Posted October 18, 2024Oct 18 Spirit Junkie PSALAM 1 1Blažen je čovjek koji ne hodi na vijeće bezbožničko i na putu grješnikā ne stoji i u zboru podrugljivaca ne sjedi, 2nego mu je užiće u Zakonu GOSPODNJEMU i o Zakonu njegovu misli dan i noć. 3I bit će on kao stablo zasađeno uza vode tekućice, što u svoje vrijeme rađa plodom svojim; i lišće mu uvenuti neće, i u svemu što radi uspjet će. 4Bezbožnici takvi nisu, nego su ko pljeva koju raznosi vjetar. 5Stoga se bezbožnici neće održati na sudu, ni grješnici u zajednici pravednih. 6Jer GOSPOD poznaje put pravednih, a bezbožnički će put propasti.
October 18, 2024Oct 18 Autor Spirit Junkie PSALAM 2 1Zašto se razbjesniše narodi i puci ispraznosti snuju? 2Digoše se kraljevi zemaljski i vladari se udružiše zajedno protiv GOSPODA i protiv Pomazanika njegova: 3»Raskinimo sveze njihove i zbacimo sa sebe užad njihovu!« 4Smije se onaj koji na nebesima stoluje, Gospodin se njima podsmjehuje. 5Tada će im prozboriti u svojemu gnjevu i žestinom ih prestraviti svojom: 6»Ta ja kralja svojega postavih nad Sionom, svetom gorom svojom. 7Objavljujem odredbu: GOSPOD mi reče: ‘Ti si Sin moj, ja te danas rodih. 8Išći u mene, i dat ću ti narode u baštinu, i krajeve zemaljske u posjed tebi. 9Slomit ćeš ih štapom željeznim, razbiti ih kao posudu lončarsku.’« 10Opametite se sada, kraljevi, poučite se, suci zemaljski. 11Služite GOSPODU sa strahom i radujte se s trepetom. 12Ljubite Sina da se ne razgnjevi, te ne propadnete na putu kad uskoro plane srdžba njegova. Blaženi svi koji se njemu utječu!
October 18, 2024Oct 18 Autor Spirit Junkie PSALAM 3 1Psalam Davidov. Kad je David bježao pred svojim sinom Abšalomom. GOSPODE, kako se umnožiše protivnici moji! 2Mnogi duši mojoj govore: »Nema mu spasa u Bogu!« Sela 3Ali ti si, GOSPODE, štit oko mene, slava moja, ti si onaj koji mi glavu podiže! 4Glasom svojim zavapih GOSPODU, i on me usliša sa svete gore svoje. Sela 5Ja legoh i usnuh; i ustadoh, jer me GOSPOD uzdrža. 6Ne bojim se silnih tisuća ljudi što nahrupljuju na me odasvud. 7Ustani, GOSPODE! Spasi me, Bože moj! Jer ti udari po obrazu sve neprijatelje moje, bezbožnicima zube polomi. 8U GOSPODA je spasenje; na tvojemu je puku blagoslov tvoj! Sela
October 18, 2024Oct 18 Autor Spirit Junkie PSALAM 4 1Zborovođi. Uz žičana glazbala. Psalam Davidov. Kad zazovem, usliši me, Bože, pravednosti moja! U tjeskobi ti si me izbavio, smiluj mi se i prisluhni moju molitvu! 2Sinovi ljudski, dokle ćete slavu moju u sramotu izvrtati? Dokle ćete ispraznost ljubiti, dokle opsjenu slijediti? Sela 3Ali znajte da je GOSPOD izdvojio pobožnika svojega; GOSPOD će prisluhnuti kad ga zazovem. 4Drhtite i ne griješite! Govorite u srcu svojemu na postelji svojoj, i utihnite! Sela 5Prinesite žrtve pravedne i uzdajte se u GOSPODA! 6Mnogi govore: »Tko će nam pokazati nešto dobro?« Obasjaj nas, GOSPODE, svjetlom lica svojega! 7U srce si moje stavio radosti više no kad pšenica njihova i vino njihovo izobiluju. 8U miru ću i leći i zaspati, jer ćeš mi samo ti, GOSPODE, dati da obitavam na sigurnom.
December 12, 2024Dec 12 Autor Spirit Junkie PSALAM 51Zborovođi. Uz frule. Psalam Davidov. Poslušaj, GOSPODE, riječi moje, razmotri moju misao!2Obazri se na glas vapaja mojega, Kralju moj i Bože moj, jer ću se tebi moliti!3Izjutra ćeš, GOSPODE, glas moj čuti, izjutra ću tebi molitvu upraviti i čekati na te.4Jer ti nisi Bog kojemu se zloća mili niti će zlo s tobom boraviti.5Hvalisavci neće opstati pred očima tvojim, mrziš sve koji bezakonje čine.6Zatireš one koji govore laž, krvopije i varalice gnuša se GOSPOD.7A ja ću po velikom milosrđu tvojemu ući u Dom tvoj, past ću ničice pred tvojim svetim Hramom prožet strahom tvojim.8Vodi me, GOSPODE, u svojoj pravednosti zbog neprijatelja mojih; pred licem mi put svoj poravnaj.9Jer u ustima njihovim nema vjernosti, nutrina njihova puna je zloće. Grob otvoren grlo je njihovo; laskaju jezikom svojim.10Okrivi ih, Bože! Nek propadnu sami od nauma svojih; zbog mnoštva prijestupa njihovih izagnaj ih, jer se pobuniše protiv tebe.11I neka se raduju svi koji se tebi utječu; neka kliču dovijeka, jer ih štitiš; nek se vesele u tebi i oni koji ljube ime tvoje;12jer ti, GOSPODE, blagoslivljaš pravednika, dobrotom ga svojom kao štitom zaklanjaš.
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje