Posted October 25, 2024Oct 25 Spirit Junkie Jedan od zločinaca koji je bio razapete zajedno sa Isusom je rekao Isusu: Sjeti me se kad dođeš u svoje kraljevstvo”. Isus mu odgovara: “Zaista ti kažem danas, bit ćeš sa mnom u raju.” (Lk 23:39-43). O kakvom raju se ovdje govori - kad će zločinac biti u ovome raju?
October 25, 2024Oct 25 Ovaj zločinac je se pokajao radi svoga zla, u zadnjem trenutku pred smrt on staje na stranu dobra ukorivči svoga kolegu koji se rugao. Taj zločinac je tog trenutka umro kao zločinac i rodio se kao jedan koji teži ka dobru. A kao dobar on je primljen u raj. Time je Isus pokazao Božiju pravdu da onaj koji je ceo živo bio dobar pa se pred kraj prozlio neće biti primljen u raj, jer više nije dobar nego zao. A onaj ko je ceo život bio loš pa se pokajao u zadnjem trenutku i okrenuo dobru, biće primljen jer više nije zao već je postao dobar.
October 25, 2024Oct 25 Nije rekao kada dođeš u svoje kraljevstvo onaj da desna, već ne rekao Isuse sjeti me se kada dođeš kao Kralj!A, to znači na 2. Kristov dolazak , kada “ovce” stavi sebi s desna, a “jarce” s lijeva ! I ovce povede u Raj, a jarce pobije!
October 26, 2024Oct 26 ...LUKA 23,43 –DANAS ĆEŠ BITI SA MNOM U RAJU=======LUKA 23,43 A on će mu: "Zaista ti kažem:danas ćeš biti sa mnom u raju!-----------Stih tako shvaćen kako je napisano - je u kontradikciji sa Biblijskim naukomkoja kaže da Raj JOŠ ne postoji,nego da će tek biti, na kraju 1.000ljeća, poslije drugog uskrsnuća i suda za Zle,kada će Zemlja biti očišćena od Zla,tek tada – kada će Bog Otac Jahve stvoriti Novu Zemlju – Raj.-----------Postoje DVA moguća objašnjenja gornjeg stiha---------PRVO=====Krivi raspored naglašavanja.Pročitaj ovako napisano:………LUKA 23,43 A on će mu: "Zaista ti kažem danas:biti ćeš sa mnom u raju!………Da li ovako postavljeno – mijenja do sadašnju kontradikciju?Da!,,,,,,,,, Danas je SIN G Yehoshua reko banditu - „Bit ćeš sa mnom u raju!“,,,,,,,,,,,,, Bit će u raju onda kada Raj bude stvoren na Zemlji======DRUGO======Krivo tumačenje.Možda da malo razmislimo po donjim točkama:…………1.Da li Raj već postoji?Ne!Raj će biti na Novo obnovljenoj Zemljitek na kraju 1.000ljeća2.Da li je baš TAJ dan bandit došao u Raj?Nije!3.Da li je baš TAJ dan SIN G Yehoshua došao u Raj?Nije!4.Da li se po smrti ide u stanje – kao – spavanje?Da!5.Kad se probudiš – da li znaš koliko vremena si spavaoako prije nisi pogledao na sat - kad si legao?Ne znaš!6.Kad se probudiš – čini ti se kao da je vrijeme prestalo da protiče jer nisi svjestan – spavaš!------------Kad se bandit probudi iz sna – na prvo uskrsnućečinit će mu se kao da je u danu svoje smrti – zaspaoi u ISTOM danu se probudio.TO je taj DAN.=====
January 2Jan 2 On 25. 10. 2024. at 9:11, καιnos said:Jedan od zločinaca koji je bio razapete zajedno sa Isusom je rekao Isusu: Sjeti me se kad dođeš u svoje kraljevstvo”. Isus mu odgovara: “Zaista ti kažem danas, bit ćeš sa mnom u raju.” (Lk 23:39-43).Raj je spomenut u Bibliji još na samom početku, u Knjizi Postanka.Edenski Vrt prevedeno i kao Raj.I sjetimo se, u njemu je puno zasađenih stabala i Adamu i Evi su bila dostupna sva - pa tako i ovo koje ih je dovelo ovdje gdje smo sad svi, na ovoj zemlji u ovom oiketerionu koji podrazumijeva "privremeno ili trajno odsustvovanje" iz tog Raja. Krist je rekao: ja sam Vrata. I Stablo Života…Koliko je Rajeva u Bibliji spomenuto? Jedan jedini: Gan Eden. I kako Isus pojašnjava: u domu mojega oca puno je stanova.I meni najdraže i tek nedavno mi je Duh ukazao pažnju na to, su one dvije najprekrasnije riječi koje je Isus tu izgovorio:Bit ćeš SA MNOM u Raju.Usput budi rečeno, prekrasnu si sličicu postavio, mogla bih ju satima gledati. ❣️
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje