Jump to content

Featured Replies

Posted
DA LI JE MOGUĆE OSTVARITI BRAČNU ZAJEDNICU U CRKVI

U američkoj košarkaškoj ligi postoji jedna pojava praćenja zarada košarkaša od strane američkih udavača.
Tako je košarkaš Denis Rodman svojevremeno izjavio "kao dečak bio sam ružan, i zbog toga su me svi izbegavali.
A danas kada zarađujem novac - devojke me opsedaju.."
Ovaj primer je dat da bi se postavilo jedno pitanje "da li ovako nešto postoji i u okrilju Božje crkve?"
Odgovor je DA.
Nažalost, i u Božjoj crkvi - postoje pravila i kriterijumi po kojima crkvene udavače vrednuju da li je neko pogodan za brak, ili ne.

Te udavače uglavnom za brak traže propovednike, njihove sinove, ili vernike iz kruga crkveno-kućnih prijatelja, imućne, u šta spadaju društvene osobine, i fizičke predispozicije.
Jednom rečju 'sve osim istinskog posvećenja.
Bitno je napomenuti 'da suština vere i pristupanja u zajednicu vernih - nije stupanje u brak, već spasenje u Hristu.
Biblija po pitanju braka kaže: "kako je kome dato"
Crkva nasuprot tome uči 'kako svi u veri treba da ostvare bračnu zajednicu.

U ovoj tvrdnji je u odnosu na prilike crkve koja se izjednačava sa svetom - uočljiva jedna kontradiktornost, koja može obmanuti, a potom i razočarati one koji pristupe u zajednicu vernih.
Ona se nalazi u tome 'što je zbog opisanih prilika u zajednici - mnogima oduzeta ta mogućnost.
Tako je jedan brat na moje pitanje zašto je otiša iz crkve i počeo da živi svetovno - odgovorio "izgubio sam tolike godine u crkvi a nisam pronašao ženu za brak"
Tako crkva ustvari odvlači ljude iz svojih redova, a često i od Hrista, jer propoveda ono što je zbog prilika u crkvi neostvarivo.
Naravno, u tu svrhu postoji lična molitva onih koji žele da uđu u brak 'da ih Bog spoji sa vernom posvećenom osobom.
Ali, pitanje je 'da li danas u crkvi postoje verne, i posvećene osobe.
Zato treba svoj život posvetiti jedino službi Bogu.
A ako to činimo celim srcem - on će nam otkriti šta je njegova volja za naš život.
  • καιnos changed the title to Da li je moguce ostvariti bracnu zajednicu u crkvi
  • 2 weeks later...

Devojke su buduće majke i kao buduće majke njima se dopadaju muškarci koji su uspešni, tj. koji mogu da pruže njihovoj budućoj deci ono najbolje.  Žene ne biraju muškarce po lepoti već po sposobnostima. Tako da je ovaj košarkaš potpuno pogrešno shvatio zašto su devojke lude za njim. 

Tako u u crkvi žene takođe primenjuju iste kriterijume pa uspešniji muškarci imaju veće šanse. 

Žene nisu svesne zašto prave takav izbor, njima je određeni muškarac privlačan, sviđa im se a da ni jednog trenutka nemaju jasnu misao zašto im se sviđa.  Zato ne možemo kriviti žene što ih njihiovi prirodni instinkti navode da vole stvari koje su u službi proširenja roda. Jednostavno to je njihov nagon koji nisu osvestile da bi znale zašto im se neki muškarac sviđa.

Napravite račun ili se prijavite za komentiranje