Posted March 23, 2024Mar 23 “I svetlost sija u tami i tama je nije nadjačala. “ Jovan 1:5Svetlo predstavlja istinu i pravednost, nasuprot tami, koja predstavlja zabludu i nepravednost.Tako Jovan pokazuje da tama neće pobediti svetlo.Izavor istine Je Bog JHVH Jehova.Takodje je Bog JHVH izvor fizickog i duhovnog svetla....I svega dobrog, posto je i sam Bog ljubav.1 Jovanova 47 Voljeni, volimo jedni druge, jer ljubav potiče od Boga, i svako ko voli rođen je od Boga i poznaje Boga.8 Ko ne voli, nije upoznao Boga, jer Bog je ljubav.Bog, posto je izvor svetla i jedini svemoguc, njega ne moze nadvladati tama – duhna tama koja poticeod palih duhovnih stvorenja Sotone i Demona.Bog JHVH Jehova je apsolut i kao Stvoritelj najmocnije bice u univerzumu.Istina je ono cime Bog osvetljava nas put koji vodi u vecnost.A istinu mozemo naci u Bibliji posto je ona Bozja pisana rec.Istina - koja je Bozja rec, osvetljava nama put i rasteruje tamu...Takodje da nas ne bi nadvladala duhovna tama, trebamo razvijati osobine koje su Bozanske vrlinekao sto su ljubav dobrota, mirmilosrdje itd... Galatima 5:22Kada imamo osobine Boga koji je izvor svetlosti, time i mi ostajemo u svetlosti i istini i tako nadvaldavamo tamu...Rimljanima 129 Neka vaša ljubav ne bude licemjerna! Mrzite zlo, držite se dobra!10 Bratskom ljubavlju srdačno ljubite jedni druge! Prednjačite u iskazivanju poštovanja jedni drugima!2 Radujte se u nadi! Strpljivo podnosite nevolju! Ustrajte u molitvi!17 Nikome ne vraćajte zlo za zlo! Činite ono što svi ljudi smatraju dobrim! 18 Ako je moguće,koliko o vama ovisi, budite u miru sa svim ljudima!19 Ne osvećujte se, ljubljeni, nego dajte mjesta srdžbi Božjoj, jerje pisano: “Moja je osveta, ja ću uzvratiti, kaže Jehova.”21 Ne daj da te zlo nadvlada, nego nadvladaj zlo dobrom!
October 26, 2024Oct 26 ...OTKRIVENJE 21,23 –svjetiljka Jaganjac======= OTKRIVENJE 21,23 I gradu ne treba ni sunca ni mjeseca da mu svijetle.Ta Slava ga Božja = OD BOGA JEDINOGA OCA YHVH -obasjalaisvjetiljka mu Jaganjac! = SIN G YEHOSHUA -,,,,,,,,,,,,,,, Slava Boga Jedinoga Oca YHVH obasjava.Svjetiljka OD Boga Oca YHVH je Jaganjac – G Yehoshua pomazanik.Jasno rečeno – DVIJE OSOBE!PRVA – Bog Jedini Otac YHVH.Druga – G Yehoshua koji NIJE Bog.SVE i svjetlo – stvorio je Bog Otac YHVH.IZAIJA 45,7 JA TVORIM SVJETLOST i stvaram tamu.Ja stvaram sreću i dovodim nesreću, JA, JAHVE, ČINIM SVE TO.------------YHVH Bog Jedini Otac Jedini Stvoritelj Svega – stvorio je i svoga SINA G Yehoshuu!!!-------------OTKRIVENJE 22,5Noći više biti neće i neće trebati svjetla od svjetiljke ni svjetla sunčeva:OBASJAVAT ĆE IH GOSPOD BOG i oni će kraljevati u vijeke vjekova.,,,,,,,,,,,,,,,,Jedini Bog Otac Jahve obasjavat će ljude.----------------IZAIJA 60,19Neće ti više sunce biti svjetlost danju nit` će ti svijetlit` mjesečina,nego će JAHVE BITI TVOJE VJEČNO SVJETLOI TVOJ ĆE BOG BITI TVOJ SJAJ. IZAIJA 60,20Sunce tvoje neće više zalaziti nit` će ti mjesec pomrčati,jer će JAHVE BITI TVOJE VJEČNO SVJETLO,i okončat će se dani tvoje žalosti.---SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH – G Yehoshua,NIJE i NEĆE NIKAD biti = BOG!----------...1. IVANOVA 5,20Znamo: Sin je Božji = G YEHOSHUA -došao i dao nam razumda poznamo ISTINITOGA. = BOGA OCA YHVH -I mi smo u ISTINITOM,u Sinu = G YEHOSHUI -NJEGOVU, = BOŽJEM OČEVOM JAHVINOM -Isusu Kristu....................On je Bog istiniti i Život vječni. = BOG OTAC YHVH,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Sin Božji – ne-bog je došao – Taj je Gospodin Yehoshua pomazanik.Sin Božji - Gospodin Yehoshuadao nam da poznamo ISTINITOGA Boga Oca YHVH.Gospodin Yehoshua ne govori svoje riječi nego riječi Boga svoga Oca YHVH.ZATO je Gospodin Yehoshua isto ISTINITI Sin svoga Boga i Oca YHVH ISTINITOGA.Mi smo u Istinitom Sinu od Boga Oca YHVH - u - G Yehoshui pomazaniku.Mi smo jedno tijelo sa Gospodin Yehoshuom i tako smo povezani sa našim Bogom Ocem YHVH.Bog Otac YHVH je Jedini Bog ISTINIT.Jedini Bog Otac YHVH daje život vječni.Bog Otac YHVH je USKRSNUO Mrtvoga G Yehoshuu!,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ON je Bog – se odnosi na Boga ISTINITOGA Oca YHVHkojega je Gospodin Yehoshua objavio ljudima.---------------- ON je Bog koji je Biblijski Bog, Koji je Bog iz 1.BZ1. Božja Zapovijest –DA LI JE POŠTUJEŠ?=========IZLAZAK 20,2"Ja sam JAHVE, BOG tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,YHWH JE BOG Otac, A NE Sin Gospodin YehoshuaYHWH je izveo iz Egipta, a NE Sin Gospodin Yehoshua-----------------IZLAZAK 20,3Nemoj imati drugih bogova uz mene.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,NEMOJ IMATI Sina Gospodina YehoshuuKAO BOGA - UZ BOGA Oca Jedinoga YHWH========== IVAN 7,28Nato Isus, koji je učio u Hramu, povika:"Da! Poznajete me i znate odakle sam! A IPAK JA NISAM DOŠAO SAM OD SEBE:POSTOJI JEDAN ISTINITI = Bog Otac Jedini YHVH - KOJI ME POSLA. NJEGA = Boga Oca Jedinoga YHVH -VI NE ZNATE.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,SIN Yehoshua se sam jasno odvajaod Boga Oca YHVH.SIN nije = OtacSIN nije = Bog SIN nije = YHVHSin od Boga Jedinoga Oca YHVHGospodin Yehoshua - nije došao samostalnonego ga je Bog Jedini Otac YHVH - poslao kao poslanika ljudima.TAJ BOG - Otac Jedini YHVH je JEDINI ISTINITITOGA Boga Jedinoga Oca YHVH - MNOGI NE ZNAJU - sebi na propast--------------IVAN 7,29JA GA = Boga Oca Jedinoga YHVH -ZNADEM JER SAM OD NJEGA = Boga Oca Jedinoga YHVH - I ON = Bog Otac Jedini YHVH -ME POSLAO.,,,,,,,,,,,,,,,,,,, SIN Yehoshua ZNA Boga Jedinoga Oca YHVHa time jasno kaže da on – SIN nije = Bogjer je Bog SAMO Jedan – Otac YHVH.Sin od Boga Jedinoga Oca YHVHGospodin Yehoshua - nije došao samostalnonego ga je Bog Jedini Otac YHVH - poslao kao poslanika ljudima.=======
Napravite račun ili se prijavite za komentiranje