Posted October 24, 2024Oct 24 U tekstu Markova Evanđelja (Mk 6,6b-13) govori se o događaju slanja učenika u svijet. Isus šalje učenike dva po dva. Ako pogledamo danas tradicionalne crkve rijetko prave neke evangelizacije a kamoli da šalju misionare. Mormoni isto salju dva po dva domen njihovog djelovanja su gradovi. Jedini koji idu od kuce do kuce su Jehovini Svjedoci i kao što možemo vidjeti i čuti imaju dosta uspjeha. Ostale protestantske zajednice prave evangelizacije ili izlaze u grad postavljajući štandove. Pitanje glasi da li misija dva po dva bi se trebala praktikovati ili ju i dalje prepustiti Jehovinim svjedocima jer ne želimo biti napadni?
October 24, 2024Oct 24 Spirit Junkie Može neko da priča što hoće, ali Jeh. svjedoci imali su, sada ne znam zbog korone uvijek uspjeha, i krstili su mnogo ljudi. Inače meni i nije baš ugodno i pokucati nekome na vrata da popričamo o vjeri, jer uvijek mislim kako će neko reagirati. Možda naletiš na neku budalu koja će da te maletretira ili čak udari.
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje