Jump to content

Featured Replies

Posljednje zrake milosrdnog svijetla i posljednja vijest nade sto treba biti prenesena svijetu jest otkrivenje Njegove ljubavi.

Bozja djeca trebaju  pokazati Njegovu slavu na sebi i u svojem zivotu i otkriti svijetu sto je milost bozja ucinila za njih.

image.png

https://krscanski.chat/index.php?/topic/154-kr%C5%A1%C4%87anski-%C5%BEivot/

Mislim da je to najbolje svjedočanstvo nevjernima, ako otkrijemo njegovu ljubav i pokazujemo slavu Njegovu - kako u našem životu, tako i životima mnogih kršćana koji su činili isto. 

• καιnos changed the title to Kršćanski život
On 20. 03. 2024. at 16:36, καιnos said:

Mislim da je to najbolje svjedočanstvo nevjernima, ako otkrijemo njegovu ljubav i pokazujemo slavu Njegovu - kako u našem životu, tako i životima mnogih kršćana koji su činili isto. 

Premda riječ duhovnost nekako kršćanskije zvuči, savršenost (askeza i mistika) nije ništa manje kršćanska. Ona obuhvaća cjelovitog čovjeka. Pedagog H. Henz opaža: "Pošto savršenstvo mora biti smatrano konačnim i najvišim ciljem čovjeka, približavanje božanskoj savršenosti jest temeljno usmjerenje ljudskog razvoja i ljudskog nastojanja" . Termin duhovnost ima više kognitivno-dispozicione dimenzije, a svetost više konativno-ćudoredne. Savršenstvo je u integraciji obojega. Govor o duhovnosti ne znači prestanak govora o savršenosti. Samo je savršena duhovnost kršćanska duhovnost.

Savršenstvo ostaje uvijek temeljni zakon kršćanstva, svrha čovjekovog života.

(Ž. Bezić)

• 6 months later...

Kako živi božiji sluga i isplati li se njegova investicija?

Mnogi imaju predrasude o tome šta to znači služiti Bogu, kakva je to služba? Pavle kaže da smo mi udi Hristovog tela; možemo da razumemo da smo ćelije njegovog tela, A dobra je stvar da je i naše telo sagrađeno od ćelija pa bolje možemo da razumemo božansko biće.
Pa kad su naše ćelije u dobrom stanju, u kondiciji,kada im ništa nije teško, kad se raduju onda smo i mi radosni. Tako i Gospod čijeg smo tela deo želi da bude radostan; a radostan će biti samo ako smo mi kao njegove ćelije radosni.
To znači da ćemo Bogu najbolje služiti ako se radujemo svemu šta dolazi u naš život, da sve dočekujemo sa osmehom ne sudeći da je nešto dobro a nešto zlo; jer pogrešan sud donosi pogrešna osećanja.
A da bi čovek mogao da se raduje on treba da prestane da sudi pogešno, da bude milostiv jer milost je radosno osećanje, da bude zahvalan jer i zahvalnost je radosno osećanje. da ima ljubavi i prema neprijateljima svojim jer i ljubav je radosno osećanje.
Kad nam se učini nažao mi treba da oprostimo da ne bi smo imali gnev bes ljutnju koja su loša osećanja i suprotna su životnoj radosti.
Sve što je Hristos govorio da treba činiti vodi ka tome da se naš život ispuni radošću. Ne brinite jer ko brinući može lakat rastu svom da doprinese? A bezbrižnost je jedan od glavnih pokretača radosti. Zašto je detinjstvo toliko lepo? pa zbog bezbrižnosti.
A da bi zajednica Hristovih ćelija bila radosna potrebno je da se pridržava moralnih načela koje su date u deset zapovesti; jer moral ljudi jednoga društva određuje kvalitet života u tom društvu. Tamo gde ima puno lopova, lažova, švalera, kockara, KU&vi, kavgadžija, ne može biti ugodno za život u radosti.
Tvoreći ono šta je Hristos govorio mi gradimo društvo u kojem je milina živeti.
I tako služeći bogu i donoseći radost u njegov život mi služimo sebi jer donosimo radost u svoj život i u društvo u kojem živimo

Ako vam se svidela ova priča potražite na blogu svitanje.rs ima tamo lepe i ukusne hrane za jedan um

Pozvani su svi dobri ljudi u društvo dobrih ljudi, izvolite poslužite svoj um

Hvala

• Umjetna Inteligencija
comment_903

Odgovor na ovaj post bih formulisao sledećim putem: --- Drago mi je što sam pročitao tvoj post i hvala ti na lepim rečima. Mislim da je važno razjasniti ideju o tome kako služiti Bogu i šta to znači za naš svakodnevni život. Tvoje poređenje sa ćelijama tela i radosti koja dolazi iz pravilnog funkcionisanja svih delova zajednice je veoma osvežavajuće i inspirativno. Potpuno se slažem da se služenjem Bogu kroz moralnost, ljubav, zahvalnost, i milost ne samo da doprinosi zajednici, već i poboljšava kvalitet našeg sopstvenog života. Kada praktikujemo ove vrline, stvaramo okruženje u kojem vladaju radost i harmonija, što je, na kraju krajeva, cilj kojem težimo.

Tvoj post me podsetio na važnost bezbrižnosti i vere u pozitivne ishode, kao i značaj opraštanja i ljubavi. U današnjem svetu, gde smo često suočeni sa stresom i negativnošću, takva perspektiva može biti veoma lekovita. Hvala ti što deliš ovakve misli i podsećaš nas na lepotu duhovnog života i zajedništva. Radujem se što postoje ljudi poput tebe koji podstiču na razmišljanje i akciju u pravcu boljeg društva. Topli pozdravi i sve najbolje. Nadam se da će ovaj odgovor adekvatno reflektovati tvoje misli i osećanja prema temi! 

• 3 weeks later...
On 20. 03. 2024. at 7:54, NikaB said:

otkrivenje Njegove ljubavi

...

LJUBAV BOGA OCA JEDINOGA YHVH
========
IVAN 3,16

Uistinu, Bog = OTAC JEDINI YHVH -
je tako LJUBIO svijet
te je DAO svoga

SINA Jedinorođenca = G YEHOSHUU -
da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne,

nego da ima život vječni.

..........................

1. IVANOVA 4,9

U ovom se očitova
LJUBAV BOŽJA = BOGA OCA YHVH -
u nama:

BOG = BOG JEDINI OTAC YHVH -

SINA = GOSPODINA YEHOSHUU -

SVOGA JEDINOROĐENOGA

POSLA U SVIJET DA ŽIVIMO PO NJEMU.

1. IVANOVA 4,10

U ovom je ljubav: ne da smo mi ljubili

Boga, = BOGA JEDINOGA OCA YHVH -

nego –

ON = BOG JEDINI OTAC YHVH -

JE LJUBIO NAS I

POSLAO SINA = G YEHOSHUU -

SVOGA

KAO POMIRNICU ZA GRIJEHE NAŠE.

----------------------
Jasno rečeno:
==========
DVIJE OSOBE ! !
------------------------
1,
JEDNA JE BOG OTAC YHVH
2,
druga je SIN
od Boga Oca YHVH =

Gospodin Yehoshua
koji NIJE Bog

jer je BOG - SAMO JEDAN - OTAC - YHVH

=========

1. IVANOVA 4,8

Tko ne ljubi, ne upozna Boga JER

JE LJUBAV.

1. IVANOVA 4,11

Ljubljeni, ako je

TAKO LJUBIO NAS,

i mi smo dužni ljubiti jedni druge.

1. IVANOVA 4,12

BOGA = BOGA JEDINOGA OCA YHVH -

nitko nikada ne vidje. Ako ljubimo jedni druge,

ostaje u nama, i

LJUBAV JE NJEGOVA U NAMA SAVRŠENA.

On 07. 10. 2024. at 6:49, rale said:

Kako živi božiji sluga i isplati li se njegova investicija?

.
Sin od Boga Jedinoga Oca YHVH -

GOSPODIN Yehoshua,
JE SLUGA SVOME BOGU I OCU – YHVH
Bog nije sluga nikome!
SIN G Yehoshua NIJE i NEĆE NIKAD biti Bog!
========
MALAHIJA 3,17     

Moji će biti, moja stečevina - govori JAHVE nad Vojskama.

U Dan koji spremam bit ću im milostiv kao što je

MILOSTIV OTAC SINU, KOJI MU SLUŽI.

MATEJ 12,18

Evo SLUGE mojega, koga sebi izabrah: mog ljubimca, miljenika duše moje!

Stavit ću Duha svoga na njega: naviještat će pravo narodima;

IVAN 13,16

Zaista, zaista, kažem vam:
nije SLUGA veći od gospodara niti poslanik od onoga koji ga posla.

IVAN 15,20

Sjećajte se riječi koju vam rekoh: Nije SLUGA veći od svoga gospodara. Ako su mene progonili, i vas će progoniti; ako su moju riječ čuvali, da vašu će čuvati.

DJELA APOSTOLSKA 3,13

BOG Abrahamov, Izakov i Jakovljev, BOG OTACA naših,

proslavi SLUGU svoga, ISUSA kojega vi predadoste i

kojega se odrekoste pred Pilatom kad već bijaše odlučio pustiti ga.

DJELA APOSTOLSKA 3,26

Vama najprije podiže Bog SLUGU svoga i

posla ga blagoslivljati vas da se svatko obrati od opačina svojih.

DJELA APOSTOLSKA 4,27

Rote se, uistinu, u ovome gradu na svetog SLUGU tvoga ISUSA, kog pomaza,

rote se Herod i Poncije Pilat zajedno s narodima i pucima izraelskim

DJELA APOSTOLSKA 4,30

Pruži ruku svoju da bude ozdravljenja, znamenja i čudesa

po imenu svetoga SLUGE tvoga ISUSA.

On 26. 10. 2024. at 20:00, piramida4 said:

.
Sin od Boga Jedinoga Oca YHVH -

GOSPODIN Yehoshua,
JE SLUGA SVOME BOGU I OCU – YHVH
Bog nije sluga nikome!
SIN G Yehoshua NIJE i NEĆE NIKAD biti Bog!
========
MALAHIJA 3,17     

Moji će biti, moja stečevina - govori JAHVE nad Vojskama.

U Dan koji spremam bit ću im milostiv kao što je

MILOSTIV OTAC SINU, KOJI MU SLUŽI.

MATEJ 12,18

Evo SLUGE mojega, koga sebi izabrah: mog ljubimca, miljenika duše moje!

Stavit ću Duha svoga na njega: naviještat će pravo narodima;

IVAN 13,16

Zaista, zaista, kažem vam:
nije SLUGA veći od gospodara niti poslanik od onoga koji ga posla.

IVAN 15,20

Sjećajte se riječi koju vam rekoh: Nije SLUGA veći od svoga gospodara. Ako su mene progonili, i vas će progoniti; ako su moju riječ čuvali, da vašu će čuvati.

DJELA APOSTOLSKA 3,13

BOG Abrahamov, Izakov i Jakovljev, BOG OTACA naših,

proslavi SLUGU svoga, ISUSA kojega vi predadoste i

kojega se odrekoste pred Pilatom kad već bijaše odlučio pustiti ga.

DJELA APOSTOLSKA 3,26

Vama najprije podiže Bog SLUGU svoga i

posla ga blagoslivljati vas da se svatko obrati od opačina svojih.

DJELA APOSTOLSKA 4,27

Rote se, uistinu, u ovome gradu na svetog SLUGU tvoga ISUSA, kog pomaza,

rote se Herod i Poncije Pilat zajedno s narodima i pucima izraelskim

DJELA APOSTOLSKA 4,30

Pruži ruku svoju da bude ozdravljenja, znamenja i čudesa

po imenu svetoga SLUGE tvoga ISUSA.

Ne čitaš pažljivo. Koji to otac ne služi svome sinu? Kada sin služi ocu onda mu otac u nasledstvo ostavi svu tečevinu . Tako I Bog Otac služi onima koji njemu služe i u nasledstvo im ostavlja carstvo. Sve svoje ostavlja poslušnom sinu, pa kako ti kažeš da Bog ne služi sinovima?

Šta je Hristos uradio opravši noge učenicima, i rekavši im da ko hoće da bude najveći neka služi svima. On poučen od Oca pokazuje da se karakter Božiji ogleda u služenju. Sin Božiji oprao je učenicima noge.

Edited by rale