Jump to content

Featured Replies

Posted

Evo sta Biblija kaze o svrsi zivota...

Kralj Solomon je pisao o svrsi zivota u Knjizi Propovednika.

Razmisljajuci o svrsi zivota Solomon je napisao " Sve je tastina i lovljenje vetra..."

Shvatio je iz iskustva, probavsi sve u zivotu sto se moze iskusiti,
da sva zadovoljstva ovoga sveta nemaju nikakvu trajniju vredost i da su ispraznost.
Tastina ili ispraznost .

Da pravu vrednost daju samo duhovne stvari.
To je ono sto ispunjava coveka - duhovnost.

Govor je zavrsio recima
Propovednik 11 :"13 Glavno je svemu što si čuo:
Boga se boj, i zapovesti Njegove drži, jer to je sve čoveku.

14 Jer će svako delo Bog izneti na sud i svaku tajnu, bila dobra ili zla.

Solomon je i znao i shvatio je da nema nicega trajnog niti vrednog van Bozjeg zakona...

Takodje je sto se tice mudrosti rekao:

u Propovedniku 2:13 I videh da je bolja mudrost od ludosti, kao što je bolja svetlost od mraka.
17 Zato mi omrze život, jer mi nije milo šta biva pod suncem, jer je sve taština i muka duhu.
26 Jer čoveku koji Mu je po volji daje mudrost i razum i radost,
a grešniku daje muku da sabira i skuplja da da onome koji je po volji Bogu. I to je taština i muka duhu.

Sto se tice VECNOSTI Solomon je zapisao

Da je Covek stvoren tako da ima urodjenu misao o vecnosti:

Jer je covek stvoren da zivi vecno

Propovednik 3:11 Sve je učinio da je lepo u svoje vreme.
On ( Bog )je njima u srce i misao o vecnosti metnuo, jer delima koje Bog tvori,covek ni pocetka ni kraja dokuciti nemoze.

14 Poznao sam da sto god god Bog uradi, to ce doveka trajati....

Tako da Posto je Bog stvorio coveka da zivi vecno, covek ce u vecnosti
ispuniti svoju svrhu postojanja.
Vidimo da je svrha covekova ispunjena tek kada covek zivi u skladu sa Bogom
jer od njega zavisi i jer mu on daje vecni zivot.
I jer je to jedini nacin da bude srecan.

kao sto kaze stih iz Rimljanima 6:23
dar od Boga je večni život

i Jovan 3:16 Jer je Bog toliko voleo svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao,da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni

21 hours ago, Immortal said:

Evo sta Biblija kaze o svrsi zivota...

Kralj Solomon je pisao o svrsi zivota u Knjizi Propovednika.

Razmisljajuci o svrsi zivota Solomon je napisao " Sve je tastina i lovljenje vetra..."

Shvatio je iz iskustva, probavsi sve u zivotu sto se moze iskusiti,
da sva zadovoljstva ovoga sveta nemaju nikakvu trajniju vredost i da su ispraznost.
Tastina ili ispraznost .

Da pravu vrednost daju samo duhovne stvari.
To je ono sto ispunjava coveka - duhovnost.

Govor je zavrsio recima
Propovednik 11 :"13 Glavno je svemu što si čuo:
Boga se boj, i zapovesti Njegove drži, jer to je sve čoveku.

14 Jer će svako delo Bog izneti na sud i svaku tajnu, bila dobra ili zla.

Solomon je i znao i shvatio je da nema nicega trajnog niti vrednog van Bozjeg zakona...

Takodje je sto se tice mudrosti rekao:

u Propovedniku 2:13 I videh da je bolja mudrost od ludosti, kao što je bolja svetlost od mraka.
17 Zato mi omrze život, jer mi nije milo šta biva pod suncem, jer je sve taština i muka duhu.
26 Jer čoveku koji Mu je po volji daje mudrost i razum i radost,
a grešniku daje muku da sabira i skuplja da da onome koji je po volji Bogu. I to je taština i muka duhu.

Sto se tice VECNOSTI Solomon je zapisao

Da je Covek stvoren tako da ima urodjenu misao o vecnosti:

Jer je covek stvoren da zivi vecno

Propovednik 3:11 Sve je učinio da je lepo u svoje vreme.
On ( Bog )je njima u srce i misao o vecnosti metnuo, jer delima koje Bog tvori,covek ni pocetka ni kraja dokuciti nemoze.

14 Poznao sam da sto god god Bog uradi, to ce doveka trajati....

Tako da Posto je Bog stvorio coveka da zivi vecno, covek ce u vecnosti
ispuniti svoju svrhu postojanja.
Vidimo da je svrha covekova ispunjena tek kada covek zivi u skladu sa Bogom
jer od njega zavisi i jer mu on daje vecni zivot.
I jer je to jedini nacin da bude srecan.

kao sto kaze stih iz Rimljanima 6:23
dar od Boga je večni život

i Jovan 3:16 Jer je Bog toliko voleo svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao,da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni

Ja se nebih toliko uzdao u Solomonovu mudrost, jer za Jovana Krstitelja Hristos kaže da je najveći koji je rođen od žena.

Ovom izjavom je Hristos mnogo toga rekao:

Rekao je da je Jovan veći i od Solomona. 

Neko bi mogao da pomisli da je Jovan veći i od Hrista jer i njega je rodila žena. 

Međutim nije, Hristos je rođen još pre postanja sveta od Boga, Od Oca. 

Zato i kaže da je najmanji u carstvu nebeskom veći od Jovana. Jer Carstvo nebesko ne nasleđuje telo koje dobijamo od žena kada se telesno rađamo, Već carstvo nebesko nasleđuje um koji je rođen od Boga, od Oca, kroz Hristovu nauku. 

Tako je Marija Hristu samo dala telo a on je rođen od Oca. Stoga Marija ne može biti bogorodica jer se sinovi božiji ne rađaju od žena.

Mudri Solomon nije imao priliku da sluša isusove propovedi te stoga njegova mudrost ima i manjkavosti u odnosu na Hristovu mudrost.

• Spirit Junkie

Ako je Isus rekao da je Ivan Krstitelj veci od svih, sigurno ima razlog za to. Ali isto je istina, da prije Salomona i poslije njega nije bilo mudrijeg covjeka. Isus je Sin Bozji, i naravno da je mudriji os Salomona, ali ja govorim za sve ljude koji su zivjeli na ovoj Zemlji. I sigurno je da nesto mozemo nauciti i od Salamuna, tj. njegove mudrosti - pa zar to nije Bozja rijec. 

26 minutes ago, καιnos said:

Ako je Isus rekao da je Ivan Krstitelj veci od svih, sigurno ima razlog za to. Ali isto je istina, da prije Salomona i poslije njega nije bilo mudrijeg covjeka. Isus je Sin Bozji, i naravno da je mudriji os Salomona, ali ja govorim za sve ljude koji su zivjeli na ovoj Zemlji. I sigurno je da nesto mozemo nauciti i od Salamuna, tj. njegove mudrosti - pa zar to nije Bozja rijec. 

Da mogli bi smo videti kako razmišlja starozavetni mudrac. A mudrost starog zaveta naspram mudrosti novog zaveta je ko nebo i zemlja. 

A Isus nije rekao da je Ivan mudriji od svih, nego da je veći od svih koji su rođeni od žena, a da je najmanji u carstvu nebeskom veći od njega. 

Dakle mudrost ljudi rođenih od žena naspram mudrosti onih koji su rođeni od Oca. Carstvo Božije nasleđuju samo oni rođeni od Oca; Rođeni od žena ga ne mogu naslediti.

Neki od psalama su proročki  i pitanje je koliko je pisac psalma zapravo razumeo poruku koju prenosi.

Uzmimo primer Avrama; njega pismo naziva prorokom a nigde ne postoji ni jedno Avramovo proročanstvo.

Ali ceo Avramov život je zapravo prorošanstvo koje ukazuje na Isusa Hrista  i da će Bog svog sina prineti na žrtvu za oproštaj greha nama.

Avram nikako nije mogao da zna da je njegov život zapravo proročanstvo i da će njegovo duhovno seme naslediti zemlju a ne njegovo telesno potomstvo. 

Napravite račun ili se prijavite za komentiranje