Jump to content

Featured Replies

Posted

Ljubljeni moji,

od sada mi smo djeca Božja,

ali, ono što ćemo biti nije još očitovano.

1.Ivanova 3:2

Isus je rekao:

:::

I tada će proplakati sva plemena zemlje. I ugledat će Sina Čovječjega gdje dolazi na oblacima nebeskim s velikom moći i slavom.

Matej 24:30

Što su oblaci nebeski?

Dan 7:13-14:

Gledah u noćnim viđenjima i gle, dođe najednom jedan, koji je izgledao kao Sin_Čovječji, na oblacima nebeskim. On se približi Starovječnom i dovedu ga k njemu.

Njemu bi predana vlast, čast i kraljevanje, da mu služe svi narodi, plemena i jezici. Vlast njegova vlast je vječna i nikada neće proći, kraljevstvo njegovo neće propasti.

I Daniel je upitao Glasnika Božjeg koji bješe pored njega:

Koje je značenje toga?

I o viziji u gorenavedenim stihovima gdje Daniel vidi:

Sina Čovječjeg što dolazi s/u/okružen OBLACIMA NEBESKIM i prima GOSPODARENJE i VJEČNO_KRALJEVANJE

Glasnik, Anđeo mu odgovara o tome u Dan 7:18 objašnjavajući

Dan 7:18

Ali će od njih [zvjeri koje je Daniel vidio ranije] kraljevstvo preuzeti Sveti_Svevišnjega i oni će ga posjedovati za vijeke vjekova.

DANIELOVA #VIZIJA SINA ČOVJEČJEG NA OBLACIMA NEBESKIMA

predstavlja

ISUSA sa SVETIMA SVEVIŠNJEGA

koji će

PREUZETI kraljevanje (od 3u1 4. zvijeri) i POSJEDOVATI kraljevstvo navijeke i do u sve vjekove.

Otkrivenje 1:7

Gle, On dolazi s oblacima i svako oko će Ga vidjeti.

Isus je oblake označio kao NEBESKE,

nebeske oblake  je Anđeo Božji Danielu u objašnjenju predstavio kao SVETE NAJVIŠEGA,

Knjiga Otkrivenja spominje iste te oblake u istom kontekstu kao što i Juda 14 kaže:

Gospod dolazi s mirijadama Svojih svetih.

Tako,

kad je ISUS govorio o Njegovom POVRATKU na zemlju, kada je u Mat 24:30 rekao:

sva plemena zemaljska će GA VIDJETI U DOLASKU, POJAVKU S NEBESKIM OBLACIMA

znao je Isus o čemu je govorio

i također je znao da će nas Duh Istine kojega je poslao da bude s njegovim svetima voditi u svu istinu...

Nebeski oblaci nisu fizički oblaci zemaljski niti oblaci fizičkoga neba načinjeni od nekakvih plinovitih isparenja,

VEĆ SU OBLACI NEBESKI SINOVI BOŽJI - SVETI NAJVIŠEGA - U NJIHOVOM OČITOVANJU PUNINE KRISTOVE;

sveti koji su kroz duhovni i silni angažman Duha Istine ZAPOSJELI KRALJEVSTVO_NEBESKO i PRISVOJILI GA I IZVELI GA IZ NUTRINE GDJE JE BILO, VAN U NJIHOVU ŽIVU STVARNOST GDJE JE I  BILO PREDODREĐENO STIĆI (Luka 11:2, 17:21).

Ljubljeni moji,

od sada mi smo djeca Božja,

ali, ono što ćemo biti nije još očitovano.

Mi ZNAMO  da,

kad se bude pojavio, mi ćemo biti NALIK Njemu, jer ćemo Ga vidjeti onakvim kakav On jeste.

1.Ivanova 3:2

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Jer ljubav dolazi iz upoznavanja Njega. Znanje sjedinjeno s Bogom ispunjava svaku želju. I za srce koje ju prima, ona je posvemašnja slatkoća koja prelijeva zemlju. Jer nema ničega kao što je slatkoća Božja.

Izak iz Nineve

• Spirit Junkie
On 21. 03. 2024. at 18:51, Qala Davidov said:

Nebeski oblaci nisu fizički oblaci zemaljski niti oblaci fizičkoga neba načinjeni od nekakvih plinovitih isparenja,

VEĆ SU OBLACI NEBESKI SINOVI BOŽJI - SVETI NAJVIŠEGA - U NJIHOVOM OČITOVANJU PUNINE KRISTOVE;

Mislim da većina kršćana vele da su to fizički oblaci. Jer ako sinovi Božji, spašeni dolaze sa Isusom, onda tu nešto ne štima. Jer kad Isus dođe, onda će prvo vjerni uskrsnuti, i živi se preobraziti. Po tvojoj teoriji, ti sveti spašeni koji dolaze sa Isusom će morati nakratko uskočiti u grob i opet uskrsnuti. 

• Autor
On 24. 03. 2024. at 9:55, καιnos said:

Mislim da većina kršćana vele da su to fizički oblaci. Jer ako sinovi Božji, spašeni dolaze sa Isusom, onda tu nešto ne štima. Jer kad Isus dođe, onda će prvo vjerni uskrsnuti, i živi se preobraziti. Po tvojoj teoriji, ti sveti spašeni koji dolaze sa Isusom će morati nakratko uskočiti u grob i opet uskrsnuti. 

To je po tvojoj teoriji tako, prijatelju kainose. A "većina kršćana" je širok pojam. Ja volim uzane pute.

Kod mene sve to štima. Sjećaš se onog jednog poduljeg članka jednog anglikanca kojeg sam davno pustila na starm forumu, onom samopismo... Taj je baš o tome.

Zašto bi sveti koji s Isusom dolaze morali nakratko uskočiti u grob? Zato da se podvrgnu čijem gledištu?

Dead shall rise... not the living. Živi će se "tek" preobraziti... kako kaže i Ivanova poslanica. Jer za koje je rečeno da neće ni morati mrijeti?

I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. Vjeruješ li ovo?

A ako neće umrijeti... onda živi i živjet će... umjesto da mrije... odmah iz ovoga prelazi u vječni. Nutarnji čovjek je uvijek nevidljiv vanjskome oku, i to je taj.

• 2 weeks later...
  • Spirit Junkie

Ali biblijski izvještaj govori da će Isus doći sa mnoštvo anđela, a ne sa spašenima koji su po tebi nakon smrti negdje gore. Onda će uskrsnuti vjerni, a živi vjerni će se preobraziti. To kaže 1. Sol 4,16. Qala Davidov, inače većinu tvojih postova mi je uvijek teško za skužiti, možda si jednu dimenziju iznad nas 🙃