Posted October 18, 2024Oct 18 Jedan od jadnih pokušaja muslimana,jehovinih svjedoka... u dokazivanju da Isus nije Bog je njihovo citiranje evanđeja u kojem Isus kaže da samo Otac zna kada će biti sudnji dan. Mislite da Otac zna kad će Sudnji dan? Pa naravno da ne zna jer ne želi da zna, jer sebe ne ograničava nekom odlukom o danu konačnog suda s obzirom da milostivo daje mogućnost svijetu da se promjeni. Da zna, da MOŽE DA ZNA je dakle samo formalna informacija moći. Isus, iako je Bog, u Evanđejima ponešto "nije" znao i "nije" mogao jer je sebe prezentirao kao čovjeka, nemoćnog čovjeka te se je u tom smislu odrekao demonstracije Božanske moći sveznanja. U tome je suština. Pavao razumije da je Isus Bog pa jasno kaže da u Isusu prebiva sva punina znanja. Tu dakako spada i znanje o kraju svijeta inače riječ "sva" je besmislena. Bog to zna, vidi datum kraja svijeta ali se ne opterećuje tim znanjem jer ono nije konačno, može se mijenjati i pomicati. Reklo bi se da punina bezakonja može da se ubrzava i usporava. ISUS JE BOG dakako i on, kao i Otac, vidi tu stvarnost Kraja, kraja svijeta. Zašto vidi? Pa zato jer je sveprožimajući Bog i sve obdržava. Samo je Bog sveprožimajući. Ako Isus sve obdržava ("Sve u njemu ima svoje postojanje" razumije Pavao), svu materiju i sav život onda on vidi u kakvom duhovno energetskom stanju je materija i život....vidi intenzitet primicanja kraju toga pa samim time vidi i sam Kraj. Loši teolozi će baljezgati da Isus to vidi ali ne vidi i sam Kraj i da je to specijalna povlastica Oca. To je glupost. Isusov duh je dio Duha Svetog i dijeli ga zajedno sa Ocem koji u Duhu Svetom ima preostalih 6 duhova. Ima 7 duhova Duha Svetog (Otkrivenje 1:4). No svaki duh u podstrukturi ima preostalih 6 duhova kao sebe. Po tome su Otac i Sin u unutarnjoj jednoti i tu jednotu ne dijele sa nikogom. Hologramska povezanost jednote. Kroz sebe Duha Svetog Otac i Sin vide i djeluju jednotno kao Bog. Bog je Bog po svojoj sveprožetosti, po sveprožetosti sebe Duha Svetog. Isus ima vječni sveprožimajući aspekt jer ima "slavu kod Oca prije postanka svijeta". To /sveprožetost/ nije dobio od Oca. To sa Ocem dijeli i ima iz vječnosti. Sveprožetost je "koža" boštva. Ona se ne može dobiti već samo imati. Bog se ne može postati već samo biti. Nadalje, da je Isus Bog i da zna sve o Kraju govore i biblijski stihovi koje kažu da je Isus Alfa i Omega, početak i kraj. I ovo morate shvatiti; ne možeš biti Omega a da ne znaš sve o Omegi ili Kraju. Isus zna sve o kraju i zbog toga je Omega. Kao što možete pročitati pišem jasne i logične stvari "na tacni" koje dosad nigdje niste mogli pročitati i niko vam to nije znao i mogao objasniti....pa to iskoristite. Po nekim temama a pogotovo po pitanju Isusvog boštva i trojstva sam najjači na svijetu, nit me ko može osporiti niti naći ovakva teološka objašnjavanja kod svjetskih teologa prošlosti i današnjice. Izazov je tu-pokažite da nisam u pravu. Fali mi poniznosti? Pred vama nisam i ne trebam biti ponizan, već vam jasno u brk mogu reći. Kako će te drugačije imati izazov? Vi u svojoj analizi i došaptavanju sa drugima (vidim to na ovom forumu) možete reći u svom poigravanju psihijatra "Slap ima problema"...no takvi imaju problema jer se samnom ne mogu susresti riječ na riječ i nešto jasno dokazati. __________________ javi se ...
October 18, 2024Oct 18 1 hour ago, Slap said: Jedan od jadnih pokušaja muslimana,jehovinih svjedoka... u dokazivanju da Isus nije Bog je njihovo citiranje evanđeja u kojem Isus kaže da samo Otac zna kada će biti sudnji dan. Mislite da Otac zna kad će Sudnji dan? Pa naravno da ne zna jer ne želi da zna, jer sebe ne ograničava nekom odlukom o danu konačnog suda s obzirom da milostivo daje mogućnost svijetu da se promjeni. Da zna, da MOŽE DA ZNA je dakle samo formalna informacija moći. Isus, iako je Bog, u Evanđejima ponešto "nije" znao i "nije" mogao jer je sebe prezentirao kao čovjeka, nemoćnog čovjeka te se je u tom smislu odrekao demonstracije Božanske moći sveznanja. U tome je suština. Pavao razumije da je Isus Bog pa jasno kaže da u Isusu prebiva sva punina znanja. Tu dakako spada i znanje o kraju svijeta inače riječ "sva" je besmislena. Bog to zna, vidi datum kraja svijeta ali se ne opterećuje tim znanjem jer ono nije konačno, može se mijenjati i pomicati. Reklo bi se da punina bezakonja može da se ubrzava i usporava. ISUS JE BOG dakako i on, kao i Otac, vidi tu stvarnost Kraja, kraja svijeta. Zašto vidi? Pa zato jer je sveprožimajući Bog i sve obdržava. Samo je Bog sveprožimajući. Ako Isus sve obdržava ("Sve u njemu ima svoje postojanje" razumije Pavao), svu materiju i sav život onda on vidi u kakvom duhovno energetskom stanju je materija i život....vidi intenzitet primicanja kraju toga pa samim time vidi i sam Kraj. Loši teolozi će baljezgati da Isus to vidi ali ne vidi i sam Kraj i da je to specijalna povlastica Oca. To je glupost. Isusov duh je dio Duha Svetog i dijeli ga zajedno sa Ocem koji u Duhu Svetom ima preostalih 6 duhova. Ima 7 duhova Duha Svetog (Otkrivenje 1:4). No svaki duh u podstrukturi ima preostalih 6 duhova kao sebe. Po tome su Otac i Sin u unutarnjoj jednoti i tu jednotu ne dijele sa nikogom. Hologramska povezanost jednote. Kroz sebe Duha Svetog Otac i Sin vide i djeluju jednotno kao Bog. Bog je Bog po svojoj sveprožetosti, po sveprožetosti sebe Duha Svetog. Isus ima vječni sveprožimajući aspekt jer ima "slavu kod Oca prije postanka svijeta". To /sveprožetost/ nije dobio od Oca. To sa Ocem dijeli i ima iz vječnosti. Sveprožetost je "koža" boštva. Ona se ne može dobiti već samo imati. Bog se ne može postati već samo biti. Nadalje, da je Isus Bog i da zna sve o Kraju govore i biblijski stihovi koje kažu da je Isus Alfa i Omega, početak i kraj. I ovo morate shvatiti; ne možeš biti Omega a da ne znaš sve o Omegi ili Kraju. Isus zna sve o kraju i zbog toga je Omega. Kao što možete pročitati pišem jasne i logične stvari "na tacni" koje dosad nigdje niste mogli pročitati i niko vam to nije znao i mogao objasniti....pa to iskoristite. Po nekim temama a pogotovo po pitanju Isusvog boštva i trojstva sam najjači na svijetu, nit me ko može osporiti niti naći ovakva teološka objašnjavanja kod svjetskih teologa prošlosti i današnjice. Izazov je tu-pokažite da nisam u pravu. Fali mi poniznosti? Pred vama nisam i ne trebam biti ponizan, već vam jasno u brk mogu reći. Kako će te drugačije imati izazov? Vi u svojoj analizi i došaptavanju sa drugima (vidim to na ovom forumu) možete reći u svom poigravanju psihijatra "vrtlar ima problema"...no takvi imaju problema jer se samnom ne mogu susresti riječ na riječ i nešto jasno dokazati. __________________ javi se ... Iz ovog teksta se vidi da ti ne praviš razliku između tri lica Božanskog bića u smislu šta je čiji delokrug. Hristos je Sin, drugo lice Božanskog Bića i on je um u kiojem je sve osmišljeno i u mašti kreirano, Dakle on zna sve od početka do kraja. Ali Posao uma nije kreiranje u materiji, već to radi sveti Duh koji radi po zakonima materije i zakonima života koje je postavio Otac. Tako Sin ne zna kada će i kako tačno Duh Božiji da realizuje ono šta je On u svom umu osmislio. Već to zna jedino Otac koji je postavio zakone po kojima Duh kreira u materiji i vremenu. Takođe treba znati da Otac živi u večnosti a da Sin živi nesavršen život u vremenu, Dok Duh Sveti obuhvata i večnost i vreme usklađujući tako Sina i Oca u jedno. Ti dobra pitanja postavljaš ali ne daješ dobre odgovore budući da ne znaš uloge tri lica Božanskog Bića. Dakle Hristos zna šta će biti ali ne zna kada će to biti jer to ne zavisi od njega. Edited October 18, 2024Oct 18 by rale
October 25, 2024Oct 25 Nije znao. Ispravan prijevod stiha je: O tom danu i čašu nitko ne zna. Ni anđeli nebeski ni Sin, nego samo jedini Bog!Smatram potpuno jasan odgovor!
October 26, 2024Oct 26 On 18. 10. 2024. at 19:13, Slap said:Jedan od jadnih pokušaja muslimana,jehovinih svjedoka... u dokazivanju da Isus nije Bog je njihovo citiranje evanđeja u kojem Isus kaže da samo Otac zna kada će biti sudnji dan.Mislite da Otac zna kad će Sudnji dan? Pa naravno da ne zna jer ne želi da zna, jer sebe ne ograničava nekom odlukom o danu konačnog suda s obzirom da milostivo daje mogućnost svijetu da se promjeni. Da zna, da MOŽE DA ZNA je dakle samo formalna informacija moći.Isus, iako je Bog, u Evanđejima ponešto "nije" znao i "nije" mogao jer je sebe prezentirao kao čovjeka, nemoćnog čovjeka te se je u tom smislu odrekao demonstracije Božanske moći sveznanja. U tome je suština.Pavao razumije da je Isus Bog pa jasno kaže da u Isusu prebiva sva punina znanja. Tu dakako spada i znanje o kraju svijeta inače riječ "sva" je besmislena. Bog to zna, vidi datum kraja svijeta ali se ne opterećuje tim znanjem jer ono nije konačno, može se mijenjati i pomicati. Reklo bi se da punina bezakonja može da se ubrzava i usporava.ISUS JE BOG dakako i on, kao i Otac, vidi tu stvarnost Kraja, kraja svijeta. Zašto vidi? Pa zato jer je sveprožimajući Bog i sve obdržava. Samo je Bog sveprožimajući. Ako Isus sve obdržava ("Sve u njemu ima svoje postojanje" razumije Pavao), svu materiju i sav život onda on vidi u kakvom duhovno energetskom stanju je materija i život....vidi intenzitet primicanja kraju toga pa samim time vidi i sam Kraj.Loši teolozi će baljezgati da Isus to vidi ali ne vidi i sam Kraj i da je to specijalna povlastica Oca. To je glupost. Isusov duh je dio Duha Svetog i dijeli ga zajedno sa Ocem koji u Duhu Svetom ima preostalih 6 duhova. Ima 7 duhova Duha Svetog (Otkrivenje 1:4). No svaki duh u podstrukturi ima preostalih 6 duhova kao sebe. Po tome su Otac i Sin u unutarnjoj jednoti itu jednotu ne dijele sa nikogom. Hologramska povezanost jednote. Kroz sebe Duha Svetog Otac i Sin vide i djeluju jednotno kao Bog.Bog je Bog po svojoj sveprožetosti, po sveprožetosti sebe Duha Svetog. Isus ima vječni sveprožimajući aspekt jer ima "slavu kod Oca prije postanka svijeta". To /sveprožetost/ nije dobio od Oca. To sa Ocem dijeli i ima iz vječnosti. Sveprožetost je "koža" boštva. Ona se ne može dobiti već samo imati. Bog se ne može postati već samo biti.Nadalje, da je Isus Bog i da zna sve o Kraju govore i biblijski stihovi koje kažu da je Isus Alfa i Omega, početak i kraj. I ovo morate shvatiti; ne možeš biti Omega a da ne znaš sve o Omegi ili Kraju. Isus zna sve o kraju i zbog toga je Omega.Kao što možete pročitati pišem jasne i logične stvari "na tacni" koje dosad nigdje niste mogli pročitati i niko vam to nije znao i mogao objasniti....pa to iskoristite. Po nekim temama a pogotovo po pitanju Isusvog boštva i trojstva sam najjači na svijetu, nit me ko može osporiti niti naći ovakva teološka objašnjavanja kod svjetskih teologa prošlosti i današnjice. Izazov je tu-pokažite da nisam u pravu. Fali mi poniznosti? Pred vama nisam i ne trebam biti ponizan, već vam jasno u brk mogu reći. Kako će te drugačije imati izazov? Vi u svojoj analizi i došaptavanju sa drugima (vidim to na ovom forumu) možete reći u svom poigravanju psihijatra "Slap ima problema"...no takvi imaju problema jer se samnom ne mogu susresti riječ na riječ i nešto jasno dokazati. __________________javi se ......SIN Gospodin YEHOSHUA - NE ZNAkad će ga opet njegovBog Jedini Otac YHVHposlati na zemlju=========MATEJ 24,3Dok je zatim na Maslinskoj gori sjedio, pristupiše k njemu učenici nasamo govoreći: "RECI NAM KADA ĆE TO BITI i koji će biti znak tvojega Dolaska i svršetka svijeta?..................... MATEJ 24,36 "A O ONOM DANU I ČASU NITKO NE ZNA, pa ni anđeli nebeski,NI SIN,NEGO SAMO OTAC.