Jump to content

Featured Replies

Posted
  • Spirit Junkie
  • PSALAM 1
  •  
  • 1Blažen je čovjek koji ne hodi na vijeće bezbožničko i na putu grješnikā ne stoji i u zboru podrugljivaca ne sjedi,
  • 2nego mu je užiće u Zakonu GOSPODNJEMU i o Zakonu njegovu misli dan i noć.
  • 3I bit će on kao stablo zasađeno uza vode tekućice, što u svoje vrijeme rađa plodom svojim; i lišće mu uvenuti neće, i u svemu što radi uspjet će.
  • 4Bezbožnici takvi nisu, nego su ko pljeva koju raznosi vjetar.
  • 5Stoga se bezbožnici neće održati na sudu, ni grješnici u zajednici pravednih.
  • 6Jer GOSPOD poznaje put pravednih, a bezbožnički će put propasti.
  • Autor
  • Spirit Junkie

PSALAM 2

• 1Zašto se razbjesniše narodi i puci ispraznosti snuju?
  • 2Digoše se kraljevi zemaljski i vladari se udružiše zajedno protiv GOSPODA i protiv Pomazanika njegova:
  • 3»Raskinimo sveze njihove i zbacimo sa sebe užad njihovu!«
  • 4Smije se onaj koji na nebesima stoluje, Gospodin se njima podsmjehuje.
  • 5Tada će im prozboriti u svojemu gnjevu i žestinom ih prestraviti svojom:
  • 6»Ta ja kralja svojega postavih nad Sionom, svetom gorom svojom.
  • 7Objavljujem odredbu: GOSPOD mi reče: ‘Ti si Sin moj, ja te danas rodih.
  • 8Išći u mene, i dat ću ti narode u baštinu, i krajeve zemaljske u posjed tebi.
  • 9Slomit ćeš ih štapom željeznim, razbiti ih kao posudu lončarsku.’«
  • 10Opametite se sada, kraljevi, poučite se, suci zemaljski.
  • 11Služite GOSPODU sa strahom i radujte se s trepetom.
  • 12Ljubite Sina da se ne razgnjevi, te ne propadnete na putu kad uskoro plane srdžba njegova. Blaženi svi koji se njemu utječu!
  • Autor
  • Spirit Junkie

PSALAM 3

• 1Psalam Davidov. Kad je David bježao pred svojim sinom Abšalomom. GOSPODE, kako se umnožiše protivnici moji!
  • 2Mnogi duši mojoj govore: »Nema mu spasa u Bogu!« Sela
  • 3Ali ti si, GOSPODE, štit oko mene, slava moja, ti si onaj koji mi glavu podiže!
  • 4Glasom svojim zavapih GOSPODU, i on me usliša sa svete gore svoje. Sela
  • 5Ja legoh i usnuh; i ustadoh, jer me GOSPOD uzdrža.
  • 6Ne bojim se silnih tisuća ljudi što nahrupljuju na me odasvud.
  • 7Ustani, GOSPODE! Spasi me, Bože moj! Jer ti udari po obrazu sve neprijatelje moje, bezbožnicima zube polomi.
  • 8U GOSPODA je spasenje; na tvojemu je puku blagoslov tvoj! Sela
  • Autor
  • Spirit Junkie

PSALAM 4

• 1Zborovođi. Uz žičana glazbala. Psalam Davidov. Kad zazovem, usliši me, Bože, pravednosti moja! U tjeskobi ti si me izbavio, smiluj mi se i prisluhni moju molitvu!
  • 2Sinovi ljudski, dokle ćete slavu moju u sramotu izvrtati? Dokle ćete ispraznost ljubiti, dokle opsjenu slijediti? Sela
  • 3Ali znajte da je GOSPOD izdvojio pobožnika svojega; GOSPOD će prisluhnuti kad ga zazovem.
  • 4Drhtite i ne griješite! Govorite u srcu svojemu na postelji svojoj, i utihnite! Sela
  • 5Prinesite žrtve pravedne i uzdajte se u GOSPODA!
  • 6Mnogi govore: »Tko će nam pokazati nešto dobro?« Obasjaj nas, GOSPODE, svjetlom lica svojega!
  • 7U srce si moje stavio radosti više no kad pšenica njihova i vino njihovo izobiluju.
  • 8U miru ću i leći i zaspati, jer ćeš mi samo ti, GOSPODE, dati da obitavam na sigurnom.
  • 1 month later...
  • Autor
  • Spirit Junkie

PSALAM 5

• 1Zborovođi. Uz frule. Psalam Davidov. Poslušaj, GOSPODE, riječi moje, razmotri moju misao!

• 2Obazri se na glas vapaja mojega, Kralju moj i Bože moj, jer ću se tebi moliti!

• 3Izjutra ćeš, GOSPODE, glas moj čuti, izjutra ću tebi molitvu upraviti i čekati na te.

• 4Jer ti nisi Bog kojemu se zloća mili niti će zlo s tobom boraviti.

• 5Hvalisavci neće opstati pred očima tvojim, mrziš sve koji bezakonje čine.

• 6Zatireš one koji govore laž, krvopije i varalice gnuša se GOSPOD.

• 7A ja ću po velikom milosrđu tvojemu ući u Dom tvoj, past ću ničice pred tvojim svetim Hramom prožet strahom tvojim.

• 8Vodi me, GOSPODE, u svojoj pravednosti zbog neprijatelja mojih; pred licem mi put svoj poravnaj.

• 9Jer u ustima njihovim nema vjernosti, nutrina njihova puna je zloće. Grob otvoren grlo je njihovo; laskaju jezikom svojim.

• 10Okrivi ih, Bože! Nek propadnu sami od nauma svojih; zbog mnoštva prijestupa njihovih izagnaj ih, jer se pobuniše protiv tebe.

• 11I neka se raduju svi koji se tebi utječu; neka kliču dovijeka, jer ih štitiš; nek se vesele u tebi i oni koji ljube ime tvoje;

• 12jer ti, GOSPODE, blagoslivljaš pravednika, dobrotom ga svojom kao štitom zaklanjaš.

image.png

Napravite račun ili se prijavite za komentiranje