Jump to content

Featured Replies

On 27. 10. 2024. at 10:52, Faith said:

Jest Mudrost .Sin Božji !

Čitaj Priče Solomonove 8:30-36

30 tada sam bila uz njega kao vešt graditelj, i dan za danom bila sam mu naročita radost, i veselila sam se pred njim sve vreme,

31 veselila sam se plodnom tlu zemlje njegove i radost su mi bili sinovi ljudski.

32 Zato me poslušajte, sinovi moji. Srećni su oni koji se drže puteva mojih.

33 Slušajte pouku i postanite mudri, i ne zanemarujte je.

34 Srećan je čovek koji me sluša i svaki dan na vratima mojim bdi, koji stražari kod dovratka vrata mojih.

35 Jer ko mene nalazi, nalazi život, i zadobija naklonost Gospodnju.

36 A ko me ne nalazi, zlo čini duši svojoj. Svi koji me mrze, vol

e smrt.”

Isus govo da nitko nije vidjeti Oca osim Njega,. niti tko zna Boga osim Njega - Sina!

Niti.tko.zna dina osi Oca i io.oha kome Din želi reći!

Ivan piše ; Nitko.nikafsnijr vidjeo Boga. Jedinorođeni.dim.ha je obznanio!

Isus je bio.u.ovevim.marucju i veselio.se Ocu!

Dakle križ stati zavjet i.movi .jasno.je da je Gospod bio.Isu prije utjelovljenja Duh.

Kao i Bog Otaci Anđeli su duhovna bića.

Kristalni jasno da mu se veseli Sin u I zajedno sa ocem sve radio . I sve je križ njega postali i za NJEGA!

A kriva ubačena riječ da je Bosni duh lebdio nad bezdanom.originsl da grčkog jezika je da je Fuj Boga lebdio.

Pa sada da li tko razumije razliku između Božji duh i Duh Boga??

nisi dao niti jedan jedini stih u kojem bi pisalo
da je taj tvoj - lažno nazvan - ISUSEK = mudrost !!!

a nisi se obazreo na sve što sam ti dao jasno poduprto stihovima,
kontra tvoga - bez stihova

• Odgovora 56
  • Pregleda 1,7k
  • Tema napravljena
  • Zadnji odgovor

Najbolji posteri u ovoj temi

Najpopularniji postovi

• Pa ne mozemo se mi moliti samome sebi, nismo mi bog, ovo kao da je gnosticko ucenje.

• Ako smo mi ljudi bogovi zasto umiremo, Bog ne moze umrijeti?

• Mislim da ne trebamo filozofirati. Biblija je jasna, postoji samo jedan Bog i to Otac, a Isus je Sin Bozji. Sv. Duh nije neka treca osoba, nego Bozji duh, kao sto mi ljudi imamo svoj duh, ali nas duh

Posted Images

On 11. 10. 2024. at 21:47, rale said:

Ti svoju filozofiju baziraš

Ne bavim se “baziranjima filozofija”. Živi Krist podučava.

On 26. 10. 2024. at 19:09, piramida4 said:

.

1. SOLUNJANIMA 5,23    

A sam Bog mira neka vas posvema posveti i
cijelo vaše biće –

DUH vaš
i
DUŠA
i
TIJELO

,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Čovjek se sastoji od 3 komponente

Stvoreni čovek je duh duša i telo, to je telesni čovek, stvorenje, biokompjuter. A iz tog stvorenja kao iz materice u koju se seje seme Božije, Reč Božija rađa se nanovorođenjem duhovno biće, Um Božiji, Logos Božiji,

I taj Logos nije duša ali ima dušu, nije telo ali ima telo. nije duh ali ima duh,

On je glava, um koji treba da vlada dušom, duhom i telom, da kao Carski sin nasledi carstvo nebesko, svet svojih misli i ideja. I da ovladavši svojim umom postane gospod u telu, Sin Božiji kome se pokoravaju i duh i duša i telo.

Edited by rale

Gle, možeš kroz cijelu Bibliju čitati. Jer kroz cijelu Bibliju je sve otkrivao Duh Kristov u starom i novom.zavjetu. počevši od Mojsija.

I zato i je Isus rekao da će biti kamen spoticanja.

Ko žao e na taj Kamen razbiti će se,.a na koga On padne zdrobiti će Ga.

Nije li Bog naredio da se svi poklone Sinu kao i Ocu?

I pisano je da će mu se doslovno svi pokloniti,svi jer j proslavio Oca i rekao Ove sada ti mene proslavi. I Orač ne rekao proslavit ću te i opet ću te proslaviti.

Ali sad ovo nije tema.

Nego kako ne shvaćaš da se apsolutno i isključivo govori o Isusu kao Očevoj Mudrosti,.koja je rođena, a ne stvorena?

Tko je bio “ Ja jesam” ? Isus jeste Bog po Duhu jer ga je Bog rodio,.ali je 2. Osoba Božanstva!

A Isus ne Očeva Mudrosti .

Osam.isus ne rekao dok ne bio na zemlji farizejima i licemjerima d odMojdija piše o Njemu!

Dakle sve se svodi na Isus a i u starom i u novom zavjetu koji je pisan tek nakon pedesetnice

Smatram da tebi kao jednom teologu ne moram crtati ni stavljati citate ,Uuzmi Bibliju pa moli da razumiješ . Znaš dobro da u Bibliji ima krivih prijevoda ,.izmijenjenih riječi sa originala ,.nadodanoga,.oduzetoga, jer sve što ne možeš usporediti i bavi drugdje i povezati, a zove se bitno,da nije ispravno.

• 2 months later...
On 19. 01. 2024. at 22:43, avalon said:

Jedan Bog u tri, ili tri Boga u jednom. Kako razumijevate Trojstvo - kako neko veli da je to veliku misteriju?

image.png

trojstvo (1).jpg

Ova strukturalna skica je glupost jer ne postoji tri u jednom. Jer kad mi postojalo onda bi moralo biti i nešto četvrto koje to troje povezivalo u jedno. Riječi ““je” i “nije” nisu objašnjenje te jednote….

• 2 weeks later...
On 26. 01. 2025. at 22:51, Slap said:

Ova strukturalna skica je glupost jer ne postoji tri u jednom. Jer kad mi postojalo onda bi moralo biti i nešto četvrto koje to troje povezivalo u jedno. Riječi ““je” i “nije” nisu objašnjenje te jednote….

Ima li 3 osobe Božanstva ili 3 Boga ili jedan Bog sa 3 lica ili je sve Jedan Bog koji se javlja u tijelu Sina ... Bog je svet tako piše. Bog je Duh isti piše.

1. Božja zapovijed se odnosi na jednu osobu!

ILI

Jedninu množine li 3 osobe ?

A MOLITU SE DIREJTNO ISUSU ILI BOGU U IMR ISUSA KRISTA JE JEDNAKO.

KOLIKO BOGOVA IMA? PIŠE JEDAN;

VJERUJEŠ DA IMA JEDAN BOG. DOBRO ČINIŠ. ALI I ĐAVO VJERUJE PA DRŠĆE.

IMA LI ITKO DA PO BIBLIJI BEZ DODATNIH KNJIGA RAZUMIJE?

BEZ E.G.W., ITD?

E.G.W. NIJE OČITO SVEZNAJUĆA!

NPR. ISUS JE PIO VINO, A NE MOŠT ILI SOK OD GROŽĐA. TO MIGU PO BIBLIJI DOKAZATI.

ISUS JE REKAO: IVAN NIJE JEO MESA NITI PIO VINA, PA SU REKKI DA DEMON U NJENU. A JA JEFEM MESA I PIJEM VINA, PA MR ZOVU IZJELICA I PIJANICA, PRIJATELJA BLUDNICAMA I POREZNICIMA.

IVAN KRSTITELJ NIJE SMJEO PITI ALKOHOLNA PIĆA VINO JER JE OD UTROBE BIO PUN SVETOGA DUHA.

DA JE BIO MOŠT PIO BI IVAN. KAKO JE U ONO VRIJEME MOGLI BITI NEFERMENTIRANO VINO? ISUS JE SAM GOVORIO DA NOVO VINO NEJDE U STARE MJEHOVE , JER BI SE POKVARILO I JEDNO I DRUGO! IVAKO VALJAJU OBOJE.

DA SE RADILO O SOKU OD GROŽĐA, NE BI SE POKVARILO NITI BI POKUCALA BURAD !

Dodala sam ovo zato što želim reći da Bibliju trebamo razumjeti uspoređivanjem pisama., a ne vjerovati drugim prorocima.

ISUS HR REKAO: DA DOĐE I ANĐEO SA NEBA I PRIPOVJEDA DRUGAČIJE EVANĐELJE OD OVOGA, NE VJERUJTE!

Pitanje je ; 1. DA LI IMA DVIJE OSOBE U BOŽANSTVU ILI TRI ILI SAMO JEDNA ? 2. DA LI BOG IMA TRI LICA ILI DVA ILI JEDNO?

MOŽE LI TKO TVRDITI 100% DA ZNA- PREMDA SUMNJAM!

ALI, DA LI JE TO BITNIJE OD DJELA LJUBAVI,?

1. PITANJE: KAKO PODNOSITI ZLO I SAMO ŠUTJETI? NUSMO LI ONDA SAUČESNICI I NJIHIVI POMAGAČI U ZLU??

HVALA LIJEPO TKO MI DA IZ BIBLIJE ODGOVORE SA CITATIMA!

23 hours ago, Ljubav said:

Pitanje je ; 1. DA LI IMA DVIJE OSOBE U BOŽANSTVU ILI TRI ILI SAMO JEDNA ? 2. DA LI BOG IMA TRI LICA ILI DVA ILI JEDNO?

1. PITANJE: KAKO PODNOSITI ZLO I SAMO ŠUTJETI? NUSMO LI ONDA SAUČESNICI I NJIHIVI POMAGAČI U ZLU??

HVALA LIJEPO TKO MI DA IZ BIBLIJE ODGOVORE SA CITATIMA!

1.

Bog nije "podijeljena ličnost" niti boluje od MPD ("multiple personality disorder", poremećaja uvišestručene osobnosti). U njemu smo i mi jedno jer "Naš život je skriven s Kristom u Bogu." Zato je i rečeno da ne poznajemo jedni druge (više) po tijelu, već po Duhu i u Duhu. Jednom Duhu. Tom Duhu, Božjem Duhu, Kristovom Duhu, Duhu Sveca Našega. "Da i oni budu jedno s nama", kako reče Isus.

2.

Okrenuti i drugi obraz. Drugi obraz je onaj čisti, neudareni, neokaljani. I uvijek mi imamo taj čisti obraz za iznova okrenuti. Onaj koji nije udaren i zapravo, niti ne može biti, jer je to obraz Božjeg djeteta, i sam Božanski - "Budite sveti kao što je svet otac vaš nebeski." Način "podnošenja" je PRAŠTANJE. Sin čovječji ima moć oprostiti grijehe. Jesi li ti dijete Božje, jesi - posvojen(a), posinjen(a). Duh u tebi kliče Bogu: Oče! Jesi li i dijete čovjeka? Jesi. Duh u glavu, ne ljudska pamet.

Napravite račun ili se prijavite za komentiranje