=========MARKO 13,4 "Reci nam KADA ĆE TO BITI i na koji se znak sve to ima svršiti?...................MARKO 13,32 "A O ONOM DANU I ČASU NITKO NE ZNA, pa ni anđeli nebeski,NI SIN,NEGO SAMO OTAC.=========SIN ne zna – kaže – a NE laže – ZNA – OTACSIN nije OTACYEHOSHUA NE ZNA - jer nije Sve Znajući Bog!A ljudi – ZNAJU?!?!?---------------A kad bude došao drugi putaVIDJET ĆE GA SVAKO OKO!OTKRIVENJE 1,7 Gle, dolazi s oblacima i GLEDAT ĆE GA SVAKO OKO, svi koji su ga proboli, i naricat će nad njim sva plemena zemaljska. Da! Amen.Znači – SADA još nije tu,jer ga NIJE vidlo SVAKO OKO.========ALI – prije TOGA doč će i LAŽNJAK!..................MARKO 13,5 Tada im Isus poče govoriti:"PAZITE DA VAS TKO NE ZAVEDE. MARKO 13,6 MNOGI ĆE DOĆI U MOJE IME I GOVORITI:JA SAM! I MNOGE ĆE ZAVESTI. MARKO 13,21AKO VAM TADA TKO REKNE:EVO KRISTA OVDJE! ENO ONDJE! - NE VJERUJTE. MARKO 13,22USTAT ĆE DOISTA LAŽNI KRISTI I LAŽNI PROROCI ITVORIT ĆE ZNAMENJA I ČUDESA DA,BUDE LI MOGUĆE, ZAVEDU IZABRANE.-----------
October 26, 2024Oct 26 On 18. 10. 2024. at 21:20, rale said:tri lica Božanskog bića.SVAKA OSOBA IMA SVOJE OSOBNO IME======1.Ime Boga Jedinoga Oca je YHVH,,,,,,,,,,,,, IZLAZAK 3,15Dalje je Bog Mojsiju rekao: "Kaži Izraelcima ovako:JAHVE,Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.` TO MI JE IME DOVIJEKA,TAKO ĆE ME ZVATI OD KOLJENA DO KOLJENA...............YHVHH3068 יהוה yehôvâh yeh-ho-vaw'From H1961; (the) self Existent or eternal; Jehovah, Jewish national name of God: - Jehovah, the Lord. Compare H3050, H3069. Od H1961; () samouprave postoji ili vječni; Jehovah, Židovska nacionalna ime Boga: - Jehovah, Gospode. Usporedite H3050, H3069.=======2.Ime Božjeg Sina je YehoshuaBožjem Sinu je Bog Otac YHVH dao Ime Yehoshua,,,,,,,,,,,,,,,, MATEJ 1,21Rodit će sina, a ti ćeš mu NADJENUTI IME ISUS jer će on spasiti narod svoj od grijeha njegovih.MATEJ 1,25I ne upozna je dok ne rodi sina. I NADJENU MU IME ISUS...................Osobna Imena se NE prevode!TO je Međunarodni Zakon!------------Bog Jedini Otac YHVH - je dao SINU ime!Ime SINA od Boga Jedinoga Oca YHVH je -YEHOSHUA ------------------SIN je Židov i ima Židovsko ime----------H3091 יהושׁע יהושׁוּע yehôshûa‛ yehôshûa‛ yeh-ho-shoo'-ah, yeh-ho-shoo'-ah..............From H3068 and H3467; YEHOVAH-SAVED; Yehoshua (that is, Yoshua), the Yewish leader: - Yehoshua, Yehoshuah, Yoshua. Compare H1954, H3442.,,,,,,,,,,,,,,,Od H3068 i H3467; JEHOVA JE SPASIO; Joshua (to jest Joshua), židovski vođa: - Joshua, Joshuah, Joshua. Usporedi H1954, H3442.======ŠTO je TO u Imenu SINA?Točnije TKO je U Imenu SINA?U Imenu SINA je IME Boga Jedinog Oca – YHVH!.................TKO spašava?SIN G Yehoshua?NEEEEEEEE!!!!!!Nego Bog Jedini – Jedini Spasitelj – Otac YHVH.SIN je umro – TKO je spasio mrtvoga SINA?Bog Jedini Spasitelj Otac YHVH!!!===========3.Sveti Duh NEMA OSOBNO Ime jer NIJE OSOBAnego OSOBNOST Boga Oca YHVH-------- On 18. 10. 2024. at 21:20, rale said:Hristos je Sin, drugo lice Božanskog Bića i on je um u kiojem je sve osmišljeno i u mašti kreirano, Dakle on zna sve od početka do kraja. Ali Posao uma nije kreiranje u materiji, već to radi sveti Duh koji radi po zakonima materije i zakonima života...Imaš tvrdnju!Oklen ti je?Jel iz ZEMLE črneILIiz BIBLIJE?---------------------Ako je iz Biblije – onda daj stihove – gdje TO piše.Biblija kaže – svjedočanstvo je istinito – ako se temelji na - 2 – 3 ista svjedočenja!!Jer – odakle ti TO znanje?,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ALI – ako takovih stihova NEMAa NEMA ihti si izmišljivač neistine!Ti daješ nešto što NIJE od Boga,a time je TO – od Oca Laži Sotone!--------------------Zato ti Bog poručuje:OTKRIVENJE 21,8 Kukavicama pak, nevjernima i okaljanima, ubojicama, bludnicima,vračarima i idolopoklonicima i svim LAŽLJIVCIMA udio jeu jezeru što gori ognjem i sumporom. To je druga smrt.Ispravi svoje krive putove!!!
October 26, 2024Oct 26 On 18. 10. 2024. at 19:13, Slap said:Jedan od jadnih pokušaja muslimana,jehovinih svjedoka... u dokazivanju da Isus nije Bog je njihovo citiranje evanđeja u kojem Isus kaže da samo Otac zna kada će biti sudnji dan.Mislite da Otac zna kad će Sudnji dan? Pa naravno da ne zna jer ne želi da zna, jer sebe ne ograničava nekom odlukom o danu konačnog suda s obzirom da milostivo daje mogućnost svijetu da se promjeni. Da zna, da MOŽE DA ZNA je dakle samo formalna informacija moći.Isus, iako je Bog, u Evanđejima ponešto "nije" znao i "nije" mogao jer je sebe prezentirao kao čovjeka, nemoćnog čovjeka te se je u tom smislu odrekao demonstracije Božanske moći sveznanja. U tome je suština.Pavao razumije da je Isus Bog pa jasno kaže da u Isusu prebiva sva punina znanja. Tu dakako spada i znanje o kraju svijeta inače riječ "sva" je besmislena. Bog to zna, vidi datum kraja svijeta ali se ne opterećuje tim znanjem jer ono nije konačno, može se mijenjati i pomicati. Reklo bi se da punina bezakonja može da se ubrzava i usporava.ISUS JE BOG dakako i on, kao i Otac, vidi tu stvarnost Kraja, kraja svijeta. Zašto vidi? Pa zato jer je sveprožimajući Bog i sve obdržava. Samo je Bog sveprožimajući. Ako Isus sve obdržava ("Sve u njemu ima svoje postojanje" razumije Pavao), svu materiju i sav život onda on vidi u kakvom duhovno energetskom stanju je materija i život....vidi intenzitet primicanja kraju toga pa samim time vidi i sam Kraj.Loši teolozi će baljezgati da Isus to vidi ali ne vidi i sam Kraj i da je to specijalna povlastica Oca. To je glupost. Isusov duh je dio Duha Svetog i dijeli ga zajedno sa Ocem koji u Duhu Svetom ima preostalih 6 duhova. Ima 7 duhova Duha Svetog (Otkrivenje 1:4). No svaki duh u podstrukturi ima preostalih 6 duhova kao sebe. Po tome su Otac i Sin u unutarnjoj jednoti itu jednotu ne dijele sa nikogom. Hologramska povezanost jednote. Kroz sebe Duha Svetog Otac i Sin vide i djeluju jednotno kao Bog.Bog je Bog po svojoj sveprožetosti, po sveprožetosti sebe Duha Svetog. Isus ima vječni sveprožimajući aspekt jer ima "slavu kod Oca prije postanka svijeta". To /sveprožetost/ nije dobio od Oca. To sa Ocem dijeli i ima iz vječnosti. Sveprožetost je "koža" boštva. Ona se ne može dobiti već samo imati. Bog se ne može postati već samo biti.Nadalje, da je Isus Bog i da zna sve o Kraju govore i biblijski stihovi koje kažu da je Isus Alfa i Omega, početak i kraj. I ovo morate shvatiti; ne možeš biti Omega a da ne znaš sve o Omegi ili Kraju. Isus zna sve o kraju i zbog toga je Omega.Kao što možete pročitati pišem jasne i logične stvari "na tacni" koje dosad nigdje niste mogli pročitati i niko vam to nije znao i mogao objasniti....pa to iskoristite. Po nekim temama a pogotovo po pitanju Isusvog boštva i trojstva sam najjači na svijetu, nit me ko može osporiti niti naći ovakva teološka objašnjavanja kod svjetskih teologa prošlosti i današnjice. Izazov je tu-pokažite da nisam u pravu. Fali mi poniznosti? Pred vama nisam i ne trebam biti ponizan, već vam jasno u brk mogu reći. Kako će te drugačije imati izazov? Vi u svojoj analizi i došaptavanju sa drugima (vidim to na ovom forumu) možete reći u svom poigravanju psihijatra "Slap ima problema"...no takvi imaju problema jer se samnom ne mogu susresti riječ na riječ i nešto jasno dokazati. __________________javi se ....GDJE U istinitoj Božjoj Očevoj JAHVINOJ Riječi – BIBLIJI,PIŠE – koji stih;---------------------1.Da je Božji SIN Yehoshua Pomazanik za sebe rekao da je On Bog?Gdje je Yehoshua rekao – Ja sam Bog! - ?2.Da je Sveti Duh za sebe rekao da je On Bog?Gdje je SD rekao – Ja sam Bog! - ?3.Da je Božji SIN Yehoshua Pomazanik za sebe rekao da je On sve stvorio?Gdje je Yehoshua rekao – Ja sam stvorio…….! Ja sam Stvoritelj! - ?4.Da je Sveti Duh za sebe rekao da je On sve stvorio?Gdje je SD rekao – Ja sam stvorio…….! Ja sam Stvoritelj! - ?5.Da je Božji SIN Yehoshua Pomazanik za sebe rekao da se ljuditrebaju Njemu klanjati kao Bogu? 6.Da je Sveti Duh za sebe rekao da se ljuditrebaju Njemu klanjati kao Bogu?7.Da je Božji SIN Yehoshua Pomazanik za sebe rekao da je On Alfa i Omega?Gdje je Yehoshua rekao – Ja sam A&0! - ?8.Da je Sveti Duh za sebe rekao da je On Alfa i Omega?Gdje je SD rekao – Ja sam A&0! - ?9.Trojstvo, 3 Božanske Osobe, Trojedini Bog, Trojednaki,BogoČovjek, Bog u tijelu, Bog se rodio, BogoRodica...?10.Bog Otac Bog SIN Bog SD?11.Da za spasenje treba vjerovati da je SIN Yehoshua Pomazanik = Bog?12.Da za spasenje treba vjerovati da je SD Bog?13.Da za spasenje treba vjerovati u TTT?-------------Da li imaš jasne nedvosmislene stihove za gornje???Jer to gornje je temelj tvoje vjere!!!Ako ti je to temelj – onda imaš u Bibliji masu takovih stihova. ALI – ako nema takovih stihova - a NEMA IH –onda tvoj nauk nije Biblijski.Onda ti imaš dogmatski nauk – NE-Biblijski.A pošto NIJE Božji Očev JAHVIN,onda je od Oca Laži!Biblija jasno kaže na mnogo mjesta - NE DODAJI NE ODUZIMAJ NE PREKO NAPISANOGA!!!---------
November 2, 2024Nov 2 On 26. 10. 2024. at 18:40, piramida4 said:.SVAKA OSOBA IMA SVOJE OSOBNO IME======1.Ime Boga Jedinoga Oca je YHVH,,,,,,,,,,,,, IZLAZAK 3,15Dalje je Bog Mojsiju rekao: "Kaži Izraelcima ovako:JAHVE,Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.` TO MI JE IME DOVIJEKA,TAKO ĆE ME ZVATI OD KOLJENA DO KOLJENA...............YHVHH3068 יהוה yehôvâh yeh-ho-vaw'From H1961; (the) self Existent or eternal; Jehovah, Jewish national name of God: - Jehovah, the Lord. Compare H3050, H3069. Od H1961; () samouprave postoji ili vječni; Jehovah, Židovska nacionalna ime Boga: - Jehovah, Gospode. Usporedite H3050, H3069.=======2.Ime Božjeg Sina je YehoshuaBožjem Sinu je Bog Otac YHVH dao Ime Yehoshua,,,,,,,,,,,,,,,, MATEJ 1,21Rodit će sina, a ti ćeš mu NADJENUTI IME ISUS jer će on spasiti narod svoj od grijeha njegovih.MATEJ 1,25I ne upozna je dok ne rodi sina. I NADJENU MU IME ISUS...................Osobna Imena se NE prevode!TO je Međunarodni Zakon!------------Bog Jedini Otac YHVH - je dao SINU ime!Ime SINA od Boga Jedinoga Oca YHVH je -YEHOSHUA ------------------SIN je Židov i ima Židovsko ime----------H3091 יהושׁע יהושׁוּע yehôshûa‛ yehôshûa‛ yeh-ho-shoo'-ah, yeh-ho-shoo'-ah..............From H3068 and H3467; YEHOVAH-SAVED; Yehoshua (that is, Yoshua), the Yewish leader: - Yehoshua, Yehoshuah, Yoshua. Compare H1954, H3442.,,,,,,,,,,,,,,,Od H3068 i H3467; JEHOVA JE SPASIO; Joshua (to jest Joshua), židovski vođa: - Joshua, Joshuah, Joshua. Usporedi H1954, H3442.======ŠTO je TO u Imenu SINA?Točnije TKO je U Imenu SINA?U Imenu SINA je IME Boga Jedinog Oca – YHVH!.................TKO spašava?SIN G Yehoshua?NEEEEEEEE!!!!!!Nego Bog Jedini – Jedini Spasitelj – Otac YHVH.SIN je umro – TKO je spasio mrtvoga SINA?Bog Jedini Spasitelj Otac YHVH!!!===========3.Sveti Duh NEMA OSOBNO Ime jer NIJE OSOBAnego OSOBNOST Boga Oca YHVH-------- ...Imaš tvrdnju!Oklen ti je?Jel iz ZEMLE črneILIiz BIBLIJE?---------------------Ako je iz Biblije – onda daj stihove – gdje TO piše.Biblija kaže – svjedočanstvo je istinito – ako se temelji na - 2 – 3 ista svjedočenja!!Jer – odakle ti TO znanje?,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ALI – ako takovih stihova NEMAa NEMA ihti si izmišljivač neistine!Ti daješ nešto što NIJE od Boga,a time je TO – od Oca Laži Sotone!--------------------Zato ti Bog poručuje:OTKRIVENJE 21,8 Kukavicama pak, nevjernima i okaljanima, ubojicama, bludnicima,vračarima i idolopoklonicima i svim LAŽLJIVCIMA udio jeu jezeru što gori ognjem i sumporom. To je druga smrt.Ispravi svoje krive putove!!!Božije ImeImam jedno pitanje.Znam da svako ime ima neku znacenje.Da se Bog zove Ja jesam koji jesam. Ne znam da li sam to pravo napisala. Sta znaci Jehova.Mora da ima neku znacenje. Ne zelim da zovem Boga naopako?Pozdrav Suzana.Treba da znaš da ime u duhovnom svetu predstavlja karakter čoveka i da nas Bog ne zna po našim imenima po kojima se ovde zovemo već nas zna po našem karakteru.Tako ime Isus znači spasitelj jer je Hristov karakter karakter spasitelja.David znači moj ljubljeni, pa često Bog preko proroka govoreći o Hristu naziva ga Davidom jer je Hristos njegov ljubljeni sin.Tako i Božije ime je oznaka karaktera Boga a nije ime kojim mi treba sa ga zovemo.Kada je se Bog Predstavio Mojsiju kao Jahve, ili Jehova, zavisi kako ko čita, Bog je se predstavio svojim karakterom. Jer Jahve ili Jehova znači JA SAM ONAJ KOJI JEST.U Pismu stoji da će se spasti svako ko prizove ime Gospodnje.A to znači da se neće spasiti niko ko ne bude imao karakter Božiji, Da je milostiv, Zahvalan, Da Ima ljubav prema bližnjima, da prašta drugima grehe njihove...A ti ako si Hrišćanka obraćaj se Bogu sa Oče, kako nas je i Hristos posavetovao u molitvi Oče Naš.
November 2, 2024Nov 2 On 26. 10. 2024. at 18:46, piramida4 said:.GDJE U istinitoj Božjoj Očevoj JAHVINOJ Riječi – BIBLIJI,PIŠE – koji stih;---------------------1.Da je Božji SIN Yehoshua Pomazanik za sebe rekao da je On Bog?Gdje je Yehoshua rekao – Ja sam Bog! - ?2.Da je Sveti Duh za sebe rekao da je On Bog?Gdje je SD rekao – Ja sam Bog! - ?3.Da je Božji SIN Yehoshua Pomazanik za sebe rekao da je On sve stvorio?Gdje je Yehoshua rekao – Ja sam stvorio…….! Ja sam Stvoritelj! - ?4.Da je Sveti Duh za sebe rekao da je On sve stvorio?Gdje je SD rekao – Ja sam stvorio…….! Ja sam Stvoritelj! - ?5.Da je Božji SIN Yehoshua Pomazanik za sebe rekao da se ljuditrebaju Njemu klanjati kao Bogu? 6.Da je Sveti Duh za sebe rekao da se ljuditrebaju Njemu klanjati kao Bogu?7.Da je Božji SIN Yehoshua Pomazanik za sebe rekao da je On Alfa i Omega?Gdje je Yehoshua rekao – Ja sam A&0! - ?8.Da je Sveti Duh za sebe rekao da je On Alfa i Omega?Gdje je SD rekao – Ja sam A&0! - ?9.Trojstvo, 3 Božanske Osobe, Trojedini Bog, Trojednaki,BogoČovjek, Bog u tijelu, Bog se rodio, BogoRodica...?10.Bog Otac Bog SIN Bog SD?11.Da za spasenje treba vjerovati da je SIN Yehoshua Pomazanik = Bog?12.Da za spasenje treba vjerovati da je SD Bog?13.Da za spasenje treba vjerovati u TTT?-------------Da li imaš jasne nedvosmislene stihove za gornje???Jer to gornje je temelj tvoje vjere!!!Ako ti je to temelj – onda imaš u Bibliji masu takovih stihova. ALI – ako nema takovih stihova - a NEMA IH –onda tvoj nauk nije Biblijski.Onda ti imaš dogmatski nauk – NE-Biblijski.A pošto NIJE Božji Očev JAHVIN,onda je od Oca Laži!Biblija jasno kaže na mnogo mjesta - NE DODAJI NE ODUZIMAJ NE PREKO NAPISANOGA!!!---------Ne mora da sekaže da bi se razumelo. Petra kaže za isusa da je on Hristos Sin Boga živoga. A Isus potvrđuje tu njegovu izjavu nazvavši ga Petrom i rekavši da će na ovom kamenu sazidati svoju crkvu. Par stihova dalje Isus govori kako će biti ubijena a petar ga odgovara rekavši mu da to neće boti. na đta mu Isus odgovara ti si mi sablazan idi od mene sotono. Dakle u posle prve izjave hristos ga naziva Kamenom na kome će sazidati crkvu a posle druge izjave ga naziva Sotonom. To nam govori da se ono šta je Hristos rekao ne odnosi na Petra već na njegove izjave i da je izjava da je On Sin Boga živoga kamen na kome će on sazidati svoju crkvu. DAkle je Hristos potvrdio da je On Sin Boga živoga pa samim tim i Bog.Izvini što moram da ti kažem da je Biblija napisana samo za odabrane i njima Bog otkriva šta u njoj piše. Potrudi se da budeš odabran pa će ti se Biblija sama otkriti. A odabran se postaje tako što se tvori ono šta je Hristos Govorio umesto da se filozofira o onome šta je Hristos govorio.Ovo potvrđuju Hristove reči da ko bude Njegovu volju tvorio razumeće je li njegova nauka od Boga ili on sam od sebe govori. Dakle razumevanje dolazi kroz tvorenje Božije volje a ne kroz razmišljanje o tome šta je napisano u Bibliji.Radi kako je Hristos govorio da treba raditi pa ćeš dobiti odgovore na sva ova pitanja koja si postavio.
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje