaj, El Elion, Elohim i druga. Ime koje se najviše koristi u Starom zavjetu, hrvatski prijevodi ga prevode kao Jahve, dok Karadžić kao i King James prevode sa Gospod. Eto ukratko.
October 27, 2024Oct 27 3 hours ago, Malachi said:Želeo bih da učesnici foruma kažu svoje mišljenje u vezi Imena biblijskog Tvorca.Im Božije često se spominjalo u Starom zavjetu, ali u Novom Isus je nam dao primjer da Boga nazivamo našim Oce, zato i molitve uvijek počinju sa onim poznatim “Oče naš”.
October 27, 2024Oct 27 1 hour ago, Sol Zemlji said:Im Božije često se spominjalo u Starom zavjetu, ali u Novom Isus je nam dao primjer da Boga nazivamo našim Oce, zato i molitve uvijek počinju sa onim poznatim “Oče naš”.otac nije osobno identifikacijsko imesvoga oca ne zazivaš IMENOMnego sa ABA OČE TATA PAPA…ALI - ako NE znaš TOČNO Jedino Ime Boga Oca i NE ZAZIVAŠ GANEŠ biti spašen...Jako MALO ljudi će se spasiti.Manje od 1/3 !!!U koju trećinu ti sebe ubrajaš?____________ ZAHARIJA 13,8 i u svoj će zemlji - riječ je JAHVINA –DVIJE TREĆINE BITI ISTRIJEBLJENE,A TREĆINA OSTAVLJENA. ZAHARIJA 13,9 Tu ću TREĆINU kroz oganj provesti,pročistit ću ih kao što se pročišćuje srebro,iskušat` ih kao što se srebro iskušava.I ON ĆE ZAZIVATI IME MOJE,a ja ću mu se odazvati;i reći ću: Moj je to narod!a on će reći:JAHVE JE BOG MOJ!---------------------TKO je tvoj Bog Jedini?Kako Mu je IME Sveto?KOJE IME ćeš ti zazivati?=============
October 27, 2024Oct 27 1 hour ago, Sol Zemlji said:Im Božije često se spominjalo u Starom zavjetu, ali u Novom...Sveto Ime Jedinog Boga Oca - YHVH - U NOVOM ZAVJETU???????????=========ILI je TO tako Bog dao – da mnogima koji nisu određeni za spasTO bude otajstvoILIje TO tako što su TO tako krivo vjerni više božačkiGrkljanji – koji su prevodili hebrejski,namjerno napravilijer su sa KURIOS – GOSPODINizjednačili SVE,i Boga i Sina i ljude i angele - SVE___________1.koje je to IME BOGA OCA za koje SIN G Jehoshua u Oče naš kažeSVETI SE TVOJE IME?YHVH!!!2.koje je to IME BOGA OCA za koje je SIN G Jehoshua rekoOBJAVIO SAM TVOJE IME LJUDIMA?YHVH!!!3.Ime - Jehoshua = OD YHVH dolazi spasenje1.000 x u NZ - YHVH u Imenu Yehoshue4.Aleluja = Hvalite YAH-vu - Boga Ocau NZ na 4 mjesta u Otkrivenju5.Iz SVIH citiranih SZ stihova u NZ,IZBAČENO JE – KRIVO PREVEDENOSveto Ime Boga Jedinoga Oca YHVH.--------------Postoji sačuvani Matej na Hebrejskomu kojem ima na masu mjestaSveto Ime Jedinoga Boga OcaYHVH!==============Citati iz Starog Zavjeta koji se nalaze u Novom Zavjetu ilitikako bi izgledao Novi Zavjet u Yehoshuino doba;,,,,,,,,,,,,, MATEJ---------- MATEJ 4,7 Isus mu kaza: "Pisano je također:Ne iskušavaj GOSPODINA, BOGA svojega!,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,SIN G Yehoshua citira SZ stih...........................................PONOVLJENI ZAKON 6,16 Ne iskušavajte JAHVU, BOGA svoga,kao što ste ga iskušavali kod Mase.========= MATEJ 4,10Tada mu reče Isus: "Odlazi, Sotono! Ta pisano je:GOSPODINU, BOGU svom se klanjaj i njemu jedinom služi!,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,SIN G Yehoshua citira SZ stih...........................................PONOVLJENI ZAKON 6,13Boj se JAHVE, BOGA svoga; njemu iskazuj štovanje;njegovim imenom polaži prisegu.========== MATEJ 21,42 Kaže im Isus: "Zar nikada niste čitali u Pismima: Kamen što ga odbaciše graditelji postade kamen zaglavni. GOSPODNJE je to djelo - kakvo čudo u očima našim!,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,SIN G Yehoshua citira SZ stih...........................................PSALAM 118,23JAHVINO je to djelo: kakvo čudo u očima našim!=========== MATEJ 22,37 A on mu reče: "Ljubi GOSPODINA BOGA svojega svim srcem svojim,i svom dušom svojom, i svim umom svojim.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,SIN G Yehoshua citira SZ stih.....................................PONOVLJENI ZAKON 6,5Zato ljubi JAHVU, BOGA svoga, svim srcem svojim,svom dušom svojom i svom snagom svojom!============ MATEJ 22,44 Reče GOSPOD Gospodinu mojemu: `Sjedi mi zdesnadok ne položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim?,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,SIN G Yehoshua citira SZ stih.....................................PSALAM 110,1Psalam. Davidov. Riječ JAHVINA Gospodinu mojemu:"Sjedi mi zdesna dok ne položim dušmane za podnožje tvojim nogama!============MATEJ 21,9Mnoštvo pak pred njim i za njim klicaše: "Hosana Sinu Davidovu!Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime GOSPODNJE! Hosana u visinama!,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,PSALAM 118,26Blagoslovljen koji dolazi u imenu JAHVINU! Blagoslivljamo vas iz Doma JAHVINA!----------------------------MATEJ 27,10 i dadoše ih za njivu lončarovu kako mi naredi GOSPODIN.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ZAHARIJA 11,13 A JAHVE mi reče: "Baci u riznicu tu lijepu cijenu kojom su me procijenili!"Ja uzeh trideset srebrnika i bacih u riznicu u Domu JAHVINU.------------------------MATEJ 27,43 Uzdao se u BOGA! Neka ga sad izbavi ako mu omilje!Ta govorio je: Sin sam Božji!,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,PSALAM 22,9 "U JAHVU se on uzda, neka ga sad izbavi,neka ga spasi ako mu omilje!------------------------
October 27, 2024Oct 27 4 hours ago, καιnos said:Bog ima više imena npr. El Šadaj, El Elion, Elohim i druga. Ime koje se najviše koristi u Starom zavjetu, hrvatski prijevodi ga prevode kao Jahve, dok Karadžić kao i King James prevode sa Gospod. Eto ukratko.dal se to meni činiili si me opet obrisao???????????
October 27, 2024Oct 27 4 hours ago, Malachi said:Želeo bih da učesnici foruma kažu svoje mišljenje u vezi Imena biblijskog Tvorca..IZLAZAK 3,13Nato Mojsije reče BOGU: "Ako dođem k Izraelcima pa im kažem:`BOG otaca vaših poslao me k vama, i oni me zapitaju:`KAKO MU JE IME? - što ću im odgovoriti? IZLAZAK 3,15Dalje je Bog Mojsiju rekao: "Kaži Izraelcima ovako:YHVH,Bog vaših otaca, BOG Abrahamov, BOG Izakov iBOG Jakovljev, poslao me k vama.`TO MI JE IME DOVIJEKA,TAKO ĆE ME ZVATI OD KOLJENA DO KOLJENA..============da li je za tebe DOVIJEKA - Ime Boga Oca Jedinoga = YHVH?da li će ISTINITI zvati Boga Jedinoga Oca od koljena do koljena sa YHVH?ILI si ti NEISTINITI izmišljivač NEistinepa za tebe Ime Boga Jedinoga Oca NIJE = YHVH?============Sveto Ime Boga Oca Jedinoga YHVH - je na 7.000 mjesta u istinito prevednoj Biblijihttp://biblija.biblija-govori.hr/?term=Jahv&prijevod=sve&trazi=Tra%C5%BEi#----------.YHVH ------------ JESAMH3068 ------------H1961היה ---------------- יהוהyehôvâh --------- hâyâhyeh-ho-vaw' ----- haw-yaw'=======glagolski oblik Jesam – glagola BITI – nema nikakove veze saOsobnim Imenom Jedinoga Boga Oca – YHVH.=======Jesam je samo obični glagoski oblik glagola BITI.Jesam govore i svi ljudi u svakodnevnom razgovoru.Jesam nije ništa posebno.Osim onima koji žele neistinu progurati kao istinuDa bi dokazali svoju neistinu –da je SIN G Yehoshua = Bog Otac YHVH.=====-Ime Boga Jedinoga Oca = YEHÔVÂHIme SINA = YEHÔSHÛA‛ -------------YEHÔVÂH NIJE = YEHÔSHÛA‛ ========YEHÔVÂH --------------- YEHÔSHÛA‛ H3068 ----------------H3091יְהוֹשֻׁעַ -----------------יהוהyehôvâh ------------ yehôshûa‛ yeh-ho-vaw' ------- yeh-ho-shoo'-ah,,,,,,,,,,,,,,,,, Yehoshua = Yehova spašavazato je u imenu Yehoshua i Ime Boga Oca – Yehova,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, TKO spašava?SIN G Yehoshua?NEEEEEEEE!!!!!!Nego Bog Jedini – Jedini Spasitelj – Otac YHVH.SIN je umro – TKO je spasio mrtvoga SINA?Bog Jedini Spasitelj Otac YHVH!!!---------- ========JESAM – nema nikakove veze saImenom Jedinoga Boga Oca – Jahve.=========
October 27, 2024Oct 27 4 hours ago, καιnos said:Bog ima više imena npr. El Šadaj, El Elion, Elohim i druga.niš od toga nisu OSOBNA IMENA - nego samo titule epiteti ….ako naučavaš drugačije - daj stih gdje piše da se je Bog Jedini Otac YHVHpredstavio i reko - IME MI JE………. bilo što od toga što si dao
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje