Jump to content

Featured Replies

Posted

JEHOVA JE STENA

"Veličajte Boga našeg! On je Stena, delo je njegovo savršeno, jer su svi putevi njegovi pravda."  (Pon. zakon 32:3-4)

"Zaboravio si Stenu koja te je rodila, bacio si u zaborav Boga."  (Pon. zakon 32:15-18)

"I reći će: Gde su bogovi njihovi, gde je stena u kojoj su tražili zaklon." Pon. zakon 32:37)

"Niko nije svet kao Jehova, jer nema drugog osim tebe, nema stene kao što je naš Bog." (1 Sam 2:2)

„Jehova je stena moja, tvrđava moja i izbavitelj moj. Bog je stena moja. On je utočište moje, štit moj i rog spasenja moga, visoko utočište moje, zaklon moj, Spasitelj moj koji me od nasilja izbavlja." (2 Sam 22:2-3)

"Jer ko je Bog osim Jehove? I ko je stena osim Boga našeg? (2 Sam 22:32)

"Živ je Gospod, neka je blagosloven on, Stena moja, neka je uzvišen Bog, stena spasenja moga! (2 Sam 22:47)

"Gospod je stena moja, tvrđava moja i izbavitelj moj. Bog je moj stena moja. Jer ko je Bog osim Gospoda? I ko je stena osim Boga našega?" (Psalm 18:2,31)

"Živ je Gospod, neka je blagosloven on, Stena moja, neka je uzvišen Bog spasenja moga (Psalm 19:46)

"Ti si Otac moj, Bog moj i Stena spasenja moga." (Psalm 89:26)

"On je Stena moja, u njemu nema nepravde. (Psalmi 92:15)

"Uzdajte se u Gospoda doveka, jer je Gospod Jahve večna Stena." (Isaja 26:4)

"Ovako kaže Jehova, Izraelov Car i Otkupitelj, Jehova nad vojskama: ‘Ja sam prvi i ja sam poslednji, osim mene nema Boga. Vi ste moji svedoci. Ima li Boga osim mene? Ne, nema Stene. Ne znam ni za jednu." (Isaja 44:6-8)

"Niko nije svet kao Gospod, jer nema drugog osim tebe, nema stene kao što je naš Bog." (1 Sam 2:2)

HRIST JE STENA

"Ne želim, braćo, da budete u neznanju o ovome: Naši praočevi su svi bili pod oblakom i svi su prošli kroz more  i svi su se krstili u Mojsija kad su pod oblakom prošli kroz more  i svi su jeli istu duhovnu hranu  i svi su pili isto duhovno piće. Jer su pili iz duhovne stene koja ih je pratila, a ta stena je bila Hristos." (1 Kor 10:1-4)

„Stoga je svaki koji sluša moje reči i izvršava ih sličan mudrom čoveku koji je svoju kuću sazidao na steni.  Pade kiša i naiđe bujica, i vetrovi dunuše i obrušiše se na tu kuću, ali ona se ne sruši jer joj je temelj bio na steni. A svaki koji sluša moje reči i ne izvršava ih, sličan je ludom čoveku koji je svoju kuću sazidao na pesku.  Pade kiša i naiđe bujica, i vetrovi dunuše i sručiše se na tu kuću, i ona se uz silan tresak sruši.” (Mateja 7:24-27)

"I evo, sinovi moji, setite se, setite da morate sazidati temelj svoj na steni, Otkupitelju našem, koji je Hrist, sin Božji, da kada đavo pošalje svoje snažne vetrove, da, svoje strele u vihoru, da, kada sav grad njegov i snažna oluja njegova udare na vas, ne mogu imati nikakve moći nad vama da vas povuku dole u bezdan bede i beskrajnog jao, zbog stene na kojoj ste sazidani, koja je temelj siguran, temelj na kome ljudi ne mogu pasti ako na njemu grade." (Helaman 5:12)

KAMEN SPOTICANJA 

"Jehova nad vojskama - on jedini neka vam bude svet, njega se bojte i pred njim drhtite. On će biti kao sveto mesto, ali će biti i kao kamen u koji će udariti i kao stena o koju će se spotaći oba Izraelova doma, kao klopka i kao zamka za stanovnike Jerusalima. Mnogi će se od njih spotaći, pašće i razbiće se, u zamku će upasti i uhvatiće se." (Isaja 8: 13-15)

"...kako biste prinosili duhovne žrtve ugodne Bogu kroz Isusa Hrista. Jer u Pismu stoji: „Gle! Postavljam na Sionu kamen izabran, ugaoni temeljac, dragoceni kamen. Niko ko njega veruje neće se osramotiti.” Vama je, dakle, dragocen, jer verujete, ali onima koji ne veruju, „isti onaj kamen koji su graditelji odbacili postao je ugaoni kamen, ” ikamen spoticanja i stena posrtanja.” Oni se spotiču jer su neposlušni Božjoj reči." (1 Petrova 2:5-8)

Pa naravno da su Jehova Bog i Isus Hrist dve potpuno razlicite osobe,bas kao i na zemlji sto su uvek otac i sin dve potpuno razlicite osobe.

Da ne bude nekih nejasnoca Hrist se nikada ne prevodi kao Bog ,vec kao Bozji poslanik.

Takodje kao Bozji Poslanik se spominje i Jehovin andjeo koji je govorio Mojsiju iz grma kupine koji gori a ne sagoreva.prema CRO  Exodus 3:2 Anđeo mu se Jahvin ukaže u rasplamtjeloj vatri iz jednog grma. On se zagleda: grm sav u plamenu, a ipak ne izgara. (Exod. 3:2 CRO) Taj isti andjeo mu je kao Bozji poslanik preneo svaku Jehovinu rec kao sto i dan danji prenose portparoli predsednika drzava(procitaju njegovo licno pismo,ili izrecituju pesmicu napamet).

Ali zapazimo i sam Mojsijev stil pisanja kako govori o samom sebi u trecem licu?,jeste li zapazili? Mojsije pise za samoga sebe "On se zagleda",umesto ja se zagledah....,ali ovakve stvari privlace one koji zele da dodju do istine 

• καιnos changed the title to Da li su Jehova i Isus jedna osoba?

Napravite račun ili se prijavite za komentiranje